Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-29-13, 01:57 PM   #951
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: sugihara 查看文章
雖然只係lv廿幾,不過主要練箭袋,速射,火樽毒樽,玩腳,精靈魔法......通常技就練埋剷同回
打埋身真係好日都唔會中招,係打boss一中就秒次次衰睇唔到自己

我時運高,次次出random都兩隻elf,全部係咁射好悶丫
ELF我可能低LV, 踢到想喊先踢死一隻喪B
一唔小心仲要俾佢熊抱
不過佢用箭其實同戰士個攻擊係數未上差不多
但成日射射下冇箭
由其有TEAMATE都係用ELF
我打燈神時灰到震
冇曬箭
成版阿里爸爸係到踢又踢唔死
箭又俾人執埋
唯有就等機會求燈神保祐
mouseccy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-13, 02:07 PM   #952
Pandahahaha
God of Gamer
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
雖然只係lv廿幾,不過主要練箭袋,速射,火樽毒樽,玩腳,精靈魔法......通常技就練埋剷同回
打埋身真係好日都唔會中招,係打boss一中就秒次次衰睇唔到自己

我時運高,次次出random都兩隻elf,全部係咁射好悶丫
成日抽到夾精靈+1
本身唔多夠箭,仲要2 3個精靈一齊爭
一冇左箭同d火毒樽立刻廢晒武功

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-13, 02:14 PM   #953
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
成日抽到夾精靈+1
本身唔多夠箭,仲要2 3個精靈一齊爭
一冇左箭同d火毒樽立刻廢晒武功
在下成日抽到男女魔,加埋木人同骨仔真係多人過卒仔…
不過依家果D NPC係用書既多,開始睇唔到畫面

舊 07-29-13, 02:15 PM   #954
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
我升晒腳技都踢好耐丫要加埋箭先夠dam,唔知hard以上頂唔頂得到

俾人圍最麻煩,呢個時候我會揀用舞空術食花生

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-13, 02:20 PM   #955
神人ではない!新人だ

引用:
我升晒腳技都踢好耐丫要加埋箭先夠dam,唔知hard以上頂唔頂得到

唔學咩都得,唯獨迴避+唔學唔得,真係冇招解圍…

舊 07-29-13, 02:21 PM   #956
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
我隻elf 就變咗刺客,用メンテナンス (使用回数が減らない確率xx%) + 刀連打,對住啲細boss真係放血咁放。
道中有crossbow就係狂射唔駛本。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-13, 02:24 PM   #957
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

引用:

身為一隻精靈,係後面抽水是常識吧
同埋想問,過版換背包,會唔會加返d毒火樽?(懶得自己試)

舊 07-29-13, 02:27 PM   #958
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
身為一隻精靈,係後面抽水是常識吧
同埋想問,過版換背包,會唔會加返d毒火樽?(懶得自己試)
唔會

就算每個背包都放 + 打 boss 先用都係兩野射完

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-13, 02:38 PM   #959
simonc
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2005
ELF 的技能..
早期威 後期開始無力
早期無力的 後期又開始給力
上火 上毒有數量限制是大傷

舊 07-29-13, 03:05 PM   #960
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

睇黎d樽都係唔升,主用升箭同回避

舊 07-29-13, 03:31 PM   #961
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
技點好似連一隻都升唔爆.....
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-13, 03:50 PM   #962
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
唔學咩都得,唯獨迴避+唔學唔得,真係冇招解圍…
最慘係避完都無大範圍攻擊清場...精靈魔法太多限制
單打真係好難捱

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-13, 03:58 PM   #963
神人ではない!新人だ

引用:
最慘係避完都無大範圍攻擊清場...精靈魔法太多限制
單打真係好難捱
一般拉方向連避兩次都已經飛好遠既,不過有次試過因為冇飛起而俾成兩三隻卒輪完幾野就冇大半支…

舊 07-29-13, 04:06 PM   #964
simonc

有冇人玩戰士
招反彈飛行道具 包唔包魔法
同被動防有冇得彈
2樣都有我就升爆佢...

舊 07-29-13, 04:13 PM   #965
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: simonc 查看文章
有冇人玩戰士
同被動防有冇得彈
魔法我唔肯定,因為擋得到既唔多,另外有D都唔確定算係乜野,倒如石像果關D噴火飛天蝙蝠,佢D火係可以彈返轉頭,有學反射的話自動防禦亦會有效果,最正就係見到藍魚人投槍反返俾佢…

另外盾防禦傷害反射最實用地方係…打幽靈
幽靈打埋個盾度,然後自己爆開左
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-13, 04:31 PM   #966
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
有冇人玩戰士
同被動防有冇得彈

鬥技場如果得返少血想玩偷雞可以試下
舊 07-29-13, 05:01 PM   #967
simonc

昨日玩左成日戰士
發現佢既問題唔係弱
係悶....

舊 07-29-13, 05:14 PM   #968
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
昨日玩左成日戰士
發現佢既問題唔係弱
係悶....
你打單機?
你試下用戰士同人聯機啦,果時你就唔會覺得係悶而係淚
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-13, 05:15 PM   #969
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
昨日玩左成日戰士
發現佢既問題唔係弱
係悶....
初心者向
當然係易用D
其實去到地獄難度
戰士都要講技巧
個人唯一一者破左地獄既角色
其他暫時只想先開曬D圖再將戰士升到99LV先再開工
舊 07-29-13, 05:19 PM   #970
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: teealpha 查看文章
你打單機?
你試下用戰士同人聯機啦,果時你就唔會覺得係悶而係淚
咁elf就係 累

暫時我覺得amazon最廚
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-13, 05:27 PM   #971
雷火武
ワールド・エンド

用女法既都係累架

累在放完幾下魔法又要吸一輪

噴完又吸番,吸完又噴過
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-13, 05:29 PM   #972
gradriel

註冊日期: May 2007
這遊戲既然名為 "Dragon's Crown", 那麼想請問一下在遊戲中到底有沒有 "Dragon's Crown" 這種物品可以裝備? 還是純屬劇情的一部份呢?
gradriel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-13, 05:48 PM   #973
神人ではない!新人だ

引用:
作者: gradriel 查看文章
這遊戲既然名為 "Dragon's Crown", 那麼想請問一下在遊戲中到底有沒有 "Dragon's Crown" 這種物品可以裝備? 還是純屬劇情的一部份呢?
D咁充滿劇透成份既問題就去攻略TOPIC問啦。
雖然隻GAME既重點唔係劇情…

舊 07-29-13, 09:03 PM   #974
jordan123

註冊日期: Jan 2009
引用:
作者: 雷火武 查看文章
用女法既都係累架

累在放完幾下魔法又要吸一輪

噴完又吸番,吸完又噴過
真係好煩
我成日唔記得冇魔變左打空炮
jordan123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-13, 09:21 PM   #975
LEDIV
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2004
想問下女wizard 呢招技 "マジックショット的魔法回復量增加(地上或空中時□)" 同MP回復speed 加快o個個skill 有何分別???

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon's Crown / ドラゴンズクラウン l PS5 Switch 完全版未定 待機 武藤遊戲 電視遊戲討論版 937 11-03-17 11:18 AM
[多機種] Dragon's Crown 玩家收集區 (ドラゴンズクラウン) 留名 P.1 (#1) 八仙果 攻略及心得交流區 964 08-05-14 10:17 PM
放 psv :dragon crown 我係我 買賣專區 2 07-30-13 09:51 PM
快放行版Psv dragon crown LEDIV 買賣專區 1 07-27-13 08:58 PM
售 Dragon's Crown 特典畫冊 矢吹丈 買賣專區 0 07-25-13 06:05 PM

現在的時間是 11:05 PM

手機版 | APP版