Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-30-23, 06:41 PM   #1
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
葬送のフリーレン

台灣水管有播..香港又係冇...
https://www.youtube.com/watch?v=1H2cyhWYXrE

YOASOBI唱的OP"勇者"半日已經過百萬VIEW...
src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#YOASOBI勇者 MV12時間で100万回再生

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-23, 06:45 PM   #2
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
Netflix有

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-23, 01:25 AM   #3
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
黃VIU有

節制慢拍
間中回憶10年既冒險點的
尋求心靈慰藉的作品~~唔錯
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-23, 05:19 PM   #4
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
好作品。
連續做兩季,完咗之後剛好有得睇無職轉生第二季,9個月內都有嘢睇。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-23, 08:51 PM   #5
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

1000萬,所以YOASOBI就是流量?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-12-23, 01:07 PM   #6
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
收集既無聊魔法XD

葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-23, 09:43 AM   #7
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008

開始好睇
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-23, 12:05 PM   #8
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
魔族: 難道你比我強?
芙莉蓮: 是比你主人強啦

芙莉蓮好寸
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-23, 12:10 PM   #9
野良猫
肥倫

引用:
作者: green 查看文章
魔族: 難道你比我強?
芙莉蓮: 是比你主人強啦

芙莉蓮好寸
真係只能講句
「少年你太年青了」
舊 10-25-23, 07:55 PM   #10
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

名場面再現

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-28-23, 07:50 PM   #11
野良猫
肥倫

兩分鐘都未夠就退場,真是太年輕了

原來「葬送」係咁嚟
舊 10-28-23, 08:22 PM   #12
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 野良猫 查看文章
兩分鐘都未夠就退場,真是太年輕了

原來「葬送」係咁嚟
係囉!一直誤解咗「葬送」係指睇住尐同伴一個一個地死去
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-23, 06:22 PM   #13
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007

由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-23, 06:31 PM   #14
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
呢套好睇?

舊 10-29-23, 06:50 PM   #15
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
呢套好睇?
沒睇原作以動畫頭幾集似後日談,有一股蛋蛋的哀傷,睇你享唔享受
所以OP比人批評完全唔同調性....

不過新兩集又多番D新事件出現,減輕了回億部分,之後會否慢慢向前推進就好好的睇下去

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-30-23, 11:57 AM   #16
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
今集變左"我前勇者團成員我超強只是你們不知道"套路
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-23, 02:27 PM   #17
野良猫
肥倫

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
呢套好睇?
初期內容較平淡沒起伏
開始北上後就好看

玩cv的話就是水星魔女到這邊真正在放魔法w
舊 10-30-23, 07:13 PM   #18
肉羊哩咖
griffin611

OK,謝。原來已經去咗 8 話(痛),照睇各位老細講,「用頭三話嚟決勝負」呢度唔 work~~~~

舊 10-31-23, 06:37 PM   #19
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 真!DC 查看文章
今集變左"我前勇者團成員我超強只是你們不知道"套路
由手機版發出
其實之後去北方前的一級魔法師能力考試都有強調芙莉蓮係強到逆天

只係因為要考到一級資格先過到境, 所以先死死氣同肥倫去考試當玩煮飯仔

但作者一路無講過芙莉蓮 "現在" 的強度有無超越80年前的南方勇者

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-23, 04:41 AM   #20
肉羊哩咖
griffin611

煲咗頭四話,真係好淡口,最頂癮係一劈係個 RPG 故事個後記嚟;連有場預佢會係大戰,點知 -- 好睇過蝦你波打啲魔法對戰少少咁多啫,所以如果以為係哥布林屠滅者,或者係香開呢啲打到七彩嘅,一定會失望到掟芒收場。帶住嗰埋嚮心底嘅思念同哀愁,爭在未講出口,好令人細味嘅啫~~~講長短壽之戀唔係新,但用呢個角度去講個故仔,原來可以玩到咁吸引,可能要多得個世界觀;水彩畫風嘅背景,視覺上無乜可以彈。

舊 11-04-23, 01:10 AM   #21
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

戰鬥神回!!

一個自走炮.一個真。肉盾,果然英雄團教出來的都係怪物
感受到魔族都那種絕望

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 11-04-23 08:56 AM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 11-04-23, 08:57 AM   #22
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
下集先有hea爆的芙莉蓮用超規格迫死阿烏拉..............

BD&DVD全7巻有28話..............

應該可以打埋一級魔法師能力考試.............

黃金鄉.............會做電影?

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-23, 11:27 AM   #23
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
一步的餘裕