Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-26-06, 02:27 PM   #1
lai113ct
Junior Member

註冊日期: Jul 2006
新手 我想問 千1左右的[噴槍]+[氣泵]一組新手用 有咩好推薦

我知好像有間叫[麗達]係大埔廣場

[噴槍係Sparmax DH103]+[氣泵牌子係Sparmax一組]

不過有沒佢電話等 D貼好像好(9枝)前

E加有沒人知幾錢到我想用
又有沒d新d又好推薦又係千1左右

如果麗達沒有人知今

千1左右WHERE可以買到 (當然係香港LA)

=========================================================

我想係今次的[香 港 動 漫 節 ] 開始我的Figures生活[學電車男今]

重有make Figures Set銅枝 個d銅枝where有得買

=========================================================

此篇文章於 07-26-06 02:32 PM 被 lai113ct 編輯。
lai113ct 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-06, 03:20 PM   #2
lai113ct

我打左電話去 佢話
[噴槍係Sparmax DH103] $290
[Sparmax氣泵] $750

個氣泵$750 係唔係唔..唔係幾好ar
有沒d平的地方可以買到個氣泵

此篇文章於 07-26-06 03:22 PM 被 lai113ct 編輯。
舊 07-26-06, 03:48 PM   #3
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
$1000一set,選擇真是不多,
你可以參考下先=>link

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-06, 04:01 PM   #4
lai113ct

氣泵打左好多電話到都話沒Sparmax的氣泵

今e加Sparmax的氣泵$750 o唔ok

有沒其他的氣泵好推薦

你有咩好推薦我有1200-300=900

唔用Sparmax DH103重有咩好推薦

此篇文章於 07-26-06 04:03 PM 被 lai113ct 編輯。
舊 07-26-06, 06:09 PM   #5
lai113ct

kog回下我la~
舊 07-26-06, 06:26 PM   #6
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: lai113ct
kog回下我la~
如果你唔急,可以落開旺角時睇下,如:千里達,廣益....比較多選擇...
不過泵都幾重,托返來唔少野........

舊 07-26-06, 06:34 PM   #7
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com...tion/b4757717]
http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com...ction/b4555272
一千內
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-06, 09:57 PM   #8
lai113ct

我係旺角有車反
我想係香 港 動 漫 節開始我的Figure工作
有好多野都唔知
個枝噴槍對新手黎ok嗎?

d泵有咩唔同,有咩好d吵小小都唔緊要
我想知Sparmax氣泵好沒用
舊 07-26-06, 11:26 PM   #9
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
我係旺角有車反
我想係香 港 動 漫 節開始我的Figure工作
有好多野都唔知
個枝噴槍對新手黎ok嗎?

d泵有咩唔同,有咩好d吵小小都唔緊要
我想知Sparmax氣泵好沒用
通常第一支噴筆多數都是0.3mm噴咀,選double action ,
基本上都是咁噴姐,冇咩問題.........

泵就每樣功能都是錢,即功能越多越貴,點答你.....

好唔好用真是睇你點用和保養,我都是用台灣泵,
不過已經用咗差不多10年.......

另外品牌和鋼水對價錢都有直接影響........

舊 07-26-06, 11:32 PM   #10
lai113ct

kog你有沒msn我可以add你
因為太多問題la
你可以e-mail我先
lai113ct@gmail.com
舊 07-26-06, 11:35 PM   #11
lai113ct

d鋼枝 where有得買
舊 07-27-06, 12:58 AM   #12
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
kog你有沒msn我可以add你
因為太多問題la
你可以e-mail我先
lai113ct@gmail.com
冇...

有問題可以係e度問=>模型製作交流區
頭post都有好多製作過程....
引用:
d鋼枝 where有得買
部份模型店和五金舖等........

舊 07-27-06, 11:28 PM   #13
lai113ct

SET銅枝個個工具where買 找唔到你個個

此篇文章於 07-27-06 11:32 PM 被 lai113ct 編輯。
舊 07-28-06, 12:21 AM   #14
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
980果套問左個朋友借來用都ok wo
佢個pump同千里踏 so出黎果個係咪一樣ga??

舊 07-28-06, 01:55 PM   #15
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
SET銅枝個個工具where買 找唔到你個個
未又係五金舖和模型店.....

舊 07-29-06, 03:10 PM   #16
lai113ct

唔買二手LA怕係佢唔用賣

論壇跳轉

現在的時間是 02:29 AM

手機版 | APP版