Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-30-17, 12:50 PM   #501
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
滄海遺珠:
幻想水滸傳2
Xenogears
唔算吧
外國好多人都好鍾意
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 12:53 PM   #502
天野

引用:
作者: ELT 查看文章
Chrono Trigger正呀
Eternal Arcadia都好正

比我揀我會揀埋LUNAR, GRANDIA
另外仲有Phastasy Star
Falcom既軌跡系列
Gamecube既BK

DQ FF唔係我杯茶
早十年前買左隻NDS隻FF3 REMAKE, 其實真係幾悶下

TALES OF系列唔係唔好, 但始終感覺唔夠壯大

近年比較好少少有bravely deflaut,
最正JRPG, 就一定係XB1了

XB2 $500以下都買得過
GC隻BK1以前都有玩過,都幾好玩
但自己之前冇了解過故事

其實我係Xenoblade 1開始對RPG game有興趣
舊 11-30-17, 12:56 PM   #503
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: harakuma 查看文章
有冇人玩過Riglordsaga 2, 呢隻幾好玩,

wild arms 1 都唔錯
渡鳥搵唔到食全部轉哂職

仲有CAPCOM唯一嘅RPG龍戰士,雖然我只玩過IV
之後隻5真係極品中嘅極品,角色個樣十足十拍鬼片啲人咁
真係唔知邊度嚟嘅自信可以賣到錢

此篇文章於 11-30-17 01:01 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 01:00 PM   #504
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 野良猫 查看文章
渡鳥搵唔到食全部轉哂職

仲有CAPCOM唯一嘅RPG龍戰士,雖然我只玩過IV
之後隻5真係極品中嘅極品,角色個槛十足十拍鬼片啲人咁
真係唔知邊度嚟嘅自信可以賣到錢
所以capcom d自信咪去晒楊州炒飯度

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 01:06 PM   #505
野良猫
肥倫

引用:
作者: harakuma 查看文章
所以capcom d自信咪去晒楊州炒飯度
炒飯唔駛自信啦,只要塊面夠厚

講番XENO2
啱啱出到大地圖可以周圍行
3HIT普攻駁技儲氣出超必
有時遇著高自己兩個LV嘅怪都可以靠超必反勝
又可以隨時命令同伴回血、出技、駁技,戰鬥比XBX更好玩唔悶
舊 11-30-17, 01:07 PM   #506
tenkafubu
天下布武

PSN  IDterrycch
XBox Live GamertagBlack Lotus SR
引用:
滄海遺珠:
幻想水滸傳2
Xenogears
我揀既滄海遺珠係 Landstalker

舊 11-30-17, 01:12 PM   #507
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: tenkafubu 查看文章
呢隻我係Mega Drive玩得最耐嘅game
好懷念Climax⋯⋯

XC2開左盒,玩左陣,果然trailer係誤導
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 01:21 PM   #508
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
仲唸住灣仔有 午飯個時出
仲未見⋯唉

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 11-30-17, 01:21 PM   #509
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
訂左限定仲未有得拎
mouseccy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 01:23 PM   #510
ELT
Lunar使者

引用:
作者: tenkafubu 查看文章
引用:
呢隻我係Mega Drive玩得最耐嘅game
好懷念Climax⋯⋯

XC2開左盒,玩左陣,果然trailer係誤導
皇帝之財寶,係arpg黎
我都爆過十次八次,當年的神作

引用:
炒飯唔駛自信啦,只要塊面夠厚

講番XENO2
啱啱出到大地圖可以周圍行
3HIT普攻駁技儲氣出超必
有時遇著高自己兩個LV嘅怪都可以靠超必反勝
又可以隨時命令同伴回血、出技、駁技,戰鬥比XBX更好玩唔悶
講炒冷飯,邊少得暗榮份,連炒幾碟無雙

有冇人可以報下今日咩價位?

舊 11-30-17, 01:24 PM   #511
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: mouseccy 查看文章
訂左限定仲未有得拎
最怕又係果D普通版今日,聽日先有限定

今日一於OT多陣唔工住
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 01:25 PM   #512
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: mouseccy 查看文章
訂左限定仲未有得拎
港版今日出,同日版一樣多張貼紙
舊 11-30-17, 01:33 PM   #513
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
真?
唔係限制級?

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 11-30-17, 01:40 PM   #514
MultiPASS
Crazy Gamer

CERO-C 15才以上對象
舊 11-30-17, 01:40 PM   #515
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
放工行轉去問下先
睇下佢係唸住收埋賣街客先定真係未黎貨
但我已經係金X訂, 無理由出面有佢冇
mouseccy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 01:42 PM   #516
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
咁要出去睇睇
撲到限定版就取消日亞order

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 11-30-17, 02:01 PM   #517
kamilwklo
Junior Member

註冊日期: Jun 2011
葵芳
普通$(*
限定&(*
kamilwklo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 02:01 PM   #518
nettotang

註冊日期: Oct 2006
旺角 日普$(* 日限&^*,日限比想像中平好多不過最後都係買左普
nettotang 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 02:20 PM   #519
ELT
Lunar使者

引用:
作者: nettotang 查看文章
旺角 日普$(* 日限&^*,日限比想像中平好多不過最後都係買左普
限定版多唔多貨?
收工即去買

舊 11-30-17, 02:21 PM   #520
天野

Cool

引用:
即係之前中文字封面係假野喇
舊 11-30-17, 02:22 PM   #521
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
葵芳買左498,首戰鬥音樂好似有少少第一集既重編版,超正
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 02:29 PM   #522
kamilwklo

想問下隻GAME係全中文定係得字幕中文??
舊 11-30-17, 02:32 PM   #523
野良猫
肥倫

引用:
作者: kamilwklo 查看文章
想問下隻GAME係全中文定係得字幕中文??
梗係得字幕中文,你唔係諗住配音都中文下話
定係想聽國語?
舊 11-30-17, 02:35 PM   #524
ELT
Lunar使者

引用:
定係想聽國語?
廣東話~XDD

舊 11-30-17, 02:39 PM   #525
kamilwklo

引用:
定係想聽國語?
有中文配音我都聽日文啦
我意思係全中文化, 但都冇乜可能
佢D介紹好似冇講清楚, 有冇人會以為好似D PS4 GAME咁全中文

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Odyssey|支援繁體中文︱發售中 MO 電視遊戲討論版 388 04-11-23 07:10 AM
[NS] いっしょにチョキッと スニッパーズ Snipperclips《你裁我剪》|支援繁體中文 MO 電視遊戲討論版 40 11-13-17 12:08 AM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 05:03 PM

手機版 | APP版