Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-13-04, 09:41 PM   #1
shukei
Game Master
大將軍王

註冊日期: Aug 2002
後宮式comic

i think all of the people know that there are a lot of 後宮式comic

actually 理性上i hate this kind of comics...because i think those story are too "行"and 睇果D男仔擺明係用黎滿足現實生活中ge失落同空虛law

but事實上我.........我又like see......始終我都係一個青年

所以我次次睇都好矛盾,一路睇一路痛苦law

你地點睇....?

可以食美餚,睇馬經。無班房之睡意,無校長之叫聲。
故宮夜香凝,紅樓屎結晶,夫子云:「何穢之有?」
shukei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-04, 09:45 PM   #2
巴特尼亞
Crazy Gamer
行行企企食飯兩味

註冊日期: Mar 2003
想睇就睇

喜歡就喜歡 冇咩特別分咩種類唔好的

舊 05-13-04, 09:47 PM   #3
Matamata
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2004
love hina同魔法老師?
我諗呢兩隻都係表表者...

其實我覺得冇咩問題, 唔好將本漫畫睇到咁重啦,
漫畫世界, 只係一個虛構ge世界
你話星矢好睇, 未又係滿足主角打極都唔死
gundam, 永遠都係主角o個邊勝利啦..

重有咩叫行?
睇漫畫係想輕鬆下, 唔係叫你去當自己做個主角呀麻
一本漫畫能夠令人笑下, 開心下, 感動下就已經算係成功

重之睇漫畫要用平常心去睇, 咁未開心d羅
Matamata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-04, 09:48 PM   #4
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
有冇咁委屈呀?

舊 05-13-04, 09:49 PM   #5
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
睇完笑下咪算囉,唔使咁執著

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-04, 09:52 PM   #6
Dor
Game Master

註冊日期: Apr 2004
其實你唔駛睇到咁灰既
其實全港都不知有幾多死死團睇依類型既書,
佢地仲慘過你喇
試下放開少少
如果真係唔得既不如唔睇一陣
到自己諗通左先睇喇

此篇文章於 05-13-04 09:58 PM 被 Dor 編輯。
Dor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-04, 09:54 PM   #7
Matamata

引用:
作者: Dor
其實你唔駛睇到咁灰既
全港都不知有幾多死死團睇依類型既書
試下放開少少
到自己諗通左先睇喇
你講到佢好似成為左死死團一份子...
舊 05-13-04, 09:57 PM   #8
Dor
Game Master

引用:
作者: ~鵬~
你講到佢好似成為左死死團一份子...
………我改番佢

舊 05-13-04, 10:04 PM   #9
shukei
Game Master
大將軍王

引用:
其實你唔駛睇到咁灰既
其實全港都不知有幾多死死團睇依類型既書,
佢地仲慘過你喇
試下放開少少
到自己諗通左先睇喇
haha
我又無咁誇~
係少少痛苦之ma ^^

but what is死死團@@

舊 05-13-04, 10:09 PM   #10
spencer777
Senior Gamer
W. W. J. D

引用:
作者: shukei
睇果D男仔擺明係用黎滿足現實生活中ge失落同空虛law
連晝的赤松老師都可填補空虛
銀包也充實
再者........漫畫漫畫..............俾你腦袋"慢"遊下ja
唔好俾自己太大壓力

舊 05-13-04, 10:14 PM   #11
查無此人
Insane Gamer

引用:
作者: spencer777
連晝的赤松老師都可填補空虛
但係人地赤松連婚都結左囉喎(係完左love hina之後無耐結婚)
咁佢依家又要填補D乜????

無論如何轉名稱,用新帳號,扮新人
每一個人始終都要對佢係討論版上,所曾經留下的一言一句負責....
查無此人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-04, 10:18 PM   #12
Matamata

引用:
作者: 查無此人
但係人地赤松連婚都結左囉喎(係完左love hina之後無耐結婚)
咁佢依家又要填補D乜????
赤松因為love hina先結婚ja ma
佢畫魔法老師係要回饋番d讀者
舊 05-13-04, 10:44 PM   #13
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

後宮係咪指一個男主角....幾個女角那些???

舊 05-13-04, 10:50 PM   #14
shukei
Game Master
大將軍王

引用:
作者: M-eye
後宮係咪指一個男主角....幾個女角那些???
which mean in the comic there are a lot of extremely beactiful girls like the male character ,even that guy is very common and useless....
and the comic has many shot which can attract male readers,like show the girl's under or sth like this la

(that's my definition only)

舊 05-13-04, 10:59 PM   #15
Dor
Game Master

引用:
but what is死死團@@
連情人去死去死團都唔知

舊 05-13-04, 11:07 PM   #16
查無此人
Insane Gamer

引用:
連情人去死去死團都唔知
咁咪即係證明佢好幸福囉(有女相伴無需要)
有時世上有D野唔知好過知,無需要接觸(或身為一份子)就唔知好過啦........

無論如何轉名稱,用新帳號,扮新人
每一個人始終都要對佢係討論版上,所曾經留下的一言一句負責....
查無此人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-04, 11:11 PM   #17
JAM
Game Master

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code1332 9040 1961
仲有草莓100%都係
JAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-04, 11:15 PM   #18
blindman102
Crazy Gamer

引用:
i think all of the people know that there are a lot of 後宮式comic

actually 理性上i hate this kind of comics...because i think those story are too "行"and 睇果D男仔擺明係用黎滿足現實生活中ge失落同空虛law

but事實上我.........我又like see......始終我都係一個青年

所以我次次睇都好矛盾,一路睇一路痛苦law

你地點睇....?

無論漫畫,小說都是滿足人幻想的工具,
為甚麼要矛盾或痛苦....

最喜歡的那首歌現在你仍在唱嗎?
watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
我可以聽見温柔的歌聲與旋律
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
當我越膽怯時越是會想起你
blindman102 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-04, 11:27 PM   #19
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

引用:
which mean in the comic there are a lot of extremely beactiful girls like the male character ,even that guy is very common and useless....
and the comic has many shot which can attract male readers,like show the girl's under or sth like this la

(that's my definition only)
明白了....冇計啦...好多男仔鍾睇嘛....
其實我都渴望.....

舊 05-13-04, 11:37 PM   #20
kaka
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2004
I also like that kind of comic ar
i always imagine im the 主角
coz i think 男主角 and i are very similar (like I's)
just no girls ji ma

舊 05-13-04, 11:44 PM   #21
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
睇完就算, 諗咁多做乜?
漫畫係用黎滿足現實生活中ge幻想

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-04, 11:49 PM   #22
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
真係睇唔落去咪唔好睇
鐘意睇你理人點講

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-04, 12:45 AM   #23
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
game又何嘗不是一樣...
我至like櫻大戰~!

舊 05-14-04, 12:47 AM   #24
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: kofire
game又何嘗不是一樣...
我至like櫻大戰~!
櫻戰明明係超級機械人game.....

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-04, 12:48 AM   #25
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
有好多都係後宮式啦
根本呢D是作者心聲

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 04:22 PM

手機版 | APP版