Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-28-09, 02:41 PM   #51
NexTony
God of Gamer
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
根本就係賽車game 黎
我挑戰咗起碼過百次先做到29秒, 睇record 有人19秒幾
我轉彎果時會放油, 食晒d 加3秒, 同果兩個跳台食到加5秒先做到咁......

不過難都係第一個race, 之後就會易d
而家最快得47...
好難跳上食5秒...

我岩岩先打完不落宮, 就係咁玩依隻野

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-09, 02:44 PM   #52
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Gestapo 查看文章
而家最快得47...
好難跳上食5秒...

我岩岩先打完不落宮, 就係咁玩依隻野
你咁快架,我岩岩先囉左隻バウル咋

舊 09-28-09, 03:04 PM   #53
NexTony
ヴェイン様~

引用:
作者: Marco 查看文章
你咁快架,我岩岩先囉左隻バウル咋
好努力ga la XDDD

舊 09-28-09, 06:22 PM   #54
sleepingpen

註冊日期: Sep 2009
想問一下有關這個稱號的拿法

パティ 服裝稱號/武器
完成シシリー博士改造船event 後, 在港町ノール引發用$1000占卜event,
在ザウデ北西海上採掘引發event,

在ノードポリカ西海上採掘引發event, <-----這一個我引發不到呢 是鳥點還是貝殼? 見到既我都打撈了 ><"
或者可以再說得詳細一點嗎@@? (我現在是還沒過不落宮的)

取得パティ 服裝稱號 「華やかウォーカー」
sleepingpen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-09, 06:49 PM   #55
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
有乜方發法可以加OVL?我在3停左!

舊 09-28-09, 07:10 PM   #56
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: sleepingpen 查看文章
想問一下有關這個稱號的拿法

在ノードポリカ西海上採掘引發event, <-----這一個我引發不到呢 是鳥點還是貝殼? 見到既我都打撈了 ><"
或者可以再說得詳細一點嗎@@? (我現在是還沒過不落宮的)
應該要劇情再後一點, 過咗不落宮, 收集精靈, 及鬥技場都市俾2隻星喰怪物襲擊之後引發, 及需要引發新興都市整色誘服裝稱號的sub-event,
個point 是鳥, 平時果個位係冇野o既, event 專用

頭頁寫得唔清晰, 已作修改@@

引用:
作者: YOSHIKI SNAKE 查看文章
有乜方發法可以加OVL?我在3停左!
合成整出黎, 如果合成list 未有即係劇情未到

此篇文章於 09-28-09 07:33 PM 被 fantasy俊仔 編輯。
fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-09, 01:30 PM   #57
NexTony
ヴェイン様~

>
滑雪ラピード mini game
回到デイドン砦, 帳篷旁邊很多狗的地方引發event,
完成第一次後(40秒以內)取得ラピード 聖誕服稱號,
race1~8 根據起點時的角色, 讓ラピード 裝備對應的裝飾 暴走XX, 完成race 取得各人聖誕服稱號
報酬: 各人聖誕服稱號

點解...
我ROUTE2 用暴走研究者都冇出衫既....

舊 09-30-09, 02:39 PM   #58
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Nintendo Switch ID4064 9412 4240
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: Gestapo 查看文章
>
滑雪ラピード mini game
回到デイドン砦, 帳篷旁邊很多狗的地方引發event,
完成第一次後(40秒以內)取得ラピード 聖誕服稱號,
race1~8 根據起點時的角色, 讓ラピード 裝備對應的裝飾 暴走XX, 完成race 取得各人聖誕服稱號
報酬: 各人聖誕服稱號

點解...
我ROUTE2 用暴走研究者都冇出衫既....
係咪過咗時間? 應該要2:40 以下clear 就攞到

http://www26.atwiki.jp/vesperia/page...ml#id_e2d12ce8
引用:
コース2[暴走研究員] リタ称号「ワンワンパジャマ」

* ステージ中盤での落ちやすくなっているところで不自然にある時計のところでジャンプするとショートカットできます。
* アタッチ付き2分35秒以内クリアでリタコス?(2分45秒クリアでもらえませんでしたが2分32秒でもらえました)
* 二分三十八秒でもらえたので、2:40がラインと思われます。また、序盤のタイム減少アイテムのジャンプを二回とも成功すれば中盤の落ちやすい所はボードを降りて走っても間に合います。

舊 09-30-09, 10:20 PM   #59
lunar1984104
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDlunar104
點解我用唔到TOA服飾?

サイバスター--------亂舞之太刀
lunar1984104 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-09, 11:18 PM   #60
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
作者: lunar1984104 查看文章
點解我用唔到TOA服飾?
download 咗要入menu 晌道具最後果頁用咗先可以換TOA 衫

舊 09-30-09, 11:25 PM   #61
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

玩完65 層新隱迷

個迷宮都幾頹...由頭到尾都果條路, 果幾種敵人...boss 全部一個樣
係最後boss 有d 睇頭

不過升lv 就唔錯, 打1 層有百幾萬exp (二週目exp 10倍)
行完出來個個都lv200...

舊 10-01-09, 01:34 AM   #62
小黑

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDEternalkin
引用:
download 咗要入menu 晌道具最後果頁用咗先可以換TOA 衫
而家仲有冇得DL
我之前上PS STORE 果D係特技果D PACK黎
果度係包埋?
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-09, 02:53 AM   #63
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
作者: 小黑 查看文章
而家仲有冇得DL
我之前上PS STORE 果D係特技果D PACK黎
果度係包埋?
香港PS store 有呀, 頭先睇過仲有晌到, TOA 服裝包, 同特技試用包唔同的

舊 10-01-09, 03:24 AM   #64
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

post#3 加咗パティ大海賊服裝稱號 o既event,

大海賊の名を継ぐ者 圖

件衫都唔錯~

舊 10-01-09, 11:49 AM   #65
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
dlc更新咗

百合+高達劇場版騎士服,盛惠300羊
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-09, 06:03 PM   #66
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
個+六夜攪乜....
去到覇王層個大佬LV110....我先LV52

另200人斬係咪要齊挑戰狀先有??

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-09, 07:37 PM   #67
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
作者: daihamlop 查看文章
個+六夜攪乜....
去到覇王層個大佬LV110....我先LV52

另200人斬係咪要齊挑戰狀先有??
除咗魔狩りの挑戦状2 唔需要, 其他要齊,
同埋要強者の挑戦状(隱藏迷宮 追憶の迷い路 打到去最後o既boss 攞)

仲有要3人以上完成100人斬

舊 10-01-09, 07:43 PM   #68
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

開埋怪物圖鑑稱號先攞到最後一隻兔耳......

而家只差兔仔公會Trophy 隻game 就白金...

要開住部機等5粒鐘 :o)

舊 10-01-09, 11:24 PM   #69
jerrypandadada

註冊日期: May 2008
PSN  IDjerryy2k740
XBox Live Gamertagjerrypandadada
Judy把槍好顧人怨
明明跟哂攻略,出哂events
去到カルボクラム都係冇了到
又要我開多一周目來攞...
我個陣360又係咁
不過而家D人3個鐘都唔駛就爆機

把槍係應該會係o係二樓左上角間房??

此篇文章於 10-01-09 11:28 PM 被 jerrypandadada 編輯。
jerrypandadada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-09, 12:24 AM   #70
angelite887
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
可唔可以教我點樣洗grade最快?
angelite887 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-09, 02:30 AM   #71

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDRaymond9542
引用:
作者: angelite887 查看文章
我都想洗,我上哈巴姆特睇到要某d技能
但我一半技能都無,唔知點洗
好想快d2周目
24463929 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-09, 02:40 AM   #72
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 24463929 查看文章
好想快d2周目
去學 唔係唔洗諗洗GP

舊 10-02-09, 02:54 AM   #73
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
作者: jerrypandadada 查看文章
把槍係應該會係o係二樓左上角間房??
係, ps3 改咗要入最左上間房

引用:
引用:
作者: 24463929 查看文章
好想快d2周目
需要o既技能差唔多爆機先齊, 可以先爆咗一次機然後load 返個save 繼續儲GRADE

洗GRADE :

リタskill : 1ダメージ、リミッター、スペルエンド、エンドラッキー
裝備介指 : リスキーリング(術技消費1tp, 晌ナム孤島用代幣換)

準備完成後入沙漠用dark bottle 引3隻怪進入戰鬥,
爆氣ovl lv1 後タイダルウェーブ 連發, 睇住行氣冇再爆, 不停loop

難度hard 以上, 全部人轉手動會加GRADE, 打到自己覺得差唔多就用FS(一擊殺果招)完場,
洗10 分鐘左右會有800~1000GRADE

舊 10-02-09, 12:51 PM   #74
angelite887
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
引用:
係, ps3 改咗要入最左上間房

難度hard 以上, 全部人轉手動會加GRADE, 打到自己覺得差唔多就用FS(一擊殺果招)完場,
洗10 分鐘左右會有800~1000GRADE
係同一場loop 10 分鐘?
angelite887 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-09, 02:43 PM   #75
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
係同一場loop 10 分鐘?
無錯, set 咗1ダメージ 打敵人每下只扣1,

佢最主要係計FS chain 數, 你想loop 幾耐都得, loop 到自己認為夠就停

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 劇場版「Tales of Vesperia ~The First Strike ~」BD/DVD化 5月28日発売 imgahou 日本動漫畫討論版 122 06-19-10 10:18 AM
[ETC] 傳說系列又註冊新商標 romrom2004 電視遊戲討論版 23 04-01-09 01:32 PM

現在的時間是 11:49 AM

手機版 | APP版