Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-22-15, 06:42 PM   #76
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
引用:
作者: T.K. 查看文章
咁你解釋下,建制勝出後,白票邊個睇架?
圍爐取暖時:我個區建制贏左咋,不過xx張白票,贏得幾樣衰呀?

所謂樣衰,究竟邊個會留意先
白票令建制樣衰係你自己YY出黎吧
就算有人真係咁講.我都覺得果個人係無腦、情緒上腦或者為保政治正確既廢UP多

白票有無人睇, 要睇白票既數量有幾多,同有幾大影響力
如果白票係少既, 你或泛民所講既投白票益建制本身就唔成立
咁既情況,根本就唔需要在乎白唔白票既事

如果白票相對比較多,能夠影響倒戰局,或接近影響倒戰局
就自然有所謂「高人」走出黎分析「點解咁多人投白票」架啦
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-15, 06:52 PM   #77
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
wwwww
就算有人真係咁講.我都覺得果個人係無腦、情緒上腦或者為保政治正確既廢UP多

套用返自己先啦,叫人投白票,講到少人睇就叫人投無問題,算咩邏輯先?
你叫幾個唔投咋?

多人投白票,益左建制就話白票多相當有效?

公就你贏,字就我輸
你就真係高人勒

首先前提
投白票係未令建制更易當選先

如果係的的話,你張白票令建制勝出後,會仲有咩結果?高人

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 11-22-15 06:56 PM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-15, 06:58 PM   #78
T.K.
很黃很暴力

呢班一定投白票

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 11-22-15, 07:06 PM   #79
chitkan

引用:
作者: T.K. 查看文章
wwwww

套用返自己先啦,叫人投白票,講到少人睇就叫人投無問題,算咩邏輯先?
你叫幾個唔投咋?

多人投白票,益左建制就話白票多相當有效?

公就你贏,字就我輸
你就真係高人勒

首先前提
投白票係未令建制更易當選先

如果係的的話,你張白票令建制勝出後,會仲有咩結果?高人
前面我相信我已經講得好清楚
我唔知你係真係唔明, 定選擇性filter

你覺得白鴿係三件出賣、有人覺得五件出賣,又有人覺得白鴿晌佢最關心既議題出賣
每個人既標準就已經唔同
你既前設「白鴿再衰都比建制好」就唔一定成立

而家有今日既分歧,
徵結在於有d人認為「白鴿(甚至泛民)已經腐壞到不堪」, 而每次選舉或群眾活動
白鴿呢類傳統政治勢力永遠都因為佢地有強大既地盤, 而令其他既新興勢力難以進入競爭

呢個情況唔變
再下屆下屆
一樣又係LOOP返去含淚投同讓唔讓路既問題

根本個問題就已經唔只在於投邊個入去,
今日唔肯含淚投既人,正正就係希望以後可以有新選擇, 可以唔洗再含淚
舊 11-22-15, 07:08 PM   #80
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
蛇齋餅粽吸引唔到我,所以無動力去投票啦www

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-15, 07:12 PM   #81
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
結果白鴿如你所願打左落黎啦
咁呢屆區議會變埋9成建制
咁奶野既唔係我咩a

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-15, 07:12 PM   #82
T.K.
很黃很暴力

你係認為呢一刻輸晒,聽日好容易/必定贏到
我都無咩好講,留返啖氣暖肚

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 11-22-15, 07:15 PM   #83
風音
The One

白鴿係戲子都未至於做到太盡
建制賣港賣到盡真係wfc

⊃天⊂
舊 11-22-15, 07:22 PM   #84
chitkan

你認為而家輸左, 以後滿盤皆輸
有人覺得, 而家輸左部份議席, 有機會發來改變 (泛民內部改革定新興勢力)
比起而家輸幾部份議席, 有機會打破現今政治局面更重要
同埋今日輸局選既影響有幾大, 根本個個人諗法唔同(當然可以提出黎討論下)

講到尾, 咪由大家手上果票去決定
舊 11-22-15, 08:44 PM   #85
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
屯門區投票率全港最低,即是啲人都知投離都無用,放棄算www

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-15, 08:46 PM   #86
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
因為選區內只有兩舊Sx........
投不投票都沒分別

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-15, 08:52 PM   #87
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
你唔係老屎忽,所以係你唔明老屎忽既諗法
要泛民改革,除非你真係有本事幫佢地一野清袋。
唔係既,佢要保住僅有既票源更加唔會改。
不過真係做得到既時候,佢改唔改其實已經唔再重要…

舊 11-22-15, 09:32 PM   #88
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
2011年
時間:20:30
投票人數:1,030,751
投票率:35.57%
全港選民人數:2,898,180
(總票數及百分比1,202,544/41.49%)

2015年
時間:20:30
投票人數:1,257,280
投票率:40.28%
全港選民人數:3,121,238

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-15, 09:35 PM   #89
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
自動當選表示
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-15, 10:00 PM   #90
ALEX CHOW
AUDI SPORT

PSN  IDALEX_201225
忽然諗到,究竟有幾多後生女登記左做選民呢
利申:冇登記做選民

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-15, 10:29 PM   #91
T.K.
很黃很暴力

原來av仁對手係何君堯

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 11-22-15, 10:36 PM   #92
風音
The One

何君堯呢個人人品好有問題

⊃天⊂
舊 11-22-15, 10:44 PM   #93
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
偶果區民賤聯自動當選,無得搞

民賤聯報稱全綫告急...你相信嗎a

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 11-22-15 10:47 PM 被 Busconcamp 編輯。
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-15, 10:47 PM   #94
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
我果區個獨立建制 佢一開始賣廣告就告緊急. 告左好似有6星期
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-15, 10:48 PM   #95
風音
The One

告急是基本吧

⊃天⊂
舊 11-22-15, 10:49 PM   #96
chitkan

NOW新聞話有票站調查2-3成係新選民
大多係表示不滿政府
舊 11-22-15, 10:52 PM   #97
luciferdark

引用:
作者: chitkan 查看文章
NOW新聞話有票站調查2-3成係新選民
大多係表示不滿政府
表示不滿同投票意向可以唔同...
唔睇了, 聽朝起身再睇報紙
已盡責任, 聽日睇結果

舊 11-22-15, 10:54 PM   #98
chitkan

好多票站調查都係機會均等
舊 11-22-15, 10:55 PM   #99
風音
The One

票站調查一般黎講係建制大勝架喎www

⊃天⊂
舊 11-22-15, 10:56 PM   #100
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
民賤聯個告急不是即是代表得票率leed中嗎?

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:14 AM

手機版 | APP版