Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-15-13, 06:57 PM   #101
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: holsety 查看文章
我都玩 hkpsn:mark3gold

我希望可以睇到ping , 如玩2vs2. 佢夠膽死開始時得返2vs1. 另外果個断左定ping唔夠消失左, 结果1個被2個屈死
睇怕今晚都唔成事

頭先我同CCHander玩2v2都試過, 佢斷線, 一開波得番我一個比人SM
其他8人賽事最好有得比host開始啦, 譬如4v4每邊有3個都打得, 大亂鬥唔洗8個都打得, 成日要等滿人先開始真係等到蚊訓

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-13, 07:08 PM   #102
ryankam16
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDryankam16
今晚未必得, 預我後備LIST先
psn: ryan0221
ryankam16 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-13, 07:10 PM   #103
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
唔緊要, 我志在玩下聯誼下,玩乜都得

舊 03-15-13, 10:01 PM   #104
whassupbun

第28章最難打果part竟然會patch
唔夠打咪打Easy囉, 要人改隻game就你 況且又唔係難到無可能通關, 條友都係卡左兩個鐘啫, 喺度哇哇嘈

God of War: Ascension patch will modify section deemed too difficult
Sony Santa Monica responds to fan feedback
http://www.computerandvideogames.com...too-difficult/

God of War: Ascension lead developer Todd Papy has confirmed the studio intends to patch an especially difficult sequence in the game.

Papy told a concerned fan on Twitter that the section - which takes place towards the end of the game - will be patched, following the fan's complaint that they'd been stuck on the section for two hours.
"The elevator in chapter 28 is very hard to beat... I HATE YOU (Make a patch please, I've been like two hours trying it...)", the Tweet in question read. Papy then responded: "It will be patched very soon."

舊 03-15-13, 10:23 PM   #105
sorlohk

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
引用:
作者: whassupbun 查看文章
第28章最難打果part竟然會patch
唔夠打咪打Easy囉, 要人改隻game就你 況且又唔係難到無可能通關, 條友都係卡左兩個鐘啫, 喺度哇哇嘈
咁好雙乳既
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-13, 02:24 PM   #106
whassupbun

開始左Chains of Olympus, 一玩之下新作同舊作既難度相差對比更強烈, GoW:CoO既Hard係GoW:A既Easy

舊 03-16-13, 07:31 PM   #107
wutoms
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: sorlohk 查看文章
咁好雙乳既
咁我今轉hard應該唔駛死咁多次

引用:
開始左Chains of Olympus, 一玩之下新作同舊作既難度相差對比更強烈, GoW:CoO既Hard係GoW:A既Easy
今集d敵人,"卒仔"真係癡左線咁,無間段攻擊
wutoms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-13, 10:05 PM   #108
holsety

其實故事難打係好架, 因為pvp對人重難

舊 03-17-13, 12:36 AM   #109
ryankam16

引用:
今集D卒係連combo咁,一隻打完另一隻上不停loop...
舊 03-17-13, 02:04 AM   #110
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
打爆左~NORMAL
CHAPTER 28果然好刺激
應該未PATCH?
要打得好小心同用下策略,算係今集戰鬥系統ge考試

其實玩到後尾,我又覺得幾好玩~XD
戰鬥系統除左判定同CAM外,最大問題係碌ge硬直太大變得冇乜意思
除此之外都OK
魔法用途大左,唔會好似以前齋劈搞掂晒~
怒氣BAR一開始係頹d,升左容易加之後就幾好用(起碼用到L3+R3 )

劇情都OK,解謎唔錯,場面越來越大,KRATOS越來越暴力

如果評分,一開始我會比7,之後慢慢加到8
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 02:32 AM   #111
martinyau1979
God of Gamer

PSN  IDmartin1979
終於係個patch 未出之前, 打完個試煉, 爆埋機, 臨尾個part 殺復仇女神個下好爽

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 08:30 PM   #112
王小虎

註冊日期: Apr 2002
專講Multiplayer的設計,可以睇到佢地不斷改,到而家都係有d唔同地方。最早期係預計有五個神,而每個神有唔同武器,Zeus用的武器係Gauntlet拳套,不過而家就得翻四個神,同埋個個神都有三種武器揀。唔知日後會唔會加神或加新武器了。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-13, 09:33 AM   #113
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
唔知係未錯覺
有冇人覺得今集成日都冇BGM,
好冷清甘
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-13, 11:02 AM   #114
jack850312
Jack

註冊日期: Mar 2011
PSN  IDJack-WCK
XBox Live Gamertagjack850312
引用:
作者: 王小虎 查看文章
專講Multiplayer的設計,可以睇到佢地不斷改,到而家都係有d唔同地方。最早期係預計有五個神,而每個神有唔同武器,Zeus用的武器係Gauntlet拳套,不過而家就得翻四個神,同埋個個神都有三種武器揀。唔知日後會唔會加神或加新武器了。
會都唔奇,一開始揀神拜都見有5條梯,但得4個神....
jack850312 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-13, 01:11 PM   #115
whassupbun

齋睇段片個公仔(3分01)估唔到放棄左邊個神
咁多集有邊個係渣盾? Perseus?

個款有D似, 不過Perseus今集係DLC可用角色 應該唔會係佢, 12個神之中都冇佢份, 同game入面另外4位相比佢未夠班

EDIT: 有方法無限刷紅珠, 不過睇你差幾多先升爆, 否則我諗都要刷幾耐

此篇文章於 03-18-13 01:52 PM 被 whassupbun 編輯。
舊 03-19-13, 12:35 AM   #116
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
殺左過百條蛇........係第28版

舊 03-19-13, 12:45 AM   #117
whassupbun

引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
殺左過百條蛇........係第28版
睇下幫唔幫到你
28章Hard心得分享
http://www.gaforum.org/showpost.php?...3&postcount=58

EDIT: 我發覺入左條link click唔開個spoiler tag黎睇, 索性貼黎哩度

第二十八章心得分享
(如果你一路冇乜執過眼球/羽毛加體力同魔法, 又冇upgrade過銜尾蛇護身符((減慢敵人動作))同奧可斯的誓約石((分身術)), 咁就真係祈求宙斯憐憫你)

一開波, 碌埋左右是旦一邊等兩條蛇出黎, 佢地會堆埋一齊, 即刻L2+正方減慢佢地, 再放分身術, 然後碌去另一邊等佢地過黎, 大貪D可以趁佢地freeze左果陣打一兩下, 不過盡量小心, 佢地最大威脅只係石化死光, 你跑開就OK
如果你企喺左右兩邊位置, 大多數機會得一條蛇會追你先, 咁你可以同佢單挑易D應付
當另一隻都追到埋黎就碌開/跑番去另一邊, 如果你有upgrade護身符/誓約石應該好快recharge完,趁佢地堆埋一齊果時又freeze+分身, 一路用哩個戰術打到佢地發紅光即刻R1
哩個時候輪到放電班八婆出現, 佢地係首要目標, 其他乜都唔好理, 衝去佢地身邊狂按R2用魔法, 有幾多放幾多, 打到佢地發紅光為止, 即刻按R1殺佢地補番魔法, 而剩低既蛇應該都會被牽連瀕死, 不過除非D蛇都發紅光, 否則集中對付班巫婆先
我自己就鍾意用火魔法, 試過用電係要用多一兩格魔法先殺得死佢地
應該D蛇會死晒先, 然後仲有一兩隻巫婆, 哩個時候你都應該冇乜魔法剩, 可以企喺畫面中下方平台邊緣, freeze+分身, 分身好大機會爆到D巫婆飛落街死唔洗你打, 咁就完成Round 1, 最難既部份你已經過左

等freeze+分身recharge完先拉制, Round 2開始
Round 2同3其實超易, 不過都要謹慎D唔好貪心, 慢慢打總好過太魯莽死左又要由Round 1黎過
一開波, 對住兩隻阿凡達可以長按L1擋都冇問題, 佢地係唔會破到你防, 你等佢地完左combo先出手, freeze+分身+combo隨你喜歡, 佢地一回氣你又長擋, 好簡單
去到有雀出現, R1+L桿方向+O即刻掉佢地落街, 繼續招呼阿凡達, 佢地發紅光果時用R1殺會補體力, 睇你有冇需要
阿凡達死晒就輪到電鎚大舊佬出現, 你依家應該企緊喺最篤篤, 行前幾步安全距離內放freeze+分身, 再走番篤篤等佢, 當佢就黎行到埋身, 或者D火就黎燒到黎, 就走去另一端, 重複

Round 3, 企遠D等隻人馬衝埋黎玩QTE, 不時又玩下freeze+分身, 好快佢就死
飛刀巫師出場, 又係可以長按L1死擋, 佢地唔識破防, 用番Round 2既戰術, 搞掂

最難只係Round 1, 你過到Round 1已經可以開香檳

此篇文章於 03-19-13 12:55 AM 被 whassupbun 編輯。
舊 03-19-13, 12:52 AM   #118
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
睇下幫唔幫到你
28章Hard心得分享
http://www.gaforum.org/showpost.php?...3&postcount=58
thx

下次試

今晚已灰

舊 03-20-13, 07:44 PM   #119
whassupbun

頭先再同CCHander兄玩個MP, 雖然我依然係好廢 但真係好好玩
單挑贏人既感覺唔同一般玩槍game multiplayer砰砰射死一條友咁簡單, 成功感大好多, 大家又要埋身正面對壘, 輸左就係你技不如人, 贏左就係你技術取勝, 少好多不公平情況
仲有盔甲/武器/能力配搭都幾多, 招式又多花款, 例如我埋身真係唔夠人揪, 轉玩魔法, 全身著+魔攻既盔甲同武器, 物理防禦係低左, 但走埋敵人身邊用魔法爆一下雷即刻炸到敵人粉身碎骨
希望個MP可以長壽D

舊 03-20-13, 07:48 PM   #120
幽助
Junior Member

註冊日期: May 2004
28章打完最難打果三round怪之後點行啊,我卡死左
幽助 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-13, 07:56 PM   #121
whassupbun

引用:
作者: 幽助 查看文章
28章打完最難打果三round怪之後點行啊,我卡死左
http://youtu.be/9wGCjCYPzQs?t=12m40s

舊 03-20-13, 08:29 PM   #122
王小虎

註冊日期: Apr 2002
我隻Ares level 30左,去試其他神順便試吓用矛,都幾好用,因為夠快,好多時對手反應唔切,只要你變化夠多佢捉唔到路,就可以一直打打打。

我都打完28章,仲有個心得就係對蛇妖用反技,跟住就可以用佢來石化另一隻,然後狂打應該可以爆佢舊石。我就比較少用L2招,唔係咁順手,但就會盡量用L3+R3,特別係對第二round,如果用火L3+R3,佢會隔一秒再爆,然後佢就會定住比你捉,你可以先打佢一輪再捉就會扣幾多吓。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-13, 09:18 PM   #123
ryankam16

引用:
作者: 王小虎 查看文章
我隻Ares level 30左,去試其他神順便試吓用矛,都幾好用,因為夠快,好多時對手反應唔切,只要你變化夠多佢捉唔到路,就可以一直打打打。

我都打完28章,仲有個心得就係對蛇妖用反技,跟住就可以用佢來石化另一隻,然後狂打應該可以爆佢舊石。我就比較少用L2招,唔係咁順手,但就會盡量用L3+R3,特別係對第二round,如果用火L3+R3,佢會隔一秒再爆,然後佢就會定住比你捉,你可以先打佢一輪再捉就會扣幾多吓。
你指既矛係咪即係長槍?我一開波用緊,好爽
舊 03-20-13, 09:36 PM   #124
CCHander

註冊日期: Dec 2011
引用:
頭先再同CCHander兄玩個MP, 雖然我依然係好廢 但真係好好玩
單挑贏人既感覺唔同一般玩槍game multiplayer砰砰射死一條友咁簡單, 成功感大好多, 大家又要埋身正面對壘, 輸左就係你技不如人, 贏左就係你技術取勝, 少好多不公平情況
仲有盔甲/武器/能力配搭都幾多, 招式又多花款, 例如我埋身真係唔夠人揪, 轉玩魔法, 全身著+魔攻既盔甲同武器, 物理防禦係低左, 但走埋敵人身邊用魔法爆一下雷即刻炸到敵人粉身碎骨
希望個MP可以長壽D
唔係丫..岩先同你玩個時都見你殺左唔少人

你都幾日無玩 , 有進步啦 , 呢隻MP好玩係好玩

但係我次次玩完都有D手痛 , 真係幾攰
CCHander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-13, 03:36 PM   #125
holsety

累+1, 按住L3跑, 真係手指痛=;=
用慣左矛以守為攻, 真係唔識用刀,可能同神唔夾-.-

此篇文章於 03-21-13 03:42 PM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
God of War: Ascension neo2046 電視遊戲討論版 277 03-27-14 12:47 PM
God of War IV ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 6 12-23-11 02:49 PM
God Of War II nakakula 攻略及心得交流區 25 11-15-07 12:11 PM
[PS2]God of war Q頭 電視遊戲討論版 4 07-23-05 03:21 PM

現在的時間是 11:08 PM

手機版 | APP版