Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-05-08, 01:54 PM   #1
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
緑川ゆき「夏目友人帳 肆」第一話「とらわれた夏目」

http://www.natsume-anime.jp/

舊 03-05-08, 02:10 PM   #2
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: money 查看文章
一見到個動作即刻想起某豆子

舊 03-05-08, 04:03 PM   #3
cheerfulming
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
一見到個動作即刻想起某豆子
某豆子的大過版
cheerfulming 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-08, 07:04 PM   #4
fancylala
痴線架!!!!

註冊日期: Sep 2002
依套唔錯架
有唔少故事都幾感人
fancylala 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-08, 10:40 PM   #5
聰一(沖一)
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
對呢套野一d認識都無,
唔覺意睇左第一集
感覺相當唔錯

睇起上黎好舒服
睇到主角呀麻同果隻妖怪果度
雖然唔係乜野特別劇情
突然有d感動

咁好既作品竟然無人提.....
聰一(沖一) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-08, 11:06 PM   #6
fancylala
痴線架!!!!

引用:
作者: 聰一(沖一) 查看文章
對呢套野一d認識都無,
唔覺意睇左第一集
感覺相當唔錯

睇起上黎好舒服
睇到主角呀麻同果隻妖怪果度
雖然唔係乜野特別劇情
突然有d感動

咁好既作品竟然無人提.....
之後d故事仲感動
睇得人幾舒服
舊 07-13-08, 12:10 AM   #7
拉維絲
Insane Gamer
男女正常向沒節操女

註冊日期: Jan 2006
推動畫也推原著!

動畫第一集我覺得治癒度和催淚度都還好,
但之後會有更多更感人的單元,喜歡的版友推薦去看原著

中文版由東立出版,中文書名是妖怪連絡簿,目前出到第四期,第五期七月底出版

貓咪老師真的爆可愛(掩臉)

拉維絲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-08, 01:25 AM   #8
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
和風の鍊金術師?
世界真係細,經常有人撞樣

舊 07-15-08, 10:19 PM   #9
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
作者: 虛無 查看文章
和風の鍊金術師?
世界真係細,經常有人撞樣
我開頭都以為係
不過睇落好好睇
鐘意aria果類的話不容錯過

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-08, 12:50 AM   #10
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
夏日有人漲...
睇落有d似隱之王/狐仙大大 果類野...
提唔起興趣
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-08, 03:48 AM   #11
大山椒魚
......

想睇無敵嫲嫲傳說多d

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 07:34 AM   #12
haha3156
Ultimate Gamer
↓相良宗介(?)↓

看了今集才知道~
原來神在無人供奉的時候,就會消失.....

舊 07-17-08, 01:26 PM   #13
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

引用:
作者: haha3156 查看文章
看了今集才知道~
原來神在無人供奉的時候,就會消失.....
露神佢自己講過不是真的神
可能係spirit 之類的神秘

//Blog
//Flickr
舊 07-17-08, 09:36 PM   #14
Areios
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
朋友推薦於是睇了兩集
果然催淚!!
好物啊~~
Areios 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-08, 11:42 PM   #15
fancylala
痴線架!!!!

第6集同漫畫一樣咁催淚
期待螢火蟲個集
舊 09-20-08, 05:39 PM   #16
angel21
Junior Member
獄寺の左右手

註冊日期: May 2007
在已經播映了的那麼多集之中,
在下覺得露神那集最催淚
(我還真的流了一點點眼淚..)
然後螢火蟲那集也很感人
看這套時那種令人舒服的感覺
竟然令我想起mushishi

大推阿! 這套是好物 (感動)
angel21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-08, 12:49 AM   #17
wingwind1234
Junior Member

註冊日期: Jan 2007
剛好睇到第十一集,不過已經無咩講佢祖母玲子的事了
我個人是好喜歡玲子的!!(大叫)
wingwind1234 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-08, 01:21 AM   #18
大山椒魚
......

引用:
作者: angel21 查看文章
在已經播映了的那麼多集之中,
在下覺得露神那集最催淚
(我還真的流了一點點眼淚..)
然後螢火蟲那集也很感人
看這套時那種令人舒服的感覺
竟然令我想起mushishi

大推阿! 這套是好物 (感動)
蟲師高班好多(各種方面來說)

不過夏目都係好作品黎bb

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
舊 09-22-08, 07:24 PM   #19
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-08, 01:12 AM   #20
軀魔人
Game Master
刺しますよΨ

註冊日期: Aug 2002
喔,二期唔知是否繼續是山田起生+高田晃

其實這部有D畫師重大物過好多同期大作...

舊 09-23-08, 11:05 AM   #21
fancylala
痴線架!!!!

哈哈~有2期~太好啦
舊 10-01-08, 07:51 PM   #22
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
點解隻子狐是死正太.....................

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-08, 09:16 PM   #23
大山椒魚
......

引用:
作者: mikemike 查看文章
點解隻子狐是死正太.....................
呢套野不嬲陽氣過剩

舊 10-02-08, 12:13 AM   #24
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
呢套係潛腐片,今集一家三口幾溫馨

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-08, 10:03 PM   #25
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

引用:
作者: mikemike 查看文章
但係其實你睇番孤仙果邊
其實係男定女可以任佢變 

//Blog
//Flickr

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:45 PM

手機版 | APP版