Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後
體育版>NBA 討論區 VOL. 42 - 2017 NBA WORLD CHAMPION - GOLDEN STATE WARRIORS
Penny仔 02:24 PM 06-19-17
而家Lakers表示不會放棄年輕球員去換PG13
不過老實講,真係唔好咁老定
球員想法會變,今日PG13話下季去Lakers
但PG如果去到Boston呢D 好環境, 到時簽長約
Lakers 真係喊都無謂

所以我諗Lakers最後都係要落水...
Shadow 神 04:09 PM 06-19-17
作者: Penny仔:
而家Lakers表示不會放棄年輕球員去換PG13
不過老實講,真係唔好咁老定
球員想法會變,今日PG13話下季去Lakers
但PG如果去到Boston呢D 好環境, 到時簽長約
Lakers 真係喊都無謂

所以我諗Lakers最後都係要落水...
但我諗 lakers 驚好似 howard 單野咁
唔敢再賴野 ... 另外好似 cavs 斟緊得 1 年照 trade PG ...
Penny仔 04:57 PM 06-19-17
作者: Shadow 神:
但我諗 lakers 驚好似 howard 單野咁
唔敢再賴野 ... 另外好似 cavs 斟緊得 1 年照 trade PG ...
Lakers 的確驚再奶野
不過我覺得而家Lakers 吸引力已經唔大, 講到出口話肯去Lakers 球員已經唔多(唔計粒ball)
如果唔再盡早mark實的話....

Cavs要換PG13其實冇乜籌碼, 最大既籌碼就係K Love
但Love呢種球員屬於星級副手格, 你唔會用佢做重心組隊...但love講緊20M一年
同埋換完PG13返黎,即係搵吾皇打small ball 4號
而且仲要解決球權問題

同埋表面上cavs敗因係mark唔住KD,
但我覺得佢輸波原因係transition defense 差到離晒譜
幾乎每一次勇士快速推進, 騎士都會走漏人
Sar8 06:35 PM 06-19-17
其實pacers應該最想同boston傾....
Sar8 08:26 AM 06-20-17
PG:你最多得到我個身,但得唔到我心,邊個交易我都只會幫你一季
搖搖 08:30 AM 06-20-17
應該都係得賽隊滿足到溜馬想要既野又蝕得起

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum
ayato 10:34 AM 06-20-17
PG 講到就算今年去第2隊出年都1定唔續而鐵心去湖人。。
PACERS 無曬叫價能力,淚目~
Sar8 10:50 AM 06-20-17
咁騎士可以搏一年既....

但我唔知騎士你搵咩換囉...
pacers最worse都係PG走自己乜都冇
換KL又好,換TT+JR又好....
全部都唔係重建核心之餘仲要卡salary....諗唔到pacers會換

不過boston好似下定決心打雙塔...
pacers應該冇乜望
Shadow 神 01:00 PM 06-20-17
一陣換左去騎士,下年 lbj 拉埋 pg 一齊去 lakers 就好笑

即管睇下 pacers 可唔可以 trade 到幾個 pick 返黎,好過乜都無啦 ...
Penny仔 04:21 PM 06-20-17
雖然之前傳言AI肯減薪留隊
不過由於佢而家行情去到20M一年(傳聞), 令到續約有變數
Sar8 05:56 PM 06-20-17
真係場內搞你唔店就拆散你地
忍者 06:40 PM 06-20-17
Lakers 的確驚再奶野
不過我覺得而家Lakers 吸引力已經唔大, 講到出口話肯去Lakers 球員已經唔多(唔計粒ball)
如果唔再盡早mark實的話....

Cavs要換PG13其實冇乜籌碼, 最大既籌碼就係K Love
但Love呢種球員屬於星級副手格, 你唔會用佢做重心組隊...但love講緊20M一年
同埋換完PG13返黎,即係搵吾皇打small ball 4號
而且仲要解決球權問題

同埋表面上cavs敗因係mark唔住KD,
但我覺得佢輸波原因係transition defense 差到離晒譜
幾乎每一次勇士快速推進, 騎士都會走漏人
https://www.youtube.com/watch?v=32zgkcybr-A

d transition defense差到一個點
成日俾人2打2,3打2快攻輕鬆兩分

打到咁都係長期keep住廿分差之內
其實騎O既攻力真係已經夠晒
俾埋PG你都冇用,打兩粒波咩
同埋騎D攻勢下下粒波都要過一過LBJ...你估宜家打2k my career咩....
POISON 08:04 PM 06-20-17
作者: ayato:
PG 講到就算今年去第2隊出年都1定唔續而鐵心去湖人。。
PACERS 無曬叫價能力,淚目~
除左錢我睇唔到LAL有乜咁吸引佢去
定還是大家都知呢幾年除左去GSW/LBJ team都無冠爭,索性搵錢算?
Penny仔 09:42 PM 06-20-17
作者: POISON:
除左錢我睇唔到LAL有乜咁吸引佢去
定還是大家都知呢幾年除左去GSW/LBJ team都無冠爭,索性搵錢算?
我覺得佢係有野心自己帶隊既
但呢幾年Pacers 都唔上唔落, 加上pg13又暗示過有隊友爭勝心唔夠
我覺得佢有d洩氣,唯有換環境
如果搵錢的話, 其實留隊仲好
POISON 10:23 PM 06-20-17
我覺得佢係有野心自己帶隊既
但呢幾年Pacers 都唔上唔落, 加上pg13又暗示過有隊友爭勝心唔夠
我覺得佢有d洩氣,唯有換環境
如果搵錢的話, 其實留隊仲好
LAL場外吸金力點都高d既
問題係東岸都打唔掂,西岸更加難打
Shadow 神 11:58 PM 06-20-17
依兩日 rumor 滿天飛 ...
開頭話 wade prefer 留隊,之後又傳如果 butler 走 wade 都想走
跟住再傳出黎已經變成 butler push 隊波 trade 佢去 cavs

睇黎 cavs 要換陣容無難度,但換完之後有無用就另一回事 ...

而另一邊廂廢 knicks 連 porzingis 都可能 trade ... 我真係唔知佢圍住乜黎重建 ...
Melo? Rose? hahahah ....
Sar8 12:23 AM 06-21-17
porzingis都反P.jackson,踢佢走都預左
搖搖 07:01 AM 06-21-17
圍住三角戰術
Sar8 08:32 AM 06-21-17
居然連jimmy bulter都賣:0)

好似湖人同藍網交易左?
Penny仔 09:13 AM 06-21-17
Dlo+Mozgov 換B Lopez+27pick
甩到爛合約就係好交易囉....雖然我愛羅,但冇計

作者: :
Adrian Wojnarowski reports the Hawks will receive Miles Plumlee, Marco Belinelli and the 41st overall pick for Howard and the 31st pick.
呢單勁爆喎.....
HEAD_HUNTER 09:55 AM 06-21-17
呢單勁爆喎.....
.....猴活已經得番呢個價值
Penny仔 10:12 AM 06-21-17
作者: Sar8:
porzingis都反P.jackson,踢佢走都預左
廢老禪師
連自己在位唯一功績都想換走
Sar8 11:10 AM 06-21-17
作者: HEAD_HUNTER: