Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-31-09, 12:13 AM   #351
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
同你相反,我做人好悲觀諗野又複雜,不過又係好少同人有衝突,只是失敗者一個
係?
使唔使叔叔開解吓你呀?

舊 10-31-09, 10:24 AM   #352
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: lauchai 查看文章
係?
使唔使叔叔開解吓你呀?
又唔洗,你開解唔到我

舊 11-01-09, 07:22 PM   #353
加瑪
God of Gamer
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
想用銀紙摺個心心比女友
但係摺來摺去都唔似平時見人摺o個o的
咁多位有無方法好介紹?

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線  
舊 11-02-09, 02:59 PM   #354
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
今年生日...收到人生第三張金咭...
戀愛過3次...分別收到過3次不同銀行的金咭...
可是這一次...這一張...收遲了2年...
--- --- ---
看著這張遲來的卡...上面的確認號碼一直都沒有打去...
唔想再繼續等...
但又好唔捨得...
...
我知道,即使不能是戀人,也絶對可以是朋友...
究竟... ...
我想點...
Diana 目前離線  
舊 11-02-09, 06:11 PM   #355
smalltung
Ultimate Gamer

31號做錯事

舊 11-02-09, 07:27 PM   #356
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: smalltung 查看文章
31號做錯事
願聞其詳

舊 11-02-09, 08:45 PM   #357
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
--- --- ---
唔想再繼續等...
但又好唔捨得...
...
究竟... ...
我想點...
當機立斷吧,他在逼你決定。

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 11-03-09, 04:02 PM   #358
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: loser 查看文章
願聞其詳
x 2 plz

舊 11-03-09, 09:15 PM   #359
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
引用:
--- --- ---
唔想再繼續等...
但又好唔捨得...
...
究竟... ...
我想點...
人生交差點?
唔係戀人都可以係朋友?呢個係你的諗法,對手只會覺得仲有機會追你,某情度上你只係繼續浪費對方時間哂係你身上,當然,呢樣野你會比我清楚
為左對方著想,唔要人你就放手好,人生就係好多無奈的決擇

舊 11-03-09, 11:45 PM   #360
smalltung

引用:
願聞其詳
飲到斷片,強吻心儀女仔又伏佢大脾,但又冇嬲到
跟手我係西洋菜街暴走,最後報警搵返我
(之前果日下晝唔見荷包,咩證明都冇,又著到精神病人咁,又鬧差佬,一定被人捉入青山)

舊 11-04-09, 12:05 AM   #361
The One
業餘歌手

引用:
飲到斷片,強吻心儀女仔又伏佢大脾,但又冇嬲到
跟手我係西洋菜街暴走,最後報警搵返我
(之前果日下晝唔見荷包,咩證明都冇,又著到精神病人咁,又鬧差佬,一定被人捉入青山)
此乃重點

舊 11-04-09, 09:20 AM   #362
loser
Game Master
......

引用:
作者: lauchai 查看文章
此乃重點

斷片期間 (+ 有心儀女子o係附近) 可以發生好多事.

舊 11-04-09, 01:41 PM   #363
smalltung

引用:

斷片期間 (+ 有心儀女子o係附近) 可以發生好多事.
我完全唔知,事後d人講返我知

舊 11-05-09, 02:24 AM   #364
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
引用:
Youtube會唔會有你出現架..........

舊 11-05-09, 09:01 AM   #365
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
btw 我岩岩都過左生日
好平淡好平凡咁過...直頭同平日放假沒咩分別
不過...平淡是福...2個人靜靜地, 開開心心咁獨處已經好滿足

舊 11-05-09, 01:03 PM   #366
Diana

引用:
人生交差點?
唔係戀人都可以係朋友?呢個係你的諗法,對手只會覺得仲有機會追你,某情度上你只係繼續浪費對方時間哂係你身上,當然,呢樣野你會比我清楚
為左對方著想,唔要人你就放手好,人生就係好多無奈的決擇
好簡單,因為我係同門(同一個師父出生)
就算分左手,都會日日見住,
如果口左面左,第二日做野會好麻煩...
而且無朋友做呢d甘小家ge行為,都唔係我地處事手法,
大家都係成年人...唔係細路仔囡了啦...

此篇文章於 11-05-09 01:08 PM 被 Diana 編輯。
Diana 目前離線  
舊 11-06-09, 09:58 AM   #367
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

長期都好唔如意,真係有想死的感覺,每天都過著痛苦的感覺,我可以點做

=====================================
引用:
好簡單,因為我係同門(同一個師父出生)
就算分左手,都會日日見住,
如果口左面左,第二日做野會好麻煩...
而且無朋友做呢d甘小家ge行為,都唔係我地處事手法,
大家都係成年人...唔係細路仔囡了啦...
唔係呢個意思,你理解唔到我講咩就算啦

舊 11-06-09, 10:13 AM   #368
loser
Game Master
......

引用:
長期都好唔如意,真係有想死的感覺,每天都過著痛苦的感覺,我可以點做

改變生活節奏, 試下做一 d 平時唔會做o既野.

唔中意打機o既可以試下去機鋪玩下.
唔中意飲酒o既可以試下蒲一吧.
唔中意睇電視o既可以試下煲下劇.

唔中意男人o既可以試下....

舊 11-06-09, 11:45 AM   #369
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
=====================================
水姐那邊的關係似乎很複雜,牽一髮動全身的說...希望水姐那邊快點平息就好。

想死的話,第一件事,絕對唔可以俾機會自己獨處。
如果唔係萬一你個陣亂諗野就煩

多搵朋友出黎傾下計,讓自己的觀點與角度得到擴闊,或許會有幫助。

舊 11-06-09, 09:21 PM   #370
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:

多謝大大,你的意見好獨到~THX
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
想死的話,第一件事,絕對唔可以俾機會自己獨處。
如果唔係萬一你個陣亂諗野就煩

多搵朋友出黎傾下計,讓自己的觀點與角度得到擴闊,或許會有幫助。
我話想死者,不過無話過會自殺,我應承過四個朋友,所以已經唔諗呢樣野

你的前設條件顯示你過著幸福生活,唔適合用係我身上,我長期都處於獨處狀態,亂諗野就係經常事
找朋友傾嗎?就係無咩朋友可以同我傾計先令我頭痛~呢D唔可以強求

舊 11-06-09, 10:08 PM   #371
The One
業餘歌手

引用:
好小事啫

舊 11-07-09, 01:29 PM   #372
Diana

引用:

嘿...我中意男人GE方式比較突別...
如果我真係中意左(男人)我會嘗試用綿繩和皮鞕,絲襪和高跟,看看他的反應~
Diana 目前離線  
舊 11-07-09, 01:30 PM   #373
Diana

引用:

係工作上?人生目標上?或是感情上?
Diana 目前離線  
舊 11-07-09, 10:28 PM   #374
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
係工作上?人生目標上?或是感情上?
工作/感情/友情/待人處事等等各方面的失敗,早幾日係完全迷失左方向同感到迷茫,依家好左D,不過都係差

舊 11-11-09, 01:37 PM   #375
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
禮拜一生日,
我想,這是我人生裡第一次遇到這麼不開心的生日。
上個月開始老爸跟老媽分居,線在老爸在哪我也不知道。
抱著生病有一個多禮拜的身體去上班,一直被客戶罵交貨期不好,
老闆又摧我報告書,下班因為回家的路線不一樣就被老媽罵,
吃飯時又一直在講錢錢錢,說什麼要努力等等...
不過這是香港阿,又不是你常去的大陸,用那邊的人當例子是沒有用的,
好,認識一個台灣人畢業之後跟人合夥開了一家火鍋店,不過你要想,
沒有資金怎麼才可以開呢?我畢業之後一塊錢都沒有,現在還要我交房租,
一個月的薪水有一半不見,剩下的根本對我來說很不夠,省錢吃飯,又罵我為什麼不吃好的,
解釋過很多遍,交房租之後就沒有錢可以用了,不相信我

老爸的親戚打過來,我說他不在,叫我傳話給我老爸
之後老媽就一直罵我,說要叫就叫他自己找,這邊完全不知道他在哪裡,反而她們知道

我可以保證,老爸不會將這件事情跟大家說,因為他自尊心很強
所以我終於知道為什麼老爸不想跟我媽住了,因為住了這麼多年結果我媽還是不了解他。

最後只有不到30分鐘可以安安靜靜過我的生日。

論壇跳轉

現在的時間是 05:53 PM

手機版 | APP版