Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 03-10-05, 04:19 PM   #1
Fcp
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
挑戰M-eye~!!XDDD

M-eye, 邊個話我唔會畫呢種風 哇哈哈
其實係舊野黎, 應該3~4年前, 當時岩岩學painter...

CELLAR+ZILCH同人情報BLOG
Fcp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-05, 04:29 PM   #2
=HG=
Senior Gamer

利害@@" 你又燃起我心中的烈火了!!
=HG= 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-05, 05:06 PM   #3
valkyrie
Crazy Gamer
VF-1A

註冊日期: Jan 2004
利害
valkyrie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-05, 05:50 PM   #4
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
上次M-eye教我用ps時先話你唔會玩...........XD
佢話你懶...........
今次佢真係會大驚啦..............XXD

舊 03-10-05, 06:13 PM   #5
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
我仲繼唔繼續畫真人比例好?
只有被比下去的份兒

舊 03-10-05, 06:21 PM   #6
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
正~~~!!!
寫實之餘帶點漫畫味

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-05, 06:41 PM   #7
企鵝大王
Crazy Gamer
南極大陸的企鵝大王

註冊日期: Oct 2004
好正,果然是Fcp
但寫實形的畫我覺得M-eye的感覺好少少
Fcp的PS上色技巧水平真的很高...我比較喜歡你的漫畫風畫法
企鵝大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-05, 07:47 PM   #8
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
完全既無言 ....

M眼睇到第一時間應該係昏死係MON前

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-05, 08:07 PM   #9
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
M眼反擊吧XD!!

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-05, 08:15 PM   #10
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
好正...好有少女小說既插畫feel...\ (如果個樣係含情默默那種肯定可以part time畫插畫 )

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-05, 09:56 PM   #11
候鳥
Crazy Gamer

拎得黎做小說封面
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-05, 11:55 PM   #12
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
畫得不錯~

舊 03-10-05, 11:58 PM   #13
樹之精靈
Game Master

註冊日期: Apr 2003
F大果然係鍾意d短髮女生...
件衫好真好靚呀~~
睇睇下...個女仔有d似我一個認識的人... |||

同企鵝大王一樣...都係鍾意F大漫畫風畫法多d~~

舊 03-11-05, 12:29 AM   #14
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
作者: 小特特
M眼反擊吧XD!!
超越F者,其名為M~!

舊 03-11-05, 12:33 AM   #15
P.Hope
GAF GGXX團
39最高( ̄∇ ̄)

註冊日期: Nov 2002
除左有d不男不女(個人感覺)之外真係無得彈~

舊 03-11-05, 12:59 AM   #16
Pman
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 勃勃
我仲繼唔繼續畫真人比例好?
只有被比下去的份兒
我咪又係
見度你地畫d人畫到咁真,再睇番自己畫果d...唉~真係收家
Pman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-05, 02:52 AM   #17
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
噢....好靚呀....
我都冇話過Fcp兄唔會畫真實系....
我只話過我唔識畫你同wan兄的風格嘛...
太開心啦...
我一直覺得自己係非專業又水皮.
又有人話過我構圖好唔掂..
但竟然得到最強的Fcp下戰書...
正明原來我都唔係太垃圾...
原來你在三年前己有咁強水準...
比起在下電腦繪畫不足一年經驗的技術真係全面好多..
可惜今晚還要趕一份外稿工作..(不要告訴我老闆啊 )
等一有時間我都立即畫番張先得..

此篇文章於 03-11-05 03:05 AM 被 M-eye 編輯。
M-eye 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-05, 02:57 AM   #18
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
太多勁人喇呢到............

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-05, 02:58 AM   #19
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: winner1
上次M-eye教我用ps時先話你唔會玩...........XD
佢話你懶...........
今次佢真係會大驚啦..............XXD
喂..!!!
我那天教你畫畫時係話
"Fcp提過佢唔會用太多layer...懶得開咁多layer...會太煩"
我冇話Fcp懶!!!!
懶係冇可能畫到好畫的...每個畫師都花過心機同時間去鍛鍊技術的...
你的講法同我原意差好遠喎....係咪想下次請你食愛心頭鎚?!?!?
引用:
作者: XENOS=翔
完全既無言 ....
M眼睇到第一時間應該係昏死係MON前
我在放工前在office睇到...正因為昏死了...所以搞到遲收工....=.=
引用:
作者: 小特特
M眼反擊吧XD!!
希望做晒外稿後有時間吧...

此篇文章於 03-11-05 03:02 AM 被 M-eye 編輯。
M-eye 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-05, 06:34 AM   #20
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
(還好某燕的畫風不是這類.....)
(和平真好=__=V)

很爽朗的女孩子(應該是吧.....直覺)
這張圖的感覺比一般Fcp大的圖感覺整潔很多呢

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-05, 07:21 AM   #21
Evangelion
Game Master

註冊日期: Jul 2004
好靚

(舉手)問題,是"洩X奇"來的嗎(條頸望落去好長)
Evangelion 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-05, 08:12 AM   #22
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 樹之精靈
F大果然係鍾意d短髮女生...
件衫好真好靚呀~~
睇睇下...個女仔有d似我一個認識的人... |||

同企鵝大王一樣...都係鍾意F大漫畫風畫法多d~~
妳係咪諗緊我諗果樣野

Justine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-05, 08:44 AM   #23
Fcp

引用:
作者: Justine
妳係咪諗緊我諗果樣野
可能就係你地所想果個.... k字派帥哥

舊 03-11-05, 08:45 AM   #24
Fcp

引用:
作者: Evangelion
好靚

(舉手)問題,是"洩X奇"來的嗎(條頸望落去好長)
其實係某朋友黎

舊 03-11-05, 08:46 AM   #25
Fcp

引用:
作者: 企鵝大王
好正,果然是Fcp
但寫實形的畫我覺得M-eye的感覺好少少
Fcp的PS上色技巧水平真的很高...我比較喜歡你的漫畫風畫法
的確係, 畫呢種我真係好費力 , 都係漫畫風o岩我畫d

論壇跳轉

現在的時間是 06:13 AM

手機版 | APP版