Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-26-08, 12:13 PM   #876
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: irismong 查看文章
如果用番今集個joker個feel, johnny depp唔岩feel的說
要睇返點設計riddler造型,
要現實化啲, 跟住jim carey果個就死得
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-08, 06:31 AM   #877
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
強烈推介大家買BD版,
除咗主片正之外,
DISC1的製作特輯(近1小時)+DISC2的3個圍繞BATMAN世界觀以設的節目都好好睇(近2個半小時)

製作特輯,好想有架1:3 蝙蝠遙控車玩下~!!! 原來係HK拍戲咁多限制…真係醜鬼。

BATMAN TECH,用科學角度睇BATMAN的武器、裝備、車輛的可能性。
BATMAN UNMASKED,用心理角度去分析BATMAN及他的敵人。
GOTHAM TONIGHT,最欣賞班製作人咁有心機攪人個偽TALK SHOW+新聞台 去講BATMAN的時事,等觀眾容易D了解個世界觀。

最緊要係幾乎全程1080P,最少都有1080i的畫面。

舊 12-27-08, 06:45 AM   #878
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: MO 查看文章
要睇返點設計riddler造型,
要現實化啲, 跟住jim carey果個就死得
其實呢個系列的BATMAN偏向寫實化,
好似POISON IVY、MR.FREEZE、企鵝呢D比較難寫實化登場的人物應該唔會用到。

我諗如果真係出謎語人都可能係一位數學天才咁樣的科學家之類的造型登場,
絕不會好似jim carey當年個造型咁誇張。

另外,如果呢個系列都係打算3部曲完,
我諗出貓女的機會應該都好大,因為貓女係唯一同BATMAN可以有愛情線的角色。

舊 12-27-08, 10:45 AM   #879
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
好似POISON IVY、MR.FREEZE、企鵝呢D比較難寫實化登場的人物應該唔會用到。

我諗如果真係出謎語人都可能係一位數學天才咁樣的科學家之類的造型登場,

我諗出貓女的機會應該都好大,因為貓女係唯一同BATMAN可以有愛情線的角色。
係喎, 講起黎, 今個系列無出過超能力既角色.

咁Clayface應該唔會出場了
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-08, 01:45 PM   #880
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:

因為penguin太唔realistic喇

舊 12-27-08, 03:38 PM   #881
kennethyu
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:

我都覺得下集應該係貓女..

因為套野都有留伏線......

話要換新衫o個時話過armor should be OK for cats <----我覺得似係
kennethyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-08, 05:07 PM   #882
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
作者: kennethyu 查看文章
我都覺得下集應該係貓女..

因為套野都有留伏線......

話要換新衫o個時話過armor should be OK for cats <----我覺得似係
呢句似係 GAG 多過伏線

舊 12-27-08, 11:41 PM   #883
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
強烈推介大家買BD版,
除咗主片正之外,
DISC1的製作特輯(近1小時)+DISC2的3個圍繞BATMAN世界觀以設的節目都好好睇(近2個半小時)

製作特輯,好想有架1:3 蝙蝠遙控車玩下~!!! 原來係HK拍戲咁多限制…真係醜鬼。

BATMAN TECH,用科學角度睇BATMAN的武器、裝備、車輛的可能性。
BATMAN UNMASKED,用心理角度去分析BATMAN及他的敵人。
GOTHAM TONIGHT,最欣賞班製作人咁有心機攪人個偽TALK SHOW+新聞台 去講BATMAN的時事,等觀眾容易D瞭解個世界觀。

最緊要係幾乎全程1080P,最少都有1080i的畫面。
batman unmasked果part我最鍾意.
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-08, 04:04 AM   #884
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
其實大家睇左呢集幾多次?
我就沒在戲院看,只看 DVD,現在好想買 Blu-ray 版再睇多次。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-08, 06:56 AM   #885
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 八仙果 查看文章
其實大家睇左呢集幾多次?
我就沒在戲院看,只看 DVD,現在好想買 Blu-ray 版再睇多次。
普通戲院1次、IMAX版1次、BLU-RAY版3次~~
買BLU-RAY版啦~~真係靚過DVD好多架~~

舊 12-28-08, 10:12 AM   #886
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
i-max 2次
普通院4次...(定5次呢,睇太多次,唔記得次數)

好似話09年1月香港會再上畫 (電影中心),希望係真

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-08, 11:48 AM   #887
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
joker版 BD有冇門路可以買到?(見到英版有中文字幕有D心動)

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-08, 12:15 PM   #888
joeypong

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
joker版 BD有冇門路可以買到?(見到英版有中文字幕有D心動)
188 有得賣,$250,第2隻碟冇中字

此篇文章於 12-31-08 12:26 PM 被 joeypong 編輯。
joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-08, 12:25 PM   #889
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
個人意見

只係joker好睇(極度懷疑佢係拍joker拍上腦...)
其他好mama
打架場面就不值一提

影香港個下係ok,但係其實佢地影其他地方仲better

joker係賣點,但係end得平淡
到喉唔到肺

舊 01-08-09, 10:56 PM   #890
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: joeypong 查看文章
188 有得賣,$250,第2隻碟冇中字
咁其實係咪disc1有中文字幕,因今日問個老闆話冇的說..
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-09, 11:13 PM   #891
joeypong

引用:
作者: jason 仔 查看文章
咁其實係咪disc1有中文字幕,因今日問個老闆話冇的說..
ONLY DISC 1
舊 01-08-09, 11:18 PM   #892
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
ONLY DISC 1
咁即係如果唔介意其他的話只睇片係冇問題是嗎?
舊 01-08-09, 11:20 PM   #893
joeypong

引用:
作者: jason 仔 查看文章
咁即係如果唔介意其他的話只睇片係冇問題是嗎?
係呀,可放心購買
舊 01-08-09, 11:30 PM   #894
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
係呀,可放心購買
想買都唔得啦,因心急下買咗隻行版...
好想輾死個老闆...
舊 01-12-09, 09:05 PM   #895
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
金球男配角 Heath Ledger
http://www.hollywoodreporter.com/hr/...4eff32d2932588

引用:
The award for best supporting actor went to the late Heath Ledger on Sunday at the 66th annual Golden Globe Awards.

The Hollywood Foreign Press Assn. celebrated Ledger posthumously for his role as the psychotic Joker in "The Dark Knight."

The award came almost a year after Ledger's death from an accidental overdose Jan. 22 in New York.

The film's director, Christopher Nolan, accepted the award on behalf of Ledger, while those in the ballroom stood and applauded. "All of us who worked with Heath on 'The Dark Night' accept this with an awful mixture of sadness, but incredible pride." While Nolan said Ledger's passing represented "a hole ripped in the history of cinema," he also pointed to "the incredible place in the history of cinema that he built for himself." Nolan ended his remarks by saying, "He will be eternally missed, but he will never be forgotten."

Ledger has already picked up several other laurels for his work in the film: He has been named best supporting actor of 2008 by the Los Angeles Film Critics Assn., the Boston Society of Film Critics, the Chicago Film Critics Assn., the Southeastern Film Critics Assn., the Toronto Film Critics Assn. and the Washington D.C. Area Film Critics Assn.

His Globe win arose from his second nomination from the HFPA. The group also nominated him for best performance by an actor in a motion picture drama in 2006 for his performance in "Brokeback Mountain."
致敬
多謝你對呢部大家可能一生都會記住嘅電影嘅貢獻

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-09, 12:25 PM   #896
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
24 jan mega box 做imax版喎

舊 01-13-09, 07:09 PM   #897
QLAH
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2009
引用:
作者: westpat 查看文章
個人意見

只係joker好睇(極度懷疑佢係拍joker拍上腦...)
可能你唔係咁既意思; 但係你既言詞對一個已死而又偉大既演員, 真係極度不尊重.

引用:
其他好mama
打架場面就不值一提
New Batman賣點唔係打交. 而家葉問/霍元甲咩...
你話飛車, 追逐, 動作場面就貼切d. (一流)

引用:
joker係賣點,但係end得平淡
到喉唔到肺
End得平淡...!? 定係你唔識睇戲...!?

QLAH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-09, 07:20 PM   #898
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: QLAH 查看文章
可能你唔係咁既意思; 但係你既言詞對一個已死而又偉大既演員, 真係極度不尊重.

New Batman賣點唔係打交. 而家葉問/霍元甲咩...

http://gaforum.org/showthread.php?t=170455
你lag jor成年

舊 01-13-09, 07:23 PM   #899
westpat
Jayjey

引用:
作者: QLAH 查看文章

1. 我既意思係 :演得好認真,好似自己代入晒個角色,然後唔識抽個身出黎?咁樣叫做唔尊重?
2. 我只係講打交場面,因為呢d(幾乎)無得用cg修補.呢套batman既打交場面,係完全無設計過咁.比起佢其他野,太大對比.其他既野,全部都好流暢,成個畫面係有晒設計,但係一去到打交位,嘩,唔掂.
3. 之前講咁多篇幅,去到最後,就咁吊左起度,就完.唔係end得平淡,係咩?

舊 01-13-09, 07:24 PM   #900
westpat
Jayjey

引用:
作者: メソウサ 查看文章
好似冇咩關係吧?
想抽水?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[DATA] Game Makers 商標出願情報 neo2046 電視遊戲討論版 242 02-21-24 12:01 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.39 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1033 12-19-08 07:21 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.36 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1007 08-03-08 02:37 AM

現在的時間是 11:05 PM

手機版 | APP版