Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 08-15-08, 12:36 AM   #676
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: delta 查看文章
期待第三集出Riddler (不過第三集都唔知會唔會拍... )
點解唔會,一早confirm o左係3部曲

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-08, 09:21 AM   #677
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
點解唔會,一早confirm o左係3部曲
得三部曲

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-08, 10:41 AM   #678
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
唔知第三集又有無Scarecrow

前日睇第二次
點解Joker一開始要打劫間黒bank?劫完d錢又去晒邊?

好想知Joker兇個偽Batman果時係咩樣
真係比個LOOK AT ME嚇親

有無人有Joker d笑聲, 想做手機鈴聲

舊 08-15-08, 10:47 AM   #679
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: hap3afrien 查看文章
唔知第三集又有無Scarecrow

前日睇第二次
點解Joker一開始要打劫間黒bank?劫完d錢又去晒邊?
一來想俾個機會班黑幫聽令自己大搞一場,
二來係想好玩(大概)

啲錢去咗邊?燒哂掛~ (你睇尾聲果陣佢燒得幾開心)

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-08, 10:59 AM   #680
Whirlwind
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2008
有無人知幾時落畫?
仲未去睇
Whirlwind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-08, 11:53 AM   #681
kevinltb
Ultimate Gamer
巨蟹宫守護者?!

註冊日期: Dec 2006
XBox Live GamertagKevinLTB HK
其實 joker 面上疤痕係點黎架呢?

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED - 2009-08-27 達成
AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II - 2010-12-15 達成
kevinltb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-08, 11:56 AM   #682
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: Whirlwind 查看文章
有無人知幾時落畫?
仲未去睇
我都想知
我都一樣未睇
不過好想睇

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-08, 03:32 PM   #683
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: kevinltb 查看文章
其實 joker 面上疤痕係點黎架呢?
自己 or 老豆,個人認為老豆果個較真

當然,如果導演話兩個其實係大話果時你唔好打我喎

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-08, 03:36 PM   #684
候鳥
Crazy Gamer

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
自己 or 老豆,個人認為老豆果個較真

當然,如果導演話兩個其實係大話果時你唔好打我喎
我都覺得係老豆
joker提起佢老豆果陣特別激動
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 10:48 AM   #685
nakakula
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
套野 , 除左裝甲車變電單車果場追逐戲之外 , 冇部一份我覺得好 。
完全好似睇緊supernatural 果2兄弟談情咁悶到抽根 , 仲要坐足成2個鐘頭。
nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 10:57 AM   #686
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: nakakula 查看文章
套野 , 除左裝甲車變電單車果場追逐戲之外 , 冇部一份我覺得好 。
完全好似睇緊supernatural 果2兄弟談情咁悶到抽根 , 仲要坐足成2個鐘頭。
oh no /\
你係咪鍾意Batman Forever同Batman and Robin?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 11:06 AM   #687
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 極真 查看文章
我都覺得係老豆
joker提起佢老豆果陣特別激動
沒必要深究吧................

返正面上d疤痕係今次電影版新加上的...............

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 11:56 AM   #688
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
..證明你只係一個睇動作唔睇劇情的人....

舊 08-17-08, 12:14 PM   #689
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: Eking 查看文章
..證明你只係一個睇動作唔睇劇情的人....
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
oh no /\
你係咪鍾意Batman Forever同Batman and Robin?

你唔覺太多戲都係咁既咩 ,之前季安套Hulk又係比人鬧到七彩話悶, 同埋d鏡頭次序又係冇乜改變。
唔係睇慣左舊野的問題 , 而係正常的batman唔應該係咁 , 把聲又好似機械人咁想點呢?
講真套Hellboy2仲好過佢 ..........
舊 08-17-08, 12:38 PM   #690
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
你唔覺太多戲都係咁既咩 ,之前季安套Hulk又係比人鬧到七彩話悶, 同埋d鏡頭次序又係冇乜改變。
唔係睇慣左舊野的問題 , 而係正常的batman唔應該係咁 , 把聲又好似機械人咁想點呢?
Iron Man, F4呢種比較色彩豐富、娛樂性嘅superhero就唔敢講
但係Batman本來的確應該好黑暗嘅偵探故事
Tim Burton版都係好dark但係加返佢啲招牌奇幻風格(三、四都有少少扮係奇幻但係得個殼,所以成為系列污點)
新版呢兩集黑暗得來行寫實風格
可以話就算佢唔係Batman電影,呢一正一邪、光明與黑暗嘅故事格局都會係一套好有張力嘅戲

把聲...想人認唔出+加上一身造型可以嚇到罪犯啩

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 01:10 PM   #691
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
Iron Man, F4呢種比較色彩豐富、娛樂性嘅superhero就唔敢講
但係Batman本來的確應該好黑暗嘅偵探故事
Tim Burton版都係好dark但係加返佢啲招牌奇幻風格(三、四都有少少扮係奇幻但係得個殼,所以成為系列污點)
新版呢兩集黑暗得來行寫實風格
可以話就算佢唔係Batman電影,呢一正一邪、光明與黑暗嘅故事格局都會係一套好有張力嘅戲

佢突然彈出黎同消失果d位我都覺好但 , 可以能今集真係太光 ,
同埋batman唔怕鎗林戰但會俾狗咬到爆光就有少少過份
舊 08-17-08, 01:31 PM   #692
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
只可以講句, 都係JACKY CHAN d戲岩你
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 03:41 PM   #693
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
Yes, Batman Begin 間接有提過。

引用:
你幾時見過佢好似IRONMAN咁企定定比人任射唔嬲先...?

舊 08-17-08, 04:31 PM   #694
metal snake
Game Master

引用:
佢突然彈出黎同消失果d位我都覺好但 , 可以能今集真係太光 ,
你見到batman企定定比人射?重有好多保護衣都唔係成套suit係可以防彈or其他物理性攻擊,你要保護哂成個身既其他部份既話相信只有盔甲先可以檔哂所有外來既物理攻擊,但batman唔會咁著,因為唔好話飛/渣戰車,佢想行快步都成問題

引用:

係你眼中batman係點?套戲名都講到明叫黑夜之神
唔通你當batman係個類好似超人/蜘蛛俠咁打低敵人之後受完市民歡呼好有型咁離開既英雄?
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 04:41 PM   #695
Moderator
核搭載二足步行戰車

不過話時話
我都係鍾意Batman, Batman Returns, Batman Begins嗰種蝙蝠戰衣
大大舊,頸都擰唔到
但係好有氣勢

舊 08-17-08, 10:15 PM   #696
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
今日終於在數碼港睇左,不過好可惜遲左少少入場(一入場已經係打緊劫…),最勁係遲到但買票竟然可以買到最靚果個位!!!

講番這戲,其實未入場睇之前一前好膽心,現代景唔夾batman果種三四十年代,舊舊地既風格,可能我太愛第一二代,老tim果兩套,但睇完之後又覺得ok喎,同埋覺得成就上超越左老tim版,因為好多野合理左好多,如科技上佢公司同佢搞,仲有個基地又幾型喎!!唔係個洞…

而家講個主角小丑,的確好利害既演出,果種狂,果種有點理性既狂,好深刻,雖然已經兩個半鐘,但都唔夠講佢,可能佢果種突然間「萬事具備」如果講得太長盡,反而說服力唔夠…

而配角batman,見佢扮聲扮得好煩,但又的確事實要扮下既,如果唔係會變在無線戲女扮男裝,唔掂到個空都唔知係女仔咁,件batman衫改左頭還頭,頸還頸,身還身,覺得差少少…都係頭頸身一直落型D…但郁唔到呢…

舊 08-17-08, 11:07 PM   #697
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
仲有個基地又幾型喎!!唔係個洞…
原本個洞嚮上集(Batman Begins) 俾人炸左. 呢集果個係臨時基地.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 11:21 PM   #698
ahleung
The One
Bannnned

batman把聲, 故事中點解釋我唔記得了. 但我覺得導演咁安排係為左表達 Bruce內心果種憤怒.

上集忍者大師教佢功夫時, 話睇得出佢對罪惡好憤恨. 後來叫佢要克服內心既恐懼, 繼而將呢種恐懼(蝙蝠)轉化成發洩怒火既途徑. 所以 Bruce 先選擇左batman呢個形象.
(大約係咁, 唔知有無記錯)

之後佢第一次變身batman, 用果把聲對付罪犯時, 我第一個感覺係: 佢真係好嬲
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 11:49 PM   #699
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: 邪氣小貓 查看文章
Yes, Batman Begin 間接有提過。

你幾時見過佢好似IRONMAN咁企定定比人任射唔嬲先...?
就係佢咁身手敏捷竟然俾狗擒先好野呀 (雖則係幾隻狗唔只一隻)

引用:
作者: metal snake 查看文章
你見到batman企定定比人射?重有好多保護衣都唔係成套suit係可以防彈or其他物理性攻擊,你要保護哂成個身既其他部份既話相信只有盔甲先可以檔哂所有外來既物理攻擊,但batman唔會咁著,因為唔好話飛/渣戰車,佢想行快步都成問題

係你眼中batman係點?套戲名都講到明叫黑夜之神
唔通你當batman係個類好似超人/蜘蛛俠咁打低敵人之後受完市民歡呼好有型咁離開既英雄?
套野就係做唔到本果種神秘感 , 上前post講過 , 因為今集太光 。
同埋我話佢怕狗的意思你係咪誤會左我佢唔會受子彈傷 ?
我話緊佢打過咁多敵人都可以俾d狗搞到咁有少少過份。你有睇開佢comic都知唔會有呢d咁既情況。

同埋唔知我講緊乜果d就請唔好亂reply唔該 , 得得b啱你睇 .........

此篇文章於 08-17-08 11:54 PM 被 nakakula 編輯。
舊 08-18-08, 12:02 AM   #700
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
唔係咩叫獸性,而且劇裡d狗成隻豹咁

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[DATA] Game Makers 商標出願情報 neo2046 電視遊戲討論版 242 02-21-24 12:01 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.39 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1033 12-19-08 07:21 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.36 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1007 08-03-08 02:37 AM

現在的時間是 12:34 AM

手機版 | APP版