Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-01-05, 02:29 PM   #151
悶蛋卓
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2005
超正的說~!!!
但最失望真係唔支援wifi...
我冇一個fd玩nds...

仲有~~大家知唔知美板幾時出~?

舊 12-01-05, 02:47 PM   #152
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
http://www.square-enix.co.jp/mana/

http://www.watch.impress.co.jp/game/...201/seiken.htm

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-05, 04:03 PM   #153
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
I want US version too...
628 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-05, 04:46 PM   #154
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
仲一直望佢有得網上對戰添……

希望有美版啦……

連半熟都有,呢隻大作冇理由冇吧……
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-05, 05:56 PM   #155
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
美版睇黎有排等......
我一定忍唔到, 況且聖劍系列都幾多漢字~
齋睇漢字算易明~~

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-05, 06:01 PM   #156
同人志
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2004
點解D卡通人物既resolution 可以咁高
但game 人物就... ...
同人志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-05, 06:06 PM   #157
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 同人志

nds 個mon低d都唔係好覺ge

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-05, 08:55 PM   #158
momopower
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
XBox Live Gamertagmomopower
引用:
作者: 同人志
肯定係render 過=.=
你睇下d 字
momopower 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-05, 11:16 PM   #159
神祕人1號
Moderator
網上自由人

註冊日期: Jan 2002
《聖劍傳說 DS:瑪納之子》發售日公布
http://gnn.gamer.com.tw/7/21997.html

SQUARE ENIX 製作,知名動作角色扮演遊戲最新作《聖劍傳說 DS:瑪納之子(Children of Mana)》,現正式公布將於明年 2 月發售

《聖劍傳說》是 SQUARE 旗下最知名的動作角色扮演遊戲系列作,具備童話般的獨特的世界觀與美術設定,以及靈活自由的動作戰鬥系統,自首作於 GB 上推出以來,便受到許多玩家的歡迎。

本次預定推出的 NDS 版新作《聖劍傳說 DS:瑪納之子》,承襲系列作傳統的童話繪本風格美術設定與 2D 遊戲畫面,玩家將操作 3 名少年少女戰士們,於世界中心的伊爾岬島上冒險,探究「生命之源」的瑪納之樹與具備神秘力量的瑪納之劍背後的秘密。

遊戲請到參與全系列作製作的 石井浩一 擔任製作人,以及 加藤正人、池田奈緒、伊藤賢治、岩田匡治、相原隆行 等曾參與系列作或其他名作遊戲製作的班底共同製作,陣容相當堅強。遊戲中將穿插由知名動畫製作公司 Production I.G 所製作的卡通動畫影片,並支援 NDS 無線網路 4 人連線同樂,

NDS《聖劍傳說 DS 瑪納之子》預定 2006 年 2 月 23 日發行,定價 5040 日圓(含稅)。
(Sam 報導)
神祕人1號 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-05, 12:42 AM   #160
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

本週FAMI通雜誌

(按圖可以放大)
(1600 pixels)

舊 12-04-05, 01:13 AM   #161
LCK
Game Master

引用:
作者: 悶蛋卓
超正的說~!!!
但最失望真係唔支援wifi...
我冇一個fd玩nds...

仲有~~大家知唔知美板幾時出~?
有講果唔支援wifi咩?
果時訪問都話可以三打喎~
但唔知淨係對戰 or 好似聖剣二咁可以三個合作打story mode
LCK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-05, 01:44 AM   #162
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
作者: LCK
有講果唔支援wifi咩?
果時訪問都話可以三打喎~
但唔知淨係對戰 or 好似聖剣二咁可以三個合作打story mode :g19:
唔支援Wi-Fi
可以好似聖剣二咁打 (anytime 1個, 2個 or 3個)

此篇文章於 12-04-05 02:05 AM 被 neo2046 編輯。
舊 12-04-05, 01:56 AM   #163
光之颱風
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
唔支援wifi點雙打...?

舊 12-04-05, 02:04 AM   #164
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
作者: 光之颱風
唔支援wifi點雙打...?
Wi-Fi =\= Wireless 通信
唔可以 online co-op 2/3打
舊 12-04-05, 02:15 AM   #165
光之颱風
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
http://ja.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi#Wi-Fi
呢度話Wi-Fi = 無線LAN喎...

舊 12-04-05, 03:08 AM   #166
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
http://ja.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi#Wi-Fi
I don't know
I just know the game has no online multi-play
舊 12-04-05, 01:31 PM   #167
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

8体の精霊の存在が判明
http://www.famitsu.com/game/coming/2...46175,0,0.html

舊 12-05-05, 05:42 PM   #168
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

http://www.rakuten.co.jp/edigi-game/...607979/670671/
引用:
聖剣伝説DS CHILDREN of MANA
2006年2月23日発売予定
定価 5,040円

シリーズ最高峰のアクション性、キャラクターカスタマイズをはじめとする豊富なやりこみ要素がギッシリ!シリーズの伝統を踏襲し、温かみのある2D世界で、生まれて間もないマナの樹と、謎多き聖剣の物語が紡がれていきます。 さらに、ニンテンドーDSの機能を生かした、4人で遊べるワイヤレス通信でのマルチプレイが可能に!友達や家族と協力してステージを攻略することができ、今までにない爽快感と達成感を得ることができます。

また、絵本のようなやさしいタッチで描かれたアニメーション制作は、『プロダクションI.G』が担当し、なめらかなアニメーションをオープニングを始め各所で見ることができます。イキイキとしたキャラクター達が、プレイヤーをより深く物語に引き込みます。
舊 12-05-05, 11:14 PM   #169
LCK
Game Master

引用:
對呀....Wi-Fi係其中一種無線通訊技術,依家好多notebook都用緊~
所以我有時都唔係好明d game話唔support Wi-Fi,但又可以透過無線合作.....好矛盾

此篇文章於 12-05-05 11:22 PM 被 LCK 編輯。
LCK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-05, 11:41 PM   #170
鬼文火武
Junior Member

註冊日期: Nov 2005
Wireless Connection =/= WiFi

You can see WiFi as going on internet and wireless connection as NOT going on internet.

I wonder if there's a tunneling service...

FC: 2964-1343-1706
特產: 桃
美版
鬼文火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-05, 11:46 PM   #171
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
實在幾易搞亂...
但其實大家講WFC/wireless play就好易分得出~~

2月23日, 真的好期待呢隻game呢~~
同日GC還有BK2呢, 好慘啊...

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-05, 11:52 AM   #172
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

予約特典
http://eg.nttpub.co.jp/news/20051208_01.html

舊 12-08-05, 01:37 PM   #173
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: 小恐
實在幾易搞亂...
但其實大家講WFC/wireless play就好易分得出~~

2月23日, 真的好期待呢隻game呢~~
同日GC還有BK2呢, 好慘啊...
佢地當個個player都係電腦神人..乜都知.

其實我唔係好知wi-fi出處係邊.
wireless個概念我就清楚

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-05, 02:03 PM   #174
西米露

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: neo2046
特期內容好似唔太豐富

仲有FIFA09.......好窮呀

此篇文章於 12-08-05 02:10 PM 被 neo2046 編輯。
西米露 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-05, 02:05 PM   #175
nlso

註冊日期: Mar 2003
wi-fi 係個業界制式
你有notebook 既話就一定會知嫁啦
nlso 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSP]FF VII: Advent Children neo2046 手提遊戲機討論版 19 05-15-04 12:03 AM
Warcraft 3 討論區(patch 1.04已出,詳情睇37頁) 楊威利 PC電腦遊戲討論版 980 11-07-02 06:35 PM

現在的時間是 01:21 PM

手機版 | APP版