Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 11-24-04, 12:02 AM   #1
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

註冊日期: Oct 2003
唔知po o係邊..就po呢度啦,我公司請graphic designer

我公司請graphic designer,要請4-5個
做手機game的,遲d做symbian game,即係可以自己開發gba水準o既手機game~
主要需要懂pixel art,當然畫方面都有要求啦,
最好鐘意打機,因為game design要自己度的

地點o係九龍塘科技中心,工作環境cyber,lunch打籃球
薪金係$6.5-7.5k左右

有興趣可以入呢個網頁睇
www.funmobile.com
send CV過去啦~

附帶我做o既一d公司o既job比你地睇睇要做d咩

lange_why 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-04, 12:56 AM   #2
天空
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
工作環境cyber,lunch打籃球

的確好吸引

不過我未夠班 XDD

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-04, 01:06 AM   #3

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDKauri-K
極之有興趣~!!
想問只係做graphic design定要做埋game design?要寫game?
pixel art...唔識添
係咪用某d特定程式黎做~或者可以用原畫改成pixel?
江 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-04, 01:11 AM   #4
fai14
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2002
-deleted-

此篇文章於 11-24-04 01:14 AM 被 fai14 編輯。
fai14 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-04, 01:57 AM   #5
天空

引用:
作者:
極之有興趣~!!
想問只係做graphic design定要做埋game design?要寫game?

pixel art 就唔難既

玩下象數

不過最難係要有畫低
透視 , 比列 , 色彩, 光原 ,創作
好多野要識

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
舊 11-24-04, 02:06 AM   #6

咁我應該冇望
舊 11-24-04, 02:10 AM   #7
天空

引用:
作者:
咁我應該冇望
我就冇望喇

妳有興趣既可以一試

唔試點知得唔得呢

新CG一張
舊 11-24-04, 02:13 AM   #8
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
我真想試...但唔識寫game...
只識畫人設...背景...物體...空間...除了寫game..

舊 11-24-04, 09:59 AM   #9
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

唔需要寫game架,只係需要諗隻game點玩/game系統
你諗o左個idea,o甘個programmer就會照你意思去做
講真pixel art唔難,不過正如天空講,因為你要o係game表達好多野
所以,人物.怪獸,背景,介面設計好多好多野都要你識得去做

有興趣可以試下黎in啦
反正初入黎都唔會一開始要做game,
會比一段時間你幫d game執頭執尾等你熟習下pixel art先
舊 11-24-04, 10:07 AM   #10
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
哇~~好吸引~~搞到我都想過來in下添.....
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-04, 10:11 AM   #11
混混cleric小柏
門派:旁門左道當你流

註冊日期: Aug 2003
有興趣有興趣...一直都很想做game公司...。w。
把CV mail過去就行...?
(可是偶的CV沒什麼可寫...@@)

舊 11-24-04, 10:34 AM   #12
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

引用:
作者: 混混cleric小柏
有興趣有興趣...一直都很想做game公司...。w。
把CV mail過去就行...?
(可是偶的CV沒什麼可寫...@@)
最緊要有你一埋畫作作品send埋過黎~
舊 11-24-04, 09:10 PM   #13
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者:
pixel art可用小畫家放大尼練
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-04, 09:50 PM   #14
fiddle
偽熊貓

註冊日期: Oct 2004
新丁來幫手sale(何?)下先~~ > w <v

阿head同同事們都好nice ga~~~
快的入黎in下啦~~~~~

此篇文章於 11-26-04 04:05 AM 被 fiddle 編輯。
fiddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-04, 10:08 PM   #15
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: lange_why
最緊要有你一埋畫作作品send埋過黎~
請問係咪先pm左你先????

舊 11-24-04, 10:35 PM   #16

引用:
作者: M-eye
CV係咩
唔知點寫
舊 11-24-04, 10:41 PM   #17
Areios
Ultimate Gamer

嘩@@"好厲害耶"
總覺得呢份工好合LanGE 找到自己合做的工真好耶~XDXD
Areios 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-04, 11:03 PM   #18
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
題外話.......
請5請freelance??????
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-04, 11:38 PM   #19
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

引用:
作者: M-eye
唔駛PM我,你直接send份CV去我公司網頁寫o既o個個e-mail,話應徵做graphic designer就ok了,記得要附上作品

引用:
作者:
CV係咩
唔知點寫
唔...求職信+resume+附上作品...

引用:
作者: Areios
嘩@@"好厲害耶"
總覺得呢份工好合LanGE 找到自己合做的工真好耶~XDXD
都係架,呢份工人工對我黎講都唔錯
公司d同事同份工本身都好好玩,又唔會似做pc game o甘辛苦一做就做一隻game成年幾2年
lunch又可以打下波

妳近況如何呀?都好耐冇見過妳,都唔知妳近況點了

引用:
作者: msz006
題外話.......
請5請freelance??????
都會,不過比o既freelance通常都係做 game......

此篇文章於 11-25-04 01:28 AM 被 lange_why 編輯。
舊 11-24-04, 11:56 PM   #20
Areios
Ultimate Gamer

引用:
都係架,呢份工人工對我黎講都唔錯(當然唔係樓上o既人工啦)
公司d同事同份工本身都好好玩,又唔會似做pc game o甘辛苦一做就做一隻game成年幾2年
lunch又可以打下波

妳近況如何呀?都好耐冇見過妳,都唔知妳近況點了

都會,不過比o既freelance通常都係做 game......

我叫左我同學send e-mail比你地喇
佢好鬼勁的

咁我都覺得你唔止樓上o既人工o既XD
不過聽你說真係好像幾輕鬆咁@@"又有得打波…
真好…我份工出門超過一定時間都比人罵…
LUNCH唔可以出街食…食食下有野做都要做完先可以食…
而家日頭返工,夜晚返學囉~做緊同讀緊o既都係fashion,
其實係唔知自己可以做乜,但又想有D野旁下身o者 XD"""
的確係好耐冇見喇…"有時間可以add我icq時再詳談啦~

你公司都做埋 game@@""?
又係手機上玩o既
Areios 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-04, 12:58 AM   #21
天空

最衰我唔夠班

如果唔係都in下

新CG一張
舊 11-25-04, 01:12 AM   #22
M-eye
菜鳥蛋

引用:
唔駛PM我,你直接send份CV去我公司網頁寫o既o個個e-mail,話應徵做graphic designer就ok了,記得要附上作品
哎..
工正想問請問請freelance...
因我又唔想一下子放棄現在的工作住...
但小弟係唔計較人工的(當然唔好得三, 四百塊錢啦... )
人工少都得呀..但係希望係freelance.....
請問這情況可否in呢?????

舊 11-25-04, 02:36 AM   #23

正在搵工...肯請我就好
呢幾日畫埋手頭張野寄mail先...
不過自問唔勁
舊 11-25-04, 05:18 AM   #24
EXAM's
疾風雷光丸

註冊日期: Aug 2004
XBox Live GamertagO EXAM O
引用:
作者: fiddle
新丁來幫手sale(何?)下先~~ > w <v

阿head同同事們都好nice ga~~~