Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-13-17, 02:26 PM   #151
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
其實依家無人知北面究竟想/鬥成點, 如果:
1. 淋病同薯片同時(隔幾日)獲放行/有淋病無薯片--大局已定, 爛片一出
2. 拖多個令兩個禮拜先放薯片但淋病全無消息--成班涼粉同牆頭草一齊PK, 但似乎無咩可能發生
3. 兩個都唔放 -- 孳瘤一舊VS胡官!?

反正都系硬食, 2發生的話絕對可以苦中作樂......一陣
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-17, 06:38 PM   #152
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: 淡水 查看文章
其實依家無人知北面究竟想/鬥成點, 如果:
1. 淋病同薯片同時(隔幾日)獲放行/有淋病無薯片--大局已定, 爛片一出
2. 拖多個令兩個禮拜先放薯片但淋病全無消息--成班涼粉同牆頭草一齊PK, 但似乎無咩可能發生
3. 兩個都唔放 -- 孳瘤一舊VS胡官!?

反正都系硬食, 2發生的話絕對可以苦中作樂......一陣
有傳聞話上面遲左放著片佬係唔想689委任財政司司長。
因為署任只可以半年。

薯片同淋病應該過埋年就批...我估上面有機會用拖字缺,等佢地拉票難拉d。
淋病有西環支持一定唔怕唔夠,薯片要拎夠數要睇下到時泛民支唔支持。
而家呢批人,葉劉分分鐘又被迫放棄,話哂淋病都仲出埋黎,仲邊夠票。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-17, 05:27 PM   #153
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 001015 查看文章
有傳聞話上面遲左放著片佬係唔想689委任財政司司長。
因為署任只可以半年。

薯片同淋病應該過埋年就批...我估上面有機會用拖字缺,等佢地拉票難拉d。
淋病有西環支持一定唔怕唔夠,薯片要拎夠數要睇下到時泛民支唔支持。
而家呢批人,葉劉分分鐘又被迫放棄,話哂淋病都仲出埋黎,仲邊夠票。
如果係真, 應該會直接叫品客1月先辭職.
有祝福既人, 一定會收到上邊憂慮. 12月中辭, 即係冇人提 = 冇祝福.

就咁睇, 品客會做到特首既機會其實唔高. 牆頭草一定唔會落注去佢度.

泛民, 只有300票多D. 其實, 真係唔好幻想, 自己係關鍵小數, 或者有能力做王. 泛民票對候選特首黎講係毒藥黎

1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-17, 03:09 PM   #154
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
https://hk.news.yahoo.com/%E5%9C%8B%...060455632.html
批咗…

舊 01-16-17, 03:38 PM   #155
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
點計都冇可能劏房波接任財政司司長
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-17, 03:40 PM   #156
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
呢期政府全部都係廢

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-17, 03:45 PM   #157
碧克

註冊日期: Aug 2003
索羅斯要追返之前蝕左嘅錢的話,未來半年係時候啦

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-17, 03:53 PM   #158
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
政府庫房半年內清空……
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-17, 04:33 PM   #159
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
如果淋病嬴面唔夠大
我覺得江派會直接行焦土政策

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-17, 07:31 PM   #160
安安

註冊日期: Jan 2002
反篩選 保麒麟
引用:
http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...70115/19897427
_ _ _強調選委不應在提名階段作篩選,認為會對港人「好唔公道」,
而基本法委員會副主任梁愛詩指特首選舉「冇可能4個候選人」,
更不排除只能有一人「入閘」
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 12:53 AM   #161
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
縱觀呢幾個月成報日日爆seed攻打中聯辦同張德江,我真係好buy呢篇文。

儘管可能只係我一廂情願,因為佢啱聽先信呢個淋病被「捧殺」,而薯片就被「殺捧」中。

https://www.thestandnews.com/politic...C%8A%E8%AC%80/

大家執生

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 05:18 PM   #162
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
[d100而家左右大局] 樓上文章的作者用聽嘅仲深入
由手機版發出

此篇文章於 01-17-17 05:21 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 07:29 PM   #163
T.K.
很黃很暴力

歪連辦而家最有效係屈晒d提名俾淋病
等其他人無得選

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 01-17-17, 10:34 PM   #164
Game Master

引用:
作者: T.K. 查看文章
歪連辦而家最有效係屈晒d提名俾淋病
等其他人無得選
問題係中聯辦可以屈到幾多。

睇番上個月選委選舉後嘅形勢
http://www.gaforum.org/showpost.php?...1&postcount=80

引用:
非建制:327

唐營(上屆提名唐英年+非土共):248

土共(上屆提名689+提名唐英年但歸晒邊嘅土共*):281

「中立建制派」(上屆冇提名邊個,但又唔係土共,投票意向不明):297

完全不明確:41 (爾冬陞算唔算呢個group呢?)
中聯辦可以直接控制到嘅梁粉土共 + 中立建制派都仍然少過600。而要阻止其他人提名自動當選,就至少需要1050提名(1200-150)。俾單純攞600+票更加無可能。

可以察覺習大大立志想今次當選人得票唔可以少過689嘅689票,要有起碼有750+到800+(即起碼65%+)先叫有返啲「管治威信」面子。

就算俾中聯辦湊夠數過到600,都未必可以去到750,因為689實在得罪太多唐營中人,未必可以俾佢收買晒。

舊 01-18-17, 07:11 PM   #165
安安

[文成公]
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...70118/56187928
引用:
林鄭突點名多份傳媒,包括《蘋果日報》、《東方日報》及《信報》
自12月10日宣佈重新考慮參選特首後,對她的批評相當嚴厲,
但指香港傳媒生態有新聞自由,而如美國《華盛頓郵報》、
《紐約時報》都有立場,毋須太緊張。

此篇文章於 01-20-17 10:24 PM 被 安安 編輯。
舊 01-20-17, 10:26 PM   #166
安安

http://hk.apple.nextmedia.com/realti...70120/56200959
泥頭車撼座駕 胡官偕女兒一額汗
引用:
晚上7時許,胡官乘座駕與女兒及一男一女競選辦職員,由司機駕車打算前往私人宴會,
座駕途經灣仔皇后大道東近伊利沙伯體育館對出燈位時,右邊一部泥頭車切線駛至,
撞及胡官座駕的右邊車身,兩車車身同告損毀。
胡官向《蘋果》記者表示,他坐於車頭乘客位,當時未知是撞車,誤以為座駕「踩到嘢」,
感覺成架車被吊起,幸無人受傷。
舊 01-20-17, 11:24 PM   #167
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
勸退(物理)

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 01:25 AM   #168
Game Master

睇嚟中聯辦班契弟被習核心逼到上牆角,開始發狂啦。瀕臨死亡嘅猛獸係最危險嘅,大家請執生。

唔知可唔可以搵人組成自願性質嘅「真心膠」保鏢團隊,自願性地保護高舉反淋病旗幟嘅薯片?到佢成功打低689殘黨宣誓後先解散。

舊 01-21-17, 02:23 AM   #169
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
睇嚟中聯辦班契弟被習核心逼到上牆角,開始發狂啦。瀕臨死亡嘅猛獸係最危險嘅,大家請執生。

唔知可唔可以搵人組成自願性質嘅「真心膠」保鏢團隊,自願性地保護高舉反淋病旗幟嘅薯片?到佢成功打低689殘黨宣誓後先解散。
要用黑暗兵法的話
最好就係飯民如果唔打算幫品客或者胡官入閘的話
就全部提名比林鄭
等佢拎夠800個甚至1000個提名
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 09:50 AM   #170
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章

有票, 真係唔要 ?
無票, 點樣執生 ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 10:05 AM   #171
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

Cheng Lap
57 mins · Hong Kong ·

周圍問班老人:如果有個阿婆連八達通都唔識用,你覺得佢做特首好唔好?
舊 01-21-17, 01:26 PM   #172
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
林忌:831就是中共人大的決定;而中共的意圖非常清楚,就是從此對香港的民主問題走數,所有「民主改革」都必須經過這座「831」大山,意思為任何其他改革都要制止。

亦因此,任何有可能當選特首的人,都不可能公然反對831;而公然反對831,意味著不用當選,這就是中共的底線。

以往泛民面對中共在民主走數,只有一個方法:就是爭取、爭取再爭取;面對中共走數,戴耀廷提出佔領中環,雙學把佔中變成了雨傘運動,然後發現陷入了一個困局,就是中共一步也不退讓,然後呢?沒有然後了,原因很簡單,就是沒有任何足以令中共屈服的方法。

民主派常常以為不夠市民支持民主,現實卻是多數人都支持民主,只不過大家願意付出的代價不同;建制派的支持者,其實也多數支持民主,只不過他們只願意爭取北京同意的民主罷了。他們不是不明白民主之可貴,而是他們不願意付出,而你卻無法提出一個方案,去說服他們有方法去令北京同意。

因此問題就變成了如何令北京退讓;勇武派以及本土派面對這樣的困局,認為責任在大台不敢發動進一步的挑戰,認為勝利原本在望,認為把武力升級,才可以迫使中共屈服;然而這幾年的事實告訴大家,口頭勇武的人,是真正勇武者的幾十倍;而真正勇武者經過一兩次的勇武行動之後,被拉被鎖,又跌落了凡間的現實。

然後呢?然後我們見到了西環的內鬥,我們見到了中共的權鬥,我們見到選委會這個小圈子選舉的結果,竟然拉倒了五年也拉不倒的梁振英;因此不少民主派願意嘗試另一條路──即多年來被激進派反對到底的內部顛覆,或污穢的政治交換;然後激進派、自決派,民主原教旨主義派又「舊病復發」了;當年他們的大台禁止別人勇武,今日他們要建立另一個大台,禁止用他們認可以外的方法,去作出任何突破的嘗試,否則又是「民主罪人」啦,恐嚇「民主派又分裂」啦,又來一個「2010民主黨政改分裂」啦;他們既無法在道理上說服大家,也無法提出任何突破831可行的路線,於是他們自己也要訴諸於靠嚇,以至「道德純潔」。

聽到這些言論,我真的感到很奇妙:畢竟自2013年以來,你們不是就和支持本土的民主派割裂了嗎?你們追殺源頭減人的聯署時,可有想過之後分裂的後果?又反過來,你以為今日「本土派」的內鬥以至敗壞,就代表這些離開了大台的市民,會回到你們「大台路線」了嗎?

這些人最大的盲點,就是無法理解,為何他們「不港獨」、「不勇武」、「不交易」道德路線,既不再受歡迎,同時也無法令北京低頭;他們一面哭訴在梁振英的欺壓之下,任意DQ以至用愛X力之類來破壞,但卻拿不出任何方法,甚至連嘗試也不敢,找一個方向去突破中共的封鎖。他們的方法,就是過去三十年的方法,失敗,再來一次,再一次失敗,再來一次,然而離開這條方程式,他們就擔心「忘了初衷」,擔心「不道德」,擔心失去道德高地云云。

然而他們卻沒有發現,在中共國力強盛,政策走向軍國主義之時,中共根本沒有打算退讓;所以民主進入了一個無法爭的樽頸位──連循序漸進的機會都不會有;同時西環早就把他們腳下的基石抽空;如果繼續以西環的劇本走下去,未來的民主陣營,根本就連和理非非的空間都不會再有;經歷DQ戰以至狼英的胡作非為,目前民主派的首要任務,是自保,是減少中共對你的威脅,以靜待「支爆」;而不是妄想中共會突發善心,突然向你退讓而有民主。

市民要明白的,早就明白了;你幻想控訴小圈子選舉不公不義,誰不知道?市民只是現實──明知鬥不過中共,因此沒有反應;亦因此,你既不敢革命,更不敢起義, 也不敢勇武抗爭,而中共也不怕你的口水,你所做的,其實就只有等待「支爆」;北京不改變路線,你嘈甚麼也沒有用;反過來要問的,就是你能否活到北京改變意向,又或者倒台的時刻。

亦因此,你要爭取一個可以減慢香港退化的人,而不是幻想明日可以推翻 831,除非你發動推翻中共的革命。
為左自己既安全同健康著想, 日常生活中盡量減少買 Made in China 既產品.

唔買佢地代工既產品, 佢地工人就無工開, 代工廠老闆及同流合污既共黨官員就無錢賺

保障家人安全健康, 順便幫手支爆, nothing from China, 全靠大家.

此篇文章於 01-21-17 01:51 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 01-21-17, 01:35 PM   #173
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
可以期待一下trump加速支爆順便攪死埋香港經濟增加香港民怨增加反抗動力減少一般市民反抗成本(反唔反都冇得食)
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 03:20 PM   #174
T.K.
很黃很暴力

叫候選人表態反對831
不如叫佢大叫:『打倒共產黨』

而家仲叫人玩射落海政策,係未有病

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 01-23-17, 08:30 AM   #175
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
繼唔識用八達通搭地鐵後
又唔知7仔冇廁紙賣

離3月仲有幾十日
唔知仲有乜笑料出呢
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤