Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-12-06, 01:03 AM   #376
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Coquelicot
唔知會唔會係贏過世界盃所以唔太傷心
事實上法國係技術性擊倒巴西, 佢地自己踢得差都冇得怨
不過我覺得隊中正選除左卡卡同薛羅拔圖
其他球員都唔係出盡全力
在於我黎講, ze roberto算叫超額完成....
kaka我覺得不過不失, 睇得出佢有盡力, 不過佢可以更好...無奈隊友個個懶懶散散...
大哨真係唔知佢有冇盡力, 或者佢已經盡左.....

其實細哨我唔係嬲佢踢得唔好, 而係感覺唔到佢0既鬥心...

以往中意佢係中意佢腳法好之外充滿熱情同鬥心, 真係估唔到今屆乜都睇唔到
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 01:06 AM   #377
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
引用:
作者: kin~kin
在於我黎講, ze roberto算叫超額完成....
kaka我覺得不過不失, 睇得出佢有盡力, 不過佢可以更好...無奈隊友個個懶懶散散...
大哨真係唔知佢有冇盡力, 或者佢已經盡左.....

其實細哨我唔係嬲佢踢得唔好, 而係感覺唔到佢0既鬥心...

以往中意佢係中意佢腳法好之外充滿熱情同鬥心, 真係估唔到今屆乜都睇唔到
大哨近年好似要俾人狠批完先肯踢好波, 今屆頭兩場俾人係咁鬧佢肥
但第三場見佢開始修身同黎料

細哨今屆賽事的確冇鬥心, 除左加納果場好少少
其他既唔指踢波靜, 大叫提場激勵士氣, 同隊友交流都少左
呢樣佢係巴塞同之前巴西都會做

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 01:12 AM   #378
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
大哨近年好似要俾人狠批完先肯踢好波, 今屆頭兩場俾人係咁鬧佢肥
但第三場見佢開始修身同黎料

細哨今屆賽事的確冇鬥心, 除左加納果場好少少
其他既唔指踢波靜, 大叫提場激勵士氣, 同隊友交流都少左
呢樣佢係巴塞同之前巴西都會做
就咁以今屆世界盃黎講, 起碼大哨鬧得聽....

睇熱身賽果時我地都話細哨麻麻, 當時個個都好老定諗住實係留力...
分組第一場都係留力, 第二場都係....留...力....
第三場....第四場...第五場.....

唉~4年先一屆, 我本身真係中意細哨, 認為佢可以值著今屆世界盃將佢自己0既事業推到最顛峰, 之後未來4年一直保持到去南非, 再以神級球員0既姿態下宣佈退出國家隊(諗得遠左兼且過份完美, 但我的確有咁諗過 )
真係估唔到個結果會係相反...
你話佢盡左力, 好肉緊咁我都唔怪佢....

其實我真係仲未冷靜到落黎(我由細到大都係巴西死忠), 所以先會仲係咁鬧細哨唔爭氣...
而家真係中意唔落細哨, 或者遲下佢0係巴塞有好表現時可以重新吸引到我睇佢d波...
舊 07-12-06, 01:24 AM   #379
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

巴西去到第三場大數日本同十六強談笑用兵下贏加納
大家都認為巴西開始會黎料都好正常
但對法國果場, 連對克羅地亞既水準都談唔上
應該話法國踢落決心明顯令巴西踢到連對克羅地亞既水準都冇

細哨其實係巴塞季尾都已經有疲態, 冇之前咁sharp
有睇歐聯決賽都知佢果場其實都唔係好出色
係世界盃佢睇落都係有疲態, 鬥心方面都係唔夠
至於會唔會返到巴塞都係咁, 就要到時先知
不過我諗佢休息一排, 叉足電就會好返
而且佢冇朗拿度以前咁多傷患起伏咁大, 所以應該唔會太影響狀態

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
舊 07-12-06, 01:26 AM   #380
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
巴西去到第三場大數日本同十六強談笑用兵下贏加納
大家都認為巴西開始會黎料都好正常
但對法國果場, 連對克羅地亞既水準都談唔上
應該話法國踢落決心明顯令巴西踢到連對克羅地亞既水準都冇

細哨其實係巴塞季尾都已經有疲態, 冇之前咁sharp
有睇歐聯決賽都知佢果場其實都唔係好出色
係世界盃佢睇落都係有疲態, 鬥心方面都係唔夠
至於會唔會返到巴塞都係咁, 就要到時先知
不過我諗佢休息一排, 叉足電就會好返
而且佢冇朗拿度以前咁多傷患起伏咁大, 所以應該唔會太影響狀態
我都有睇歐聯決賽, 佢當時的確唔算太好...絕對唔夠伊度奧搶鏡
舊 07-12-06, 02:51 AM   #381
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
等我為細哨講句說話先

大家都認為對法國果場佢射完臨完場個罰球真係係度笑咩??
我就覺得佢似係"e"起棚牙多過笑喇....
如果大家搵到片,有得睇多次就最好啦

不過講真個句...佢係世杯既表現真係....

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 08:03 AM   #382
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 啤梨王子
等我為細哨講句說話先
我總覺得名成利就 + 拎過世界盃冠軍 + 拎過聯賽及歐聯冠軍的人,係唔會有太大鬥心。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-06, 03:11 PM   #383
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
彭利拿辭任巴西國家隊教練

巴西國家足球隊教練彭利拿宣布辭職。巴西足總在網頁宣布,彭利拿與足總達成共識,辭去教練的職務。彭利拿於1994年帶領巴西第四度贏得世界盃(網站 - 圖片),於2003年第二度接掌巴西國家隊,於2005年替巴西贏得州際國家盃,但今屆世界盃,巴西被視為大熱門之下,表現未如理想,八強被法國淘汰。
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-06, 03:18 PM   #384
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 啤梨王子
等我為細哨講句說話先

原來有人覺得係笑?

我由始至終都覺得係"咬牙切齒"喎.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-06, 03:42 PM   #385
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: 魚伕
彭利拿辭任巴西國家隊教練

巴西國家足球隊教練彭利拿宣布辭職。巴西足總在網頁宣布,彭利拿與足總達成共識,辭去教練的職務。彭利拿於1994年帶領巴西第四度贏得世界盃(網站 - 圖片),於2003年第二度接掌巴西國家隊,於2005年替巴西贏得州際國家盃,但今屆世界盃,巴西被視為大熱門之下,表現未如理想,八強被法國淘汰。
終於都辭職喇~條友攪到咁遲先resign都已經好厚面皮
舊 07-20-06, 06:08 PM   #386
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
終於都辭職喇~條友攪到咁遲先resign都已經好厚面皮
其實又唔怪得哂佢,D球員無心踢係最大問題...

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-06, 09:53 PM   #387
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 柴崎幸
俾班球場散步王累死...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-06, 10:15 PM   #388
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: 柴崎幸
我主要覺得佢對法國果場d調動好有問題
舊 07-20-06, 10:38 PM   #389
ahleung
The One
Bannnned

引用:
我主要覺得佢對法國果場d調動好有問題
唔係話因為贊助商有好多限制咩?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-06, 04:40 PM   #390
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
細哨腳軟之迷
原來陪條女 晚晚 寧願唔訓打PS2
學埋肥度D野
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-06, 04:44 PM   #391
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

引用:
作者: SANG2003
細哨腳軟之迷
原來陪條女 晚晚 寧願唔訓打PS2
學埋肥度D野
世界盃期間?
唉, 咁就真係抵打

舊 07-23-06, 09:40 PM   #392
SANG2003
Banned
希望之星

細哨女友爆料﹕世盃晚晚幽會
(明報) 07月 23日 星期日 05:05AM
【明報專訊】巴西球星朗拿甸奴(相關新聞 - 網站)在剛過去的世界盃(相關新聞 - 網站)決賽周表現乏善足陳,其後更要公開向球迷道歉以息民憤。英國《太陽報》爆料,原來「細哨」表現不濟跟新女友柏莉辛及通宵打遊戲機有關。

廣 告

朗拿甸奴的法籍新女友柏莉辛向《太陽報》透露,「細哨」不惜違反國家隊禁令,偷偷到酒店與她幽會。「細哨」這名22歲模特兒女友說﹕「他(朗拿甸奴)差不多每晚都會來我的酒店房,我們還徹夜纏綿。」她還說﹕「他在今屆世界盃,也有玩《FIFA 2006》電視遊戲。」

柏莉辛表示是透過模特兒朋友認識「細哨」,但二人並未立即墮入愛河﹕「我認識了他,但沒有主動接近他,因為我覺得他是花花公子。」不過有一次柏莉辛遺下門匙,「細哨」親切地拿回給她,然後兩人漸熟稔,並開始約會﹕「他很可愛和有禮貌。他為我準備燭光晚餐,並送我一些小禮物。此後我們一有時間便約會。」

世盃晚晚幽會
舊 07-24-06, 03:17 AM   #393
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

對細哨好失望, 希望佢生生性性唔好步大師兄後塵....
否則球王生涯好快完結.........
舊 07-24-06, 10:14 AM   #394
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
唉.....竟然放棄江山要美人, 你係就退出唔好踢比你由朝幽到晚, 企喺個場度阻住晒

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-06, 11:00 AM   #395
魚伕
Moderator

性感女友揭密朗拿甸奴隱私 世界盃期間每晚必偷歡

--------------------------------------------------------------------------------
2006-07-24 09:30:01 新浪體育

巴西球星小洛賓來在德國世界盃之前被寄予厚望,因為他在巴塞隆拿的表現實在是太出色了,但這屆世界盃卻並沒有成為“朗拿甸奴”的世界盃,他一球未進,而且表現平平,可以說是巴西隊在四分之一決賽中就被法國隊擊敗的主要罪臣之一。那麼,為何在聯賽中如猛虎下山一般的朗拿甸奴到了世界盃的賽場上卻疲軟無力呢?他的法國女友亞歷辛特羅-帕雷桑特為球迷解開了這個問題的答案。

亞歷辛特羅曝料說,朗拿甸奴在世界盃期間不顧巴西隊的禁性條令幾乎每晚都偷偷溜出酒店與她上床尋歡,22歲的亞歷辛特羅的確是個性感尤物,她擁有姣好的面容,苗條的身段,更有挑逗男人的手腕,也難怪朗拿甸奴會對她如此魂不守舍,她說:“當時巴西隊主帥列卡度嚴禁球員的妻子或是女友進入球員入住的酒店,但我和朗拿甸奴卻不能忍受這樣的限制,所以幾乎每個晚上,他都會溜出來到我的酒店房間和我約會,我們整晚都不會歇著,感覺就好象是在偷情一般刺激,他太想我了,我也不認為這樣做會對他有什麼不好,我們簡直就是干柴碰烈火一般難以收拾。”

廣大的球迷了解最多的是朗拿甸奴在球場上靈巧的盤帶和帶球過人,但亞歷辛特羅卻知道,他在球場外同樣是卓而不群,她說:“朗拿甸奴是一個很有激情的男人,他的生活當中不能沒有愛情,他在床上的表現就象他在綠茵場上一樣出色,甚至更有男人味。有一天晚上,我們忘記了關窗戶,結果我的尖叫聲把樓下的客人都驚醒了。”

在世界盃期間到現場觀看了巴西所有比賽的亞歷辛特羅說:“我知道有人說朗拿甸奴在世界盃上的表現不太好,但我卻覺得他很不錯,在我眼里,他絲毫不遜於施丹,他的球技無人能及。”

當然,亞歷辛特羅也承認,在巴西和法國隊的比賽時,她內心充滿矛盾,不知道該為自己的祖國加油,還是為朗拿甸奴助威,她說:“我當然更希望朗拿甸奴獲勝,但我是法國人,也希望看到法國隊取勝,我當時真的是左右為難。”

26歲的朗拿甸奴是在巴塞隆拿一家酒店里與亞歷辛特羅首次相識的,她說:“當時我在酒店里參加一個模特走秀活動,我注意到了朗拿甸奴,但我並沒有主動與他搭訕,因為我當時認為他一定是一個花花大少,我並不喜歡那種類型的男人。後來我一時慌張把房間鑰匙落在了大堂的桌子上,是他很細心地把鑰匙還給了我,我們開始交談,我發現他竟然是一個很害羞的人,我覺得他很可愛,與我想像的完全不一樣。”

“朗拿甸奴很是彬彬有禮,他很有男士風度,對我的態度十分優雅,他喜歡帶我去吃燭光晚餐,而且飯後還要給我買些小禮物。每次我們有時間都會盡可能在一起,我們親熱的時間最多,他是我遇到過的最棒的戀人,我愛他,愛到了骨頭里。”

朗拿甸奴和亞歷辛特拉正計劃在她完成下一次時裝秀之後就去巴西度假,她說:“以前我們每次去度假都十分浪漫,有時他會雇一架直升機載我去海邊,或是到深山里冒險,我們也會到市中心去購物,他體貼極了,對我可以說是有求必應。”

有趣的是,亞歷辛特拉今年9月將前往英國拍攝一部有關球星太太團的電視節目,她說:“我在德國世界盃期間與英格蘭太太團的美女們都見過面,她們都很友善,我期待著再次與她們相逢,我想辣妹可能不會參加這個節目,但我希望明年有機會和她的老公碧咸合作拍一部電影。我現在正在拍的一部電影將會請施丹或是碧咸來客串,所以我將有幸與他們介竟一位演對手戲。我希望是碧咸,因為我覺得他很帥,眼神很迷人。”

聽了亞歷辛特拉的話之後,也許現在英國球迷最想問她的一個問題就是,如果在碧咸仔和朗拿甸奴之間選擇那一個更令女性著迷,她是否也會象比較朗拿甸奴和施丹時那樣一口認定朗拿甸奴更英俊瀟灑呢?
舊 07-24-06, 11:00 AM   #396
魚伕
Moderator

真係唔知真定假...

搵個女友都唔好搵法國籍啦....

好似中左美人計咁....

此篇文章於 07-24-06 11:03 AM 被 魚伕 編輯。
舊 07-24-06, 02:22 PM   #397
SANG2003
Banned
希望之星

引用:
作者: 魚伕
真係唔知真定假...

搵個女友都唔好搵法國籍啦....

好似中左美人計咁....
巴西壯丁慘遭魔女引誘
不敵美色
舊 07-24-06, 02:29 PM   #398
Bleed Saga
Ultimate Gamer
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: SANG2003
寧願唔訓打PS2
而且係打FIFA2006而唔係WINNING 10

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-06, 04:45 PM   #399
魚伕
Moderator

法國名模女友床上發功 細哨世盃腳軟之謎解開
23/07/2006

朗拿甸奴在今屆世界盃決賽周失準之謎,終於被解開,根據英國《太陽報》披露,呢位世界足球先生在整個賽事舉行期間,公然打破隊規,幾乎每晚都前往其法國籍女友阿里桑德拉住0既酒店內偷跳,另外細哨0係「大戰」之後,例必再打一陣機,完全唔理作息時間,結果佢所有神勇表現係床上盡展,但去到球場就變成軟腳蟹,就係因為咁,巴西就輸左隻世界盃。

朗拿甸奴一向形象健康,不過暗地裡原來同「大哨」朗拿度係同道中人,阿里桑德拉接受英國《太陽報》訪問時,曾大爆佢地0既閨房之樂,佢話:「0係世界盃期間,佢(朗拿甸奴)每晚都會黎酒店搵我,我地成晚都會做愛,我從佢0既表現,就知道佢實在太掛住我,我當然會滿足佢,但我唔認為咁樣做會對佢有害喎。」

據呢位法國名模所講,細哨床上0既表現,比球場更加精采,有時仲會將「戰場」伸延至酒店走廊,兩個人「滿場飛」,而且一戰歷時幾粒鐘,體力消耗唔會比踢一場波少。

唔守軍紀出外偷跳

細哨對於阿里桑德拉0既「索求」可謂完全冇節制,所以要違犯軍紀私會女友,一見到對方,腦入面只有做愛二字,就算八強硬撼法國都唔理。法國籍0既阿里桑德拉承認當時希望祖國贏波,更令人聯想到佢會出多幾錢「功力」黎廢朗拿甸奴「武功」,再加上枕邊語黎催眠,細哨唔束手就擒至出奇,計落阿里桑德拉都可以話係法國隊0既第十二人。

做完愛再打事後機

另外,阿里桑德拉仲爆細哨有打「事後機」0既習慣,佢話:「我地每次歡好之後,佢都鍾意打機輕鬆一下,佢係呢段時間最常玩0既遊戲係FIFA2006。」經過連綿「惡戰」後,仲要傷神打機,而且晚晚如是,真係鐵人都死啦!更何況細哨只係血肉之軀?

希望細哨可以吸取今次教訓,來屆0係西甲真係要好好戒掉女色!

呢個仲精彩...大戰幾粒鐘後要打事後機....
舊 07-24-06, 04:48 PM   #400
魚伕
Moderator

新蒲精自認一晚七次
23/07/2006

巴西在世盃出局後,朗拿甸奴仲唔知衰!有報道話,細哨世盃後不停出席派對狂歡,甚至試過被踢爆在巴西出局後第二晚,聯同國家隊隊友阿祖安奴,組成「夜蒲組合」到夜總會喪玩到五點,難怪細哨曾經話自己試過瘋狂到一晚做愛七次。

出局翌日開P狂歡

據知巴西大軍未離開德國前,細哨已吩咐人將大量食物、飲料、甜酒送到他在巴塞的大屋,準備開P玩餐飽。派對在巴西出局後第二日舉行,大部分巴塞二線球員、細哨的家人、朋友及國家隊隊友阿祖安奴亦有份出席。據報,當晚的派對不停播放森巴及hip hop音樂,賓客大聲講笑、唱歌直到午夜,搞到有鄰居向警方投訴噪音難以忍受。

隨後細哨與阿祖安奴到夜總會蒲,原本住NBA T恤的細哨,因為跳舞跳到件衫濕晒,索性赤膊上陣不停跳勁舞,直到清晨五點至肯走。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:30 PM

手機版 | APP版