Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-14-13, 11:27 PM   #1
IVAN~
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2006
小心SAVE BUG!! 好多人中招(包括小弟...)

http://bbs.a9vg.com/thread-3486354-3-1.html

細duel ab無得頂
IVAN~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-13, 11:39 PM   #2
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: IVAN~ 查看文章
小心SAVE BUG!! 好多人中招(包括小弟...)

http://bbs.a9vg.com/thread-3486354-3-1.html
我已中了很久...

所以手動save很重要

舊 06-14-13, 11:41 PM   #3
IVAN~
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: darkvolver 查看文章
我已中了很久...

所以手動save很重要
我好耐無打過PS3, 我打左成晚!!!我唔制阿!!

細duel ab無得頂
IVAN~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-13, 11:55 PM   #4
seaman01
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2008
引用:
作者: IVAN~ 查看文章
我好耐無打過PS3, 我打左成晚!!!我唔制阿!!
我都打左成晚先發覺原來有呢個bug,仲要中左先知
seaman01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-13, 12:10 AM   #5
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: seaman01 查看文章
我都打左成晚先發覺原來有呢個bug,仲要中左先知
當你見到quit to main menu不能時(加上有個autosave標誌時)....係時候按PS掣粗熄機。

舊 06-15-13, 12:20 AM   #6
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
宜家成王班人自訂玩mp好歡樂

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-13, 01:18 AM   #7
The Dog
Junior Member

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagBrasil KK
引用:
作者: darkvolver 查看文章
當你見到quit to main menu不能時(加上有個autosave標誌時)....係時候按PS掣粗熄機。
按start後...
保存遊戲, 載入遊戲, 由check point開始, 返回主選單... 都灰晒, 無得揀, 係咪即係中左?
完全無save過? 玩左都幾遠下... 唔好嚇我呀

我頂... 我按掣選擇"離開遊戲", 之後竟然同我reboot 部ps3, du du du 咁響... 嚇死我
攪咩呀!!!

此篇文章於 06-15-13 01:22 AM 被 The Dog 編輯。
The Dog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-13, 01:25 AM   #8
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
引用:
作者: The Dog 查看文章
按start後...
保存遊戲, 載入遊戲, 由check point開始, 返回主選單... 都灰晒, 無得揀, 係咪即係中左?
完全無save過? 玩左都幾遠下... 唔好嚇我呀

我頂... 我按掣選擇"離開遊戲", 之後竟然同我reboot 部ps3, du du du 咁響... 嚇死我
攪咩呀!!!
睇怕都係玩住多人等patch
reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 04:11 AM

手機版 | APP版