Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4
~清談館~>大埔公路九巴嚴重致命翻車事故 19 死 60 多人受傷
Super Bus 02:53 PM 02-14-18
作者: Ishimura:
笑話:向香港人談及負上責任
咁公道講句, 我又同意阿爺嘅講法,
雖然今次事故個車長點都要負上最大責任,
但係有份鬧車長嘅乘客我覺得佢地都責無旁貸,
雖然我亦都唔同意個車長用成車人嘅命較非,
但係又諗下, 依家香港都唔知有幾多乘客成日拎啲 Car 佬嚟做出氣袋,
甚至打 Car 佬都時有所聞,
所以恕我唔客氣都要咁講, 有時啲香港人又真係爭唔落...

至於九巴請 Part time 車長, 我亦唔見得有反對嘅理由,
事實上 Part time 司機喺外國都已經有好耐,
不過大前提係佢地都要接受同全職車長同等嘅訓練同實習
ZeroChow 04:05 PM 02-14-18
作者: Super Bus:
咁公道講句, 我又同意阿爺嘅講法,
雖然今次事故個車長點都要負上最大責任,
但係有份鬧車長嘅乘客我覺得佢地都責無旁貸,
雖然我亦都唔同意個車長用成車人嘅命較非,
但係又諗下, 依家香港都唔知有幾多乘客成日拎啲 Car 佬嚟做出氣袋,
甚至打 Car 佬都時有所聞,
所以恕我唔客氣都要咁講, 有時啲香港人又真係爭唔落...

至於九巴請 Part time 車長, 我亦唔見得有反對嘅理由,
事實上 Part time 司機喺外國都已經有好耐,
不過大前提係佢地都要接受同全職車長同等嘅訓練同實習

媽人個幾件好似仲好生猛。真係"咁多人死,唔見你死"
Terry仔 11:13 PM 02-14-18
今日我都有睇到城巴老伯嘅訪問
真心覺得,終於有人講返d 中立嘅説話,而唔係將全部責任推晒落車長到
自己揸過巴士,做到去大老板位,果然明白班細嘅難值之處
女裝少年 11:53 PM 02-24-18
罷工半個鐘
塞一塞車都唔止
講出黎都比人笑
不過就係大部份人連半個鐘都唔敢玩
港豬就係抵死
抵你地世代為奴

https://www.hk01.com/港聞/162713/-九巴車長...通宵靜坐
女裝少年 08:41 PM 03-06-18
https://hk.news.appledaily.com/local...80306/57912428

人地外國就可以做到罪不治眾
香港人就個個怕做出頭鳥
真不愧係全世界最低賤既民族

條link仲有話罷搭九巴
你唔搭九巴咪又要搭地鐵
唔通地鐵衰唔過九巴咩
信長 10:56 PM 03-06-18
過多一個星期, 無人會記得女車長
Super Bus 12:10 AM 03-07-18
雖然我係九龍人, 對得九巴多有感情,
但係我都難保有朝一日佢都要步中巴後塵...
nds 04:51 AM 03-08-18
女車長好恨做狗巴,笑了^~^
歌絲˙暮斯 07:28 AM 03-08-18
作者: nds:
中國人好恨做奴隸,笑了^~^
由手機版發出
1 2 3 4

返回主題版面