Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-26-10, 06:59 PM   #1
奇蹟少年J
Ultimate Gamer
高登駐GAF特派社員

註冊日期: Dec 2004
依家買正版NDS game真係越黎越難 .....

好多地方有好多冷門少少既game就唔入, 再唔係就淨入幾隻...
發售日第2日周圍已經搵唔到 仲要我要既game其實都唔算太冷門 (DQ, estpolis)
而D game 又越黎越貴 依家平均一隻nds game 就要差唔多成4舊半

真係越黎越灰心, 唔通以後買game 都要訂

舊 02-26-10, 07:34 PM   #2
火人人
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2009
PSN  IDFireMan-Man
我大部份都係訂返來...
nds game 一出通常都係得一間多貨返....但冷門一定無....
黑道當道

有興趣傾nds game add me facebook-- tony_lo_30@yahoo.com.hk 傾其他野都可以
火人人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-10, 07:54 PM   #3
An0raku
Insane Gamer
速報Glutton

註冊日期: Sep 2009
我明白你感受
曰版我通常預訂
美版就去hk records或者預訂
捱貴價都無計 又唔係身在美國或者曰本
其實外國人買進口遊戲都遇到同一情況
睇吓x亞訂價就知
An0raku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-10, 08:02 PM   #4
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
盜版橫行,係難買D架啦,所以DQ6明知貴都買左佢先,真係怕遲左會買唔到,比起出去訂,我比較鍾意買現貨

舊 02-26-10, 08:24 PM   #5
lovesong
Senior Gamer
ここが、イリオン

註冊日期: Oct 2008
聽聞唔係熱門全港加埋返1條幾十隻都賣唔曬,
比PSP返追既原因吧,對商家而言,出係PSP最少有"保質期",唔係話破就破
lovesong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-10, 08:25 PM   #6
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
最近想搵zelda 日版都搵唔到了

美版就一街都係...

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-10, 09:12 PM   #7
燃燒君
Crazy Gamer
唉,又冇溫書

註冊日期: Oct 2004
好幾隻game諗住遲下,等平少少先入
等多兩等就冇晒,問親間間都話唔返貨

我都唔知幾耐冇入新手提game

B:因為今日冇波踢呀嘛
燃燒君 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-10, 09:15 PM   #8
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: 基路亞 查看文章
最近想搵zelda 日版都搵唔到了

美版就一街都係...
唔係嘛, 188至少三間有, 高佬仲賣緊$220
而家玩Wii, ds game就係咁, 想買既一出果日就好去買, 果日已經係正價, 過左就會炒, 唔想買炒價就等幾個月值崩

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-10, 09:26 PM   #9
蚊蚊
Game Master
http://i79

註冊日期: Apr 2005
原本明白大大感受....e加我想搵一係出左一星期既game巳經好難搵到....

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO
0475 3208 1209 歡迎尼ADD我~
蚊蚊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-10, 09:31 PM   #10
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
我都岩岩想講, 我見高佬仲有貨 @@

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-10, 09:34 PM   #11
\ot_to/

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
四舊幾水係因為匯率高啫~~~

依家我都係買美版多, 就算要買日版, 都係睇下賣晒未, 賣晒既咪留番去日本時買, 反正都會keep住去, 而且仲有好多game未打, 可以清一清舊game先
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-10, 09:36 PM   #12
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
荃豐某店D DS遊戲都唔見晒
唔知係佢收係旮旯我睇唔到定係點
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-10, 09:39 PM   #13
蚊蚊
Game Master

我最慘搵唔到隻網王.....聽人講香港無代理......真係好黑暗.....最後要搵店舖幫手係日本帶返尼...

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO
舊 02-27-10, 12:35 AM   #14
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
其實都唔難既,早一個月訂,基本上實訂到~
訂多幾次熟左間鋪,自然又可以平d~

舊 02-27-10, 12:54 AM   #15
Eternal Wind
Game Master

3DS Friend Code1521 7330 2785
部份Game鋪連nds game都唔入,有入新game既鋪頭都唔多
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-10, 03:01 AM   #16
奇蹟少年J
高登駐GAF特派社員

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
其實都唔難既,早一個月訂,基本上實訂到~
訂多幾次熟左間鋪,自然又可以平d~
我比較喜歡買現貨
依家好多地方都唔入nds game想買新果D都無

舊 02-27-10, 04:36 AM   #17
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: W!LL 查看文章
唔係嘛, 188至少三間有, 高佬仲賣緊$220
而家玩Wii, ds game就係咁, 想買既一出果日就好去買, 果日已經係正價, 過左就會炒, 唔想買炒價就等幾個月值崩
引用:
作者: irismong 查看文章
我都岩岩想講, 我見高佬仲有貨 @@
今日去左... 270 了~
不過絕平過月頭448 @ 熱線...

熱線依家d game 真係貴得好過份,,,

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-10, 11:58 AM   #18
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: 奇蹟少年J 查看文章
我比較喜歡買現貨
依家好多地方都唔入nds game想買新果D都無
都無辦法la....
而家個市場都唔同晒,真係想買就只好張就一下了.....

舊 02-27-10, 09:39 PM   #19
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
而家d yen又貴, 又唔係話多人買
除左大路作品, 其餘既都唔會特別返得多
好似renton教授系列, 香港都唔會有人買啦"

引用:
作者: 基路亞 查看文章
今日去左... 270 了~
不過絕平過月頭448 @ 熱線...

熱線依家d game 真係貴得好過份,,,
Zelda嚮日本跳左樓la ma
梗係平晒

不過而家買都冇羽毛筆特典lu

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-10, 09:45 PM   #20
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
好難怪鋪唔入nds game
香港nds十部有9部係邪道
係店家都唔敢入

舊 02-27-10, 10:00 PM   #21
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
幾年前已經覺nds game難買,
真係手快有手慢冇
累事
d nds game 仲貴過ps3/360 d game

之前去日本見到成層都係nds game, 幾感動

以前nds初出時明明世界一片美好

此篇文章於 02-27-10 11:20 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-10, 10:57 PM   #22
siuj

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code0361 6087 4807
唉... 唔好話 NDS... 連 Wii 都係咁...
匯率貴 + 來貨少 + 炒價...
而家買 game 真係小心 d...

引用:
作者: usayarE 查看文章
荃豐某店D DS遊戲都唔見晒
唔知係佢收係旮旯我睇唔到定係點
佢放哂係 Wii game 樓下吧...

舊 02-27-10, 11:17 PM   #23
蚊蚊
Game Master

引用:
作者: 真!DC 查看文章
幾年前已經覺nds game難買,
真係手快有手慢冇
累事
d nds game 仲貴過os3/360 d game

之前去日本見到成層都係nds game, 幾感動

以前nds初出時明明世界一片美好
今日隻網王校園際入手啦......460蚊....
貴到媽媽聲....但唔買又唔得....因為真係搵唔到啦....

POKEMON 白
KALO
舊 02-27-10, 11:19 PM   #24
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
入英文版多嘅原因,好可能同出面集中賣美版 DSi 有關
應該知 DSi 有國別限制呢味野
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章