Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-30-18, 06:42 PM   #351
Irwin
God of Gamer
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
我試過就3會遇到lag既人,set 2就ok接受到…暫時。

發覺Street Fighter Alpha 3 個版本係無Juni、 Juri等等既人用。
SF1開始唔係有四個國家選,得兩個
唔知係咪版本問題…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 09:48 PM   #352
blackpighk
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
XBox Live Gamertagblackpighk
sf1 一定係最難打個隻.......
blackpighk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 10:18 PM   #353
海虎武神
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2007
Nintendo Switch IDSW-6160-7431-8343
PSN  IDseatigershark
引用:
作者: wing 查看文章
舊turbo超多勁人,我打極都0 win...想搵食請去super turbo, 話咁快10 win
今日我都打左一輪老年街霸2 turbo,又唔覺啲人好勁,好彩執左幾鋪贏。

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
我試過就3會遇到lag既人,set 2就ok接受到…暫時。

發覺Street Fighter Alpha 3 個版本係無Juni、 Juri等等既人用。
我較到1,都遇到lag嘅對手。

舊 05-31-18, 01:46 AM   #354
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
而家Input lag我set左0。

SSFT,平時玩係Turbo 1,對戰個時又Turbo 2。
都唔覺有得set既。

另外今晚onlline玩成日都同我出Hong Kong stage。

舊 05-31-18, 02:40 AM   #355
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: Irwin 查看文章
SF1開始唔係有四個國家選,得兩個
唔知係咪版本問題…
街機可以 set DIP,
set 到二個還是四個國家、難易度、時間、續版等。
呢隻未知有冇。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-18, 06:33 AM   #356
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
SF Alpha 3 原來有Juni 、Juri、Barlog用。隱藏人黎…
用番街機方法可以選到人,(隱藏Random 人物格)

SF Alpha 2 好似只有美版有Evil Ryu用。(隱藏人)

去聽音樂個Menu,有random播既慢版arrange version音樂(好似係…)

此篇文章於 05-31-18 07:41 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-18, 09:34 AM   #357
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 海虎武神 查看文章
我較到1,都遇到lag嘅對手。
1-8果個係Input lag, 唔係過濾連線質素.

呢隻野個online有時勁lag,係因為佢個match up太求, 是旦亂match, 好彩連番亞洲就會順, 連北美就你唔好彩. 連線質素過濾呢D 上世代格鬥game的基本功能都冇, 而且lobby仲有超大bug, 自己friend list上面果D人玩唔到....(街客lobby反而我試過Ok玩到) 呢間外判製作商Digital Eclipse同監修的capcom都實在太hea

希望佢地快D fix番個lobby, 等大家可以對戰.

舊 05-31-18, 09:53 AM   #358
dasw123

註冊日期: Dec 2004
Nintendo Switch IDSW-3664-0133-1821
引用:
1-8果個係Input lag, 唔係過濾連線質素.

呢隻野個online有時勁lag,係因為佢個match up太求, 是旦亂match, 好彩連番亞洲就會順, 連北美就你唔好彩. 連線質素過濾呢D 上世代格鬥game的基本功能都冇, 而且lobby仲有超大bug, 自己friend list上面果D人玩唔到....(街客lobby反而我試過Ok玩到) 呢間外判製作商Digital Eclipse同監修的capcom都實在太hea

希望佢地快D fix番個lobby, 等大家可以對戰.
我都覺得奇怪,大家傾左咁多頁好似冇點提到LAG既情況,以為得我有事
連D 聲都窒到令人吾想玩

ROUND 1 FIGHT!
dasw123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-18, 10:00 AM   #359
wing
格鬥低手

引用:
作者: dasw123 查看文章
我都覺得奇怪,大家傾左咁多頁好似冇點提到LAG既情況,以為得我有事
連D 聲都窒到令人吾想玩
聲同gameplay係同步, 所以一窒就連聲都窒.
其他game個bgm係local自己部機播, 咁就唔會窒.

我呢兩晚打左100舖咁上下, 窒唔窒真係一半機會. 唔窒就可以好順, 一連歐美就
要等lobby fix左, 可以約番香港人打, 先至可以玩得開心d囉

舊 05-31-18, 10:11 AM   #360
dasw123

註冊日期: Dec 2004
Nintendo Switch IDSW-3664-0133-1821
引用:
聲同gameplay係同步, 所以一窒就連聲都窒.
其他game個bgm係local自己部機播, 咁就唔會窒.

我呢兩晚打左100舖咁上下, 窒唔窒真係一半機會. 唔窒就可以好順, 一連歐美就
要等lobby fix左, 可以約番香港人打, 先至可以玩得開心d囉
我打10鋪 先有兩鋪 吾LAG
我又冇得睇人地咩地區 幾多格 會吾會LAG
搞到好似以前模擬器ONLINE 咁
而家遇到冇LAG 對手,即刻ADD 入FRD LIST

ROUND 1 FIGHT!

此篇文章於 05-31-18 10:14 AM 被 dasw123 編輯。
dasw123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-18, 10:52 AM   #361
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: dasw123 查看文章
我打10鋪 先有兩鋪 吾LAG
我又冇得睇人地咩地區 幾多格 會吾會LAG
搞到好似以前模擬器ONLINE 咁
而家遇到冇LAG 對手,即刻ADD 入FRD LIST
下, 咁大獲...都係大家PSN互ADD啦,
就算打得屎起碼都好過LAG...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-18, 10:53 AM   #362
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Rance 查看文章
想等日版又驚無sf4送

Tapatalk を使用して私の F8332 から送信
唔係沒可能...外國都有D版本係沒送SF4...
舊 05-31-18, 10:54 AM   #363
charcsc2000
J神哥

引用:
舊turbo超多勁人,我打極都0 win...想搵食請去super turbo, 話咁快10 win
hyper fighting真心太好玩...沒絕招大家都要打得好小心...
反而有左絕招我覺得不好玩...
舊 05-31-18, 10:55 AM   #364
charcsc2000
J神哥

PS4真心好正好有街機FEEL, 應該下個月會買埋SWITCH版...
舊 05-31-18, 10:55 AM   #365
wing
格鬥低手

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
下, 咁大獲...都係大家PSN互ADD啦,
就算打得屎起碼都好過LAG...
最慘係add左都未打得住, 個lobby根本約唔到朋友玩, 要等patch

舊 05-31-18, 10:58 AM   #366
wing
格鬥低手

引用:
hyper fighting真心太好玩...沒絕招大家都要打得好小心...
反而有左絕招我覺得不好玩...
雖然我鍾意玩super turbo多D, 不過都覺得hyper fighting平衡好D, 唔似super turbo 有爪仔同豪鬼呢D超強角.

舊 05-31-18, 11:03 AM   #367
charcsc2000
J神哥

引用:
最慘係add左都未打得住, 個lobby根本約唔到朋友玩, 要等patch
而加未可以約朋友玩???
我未試過...仲係街機MODE玩緊...
一聽到音樂就有返FEEL...
舊 05-31-18, 11:07 AM   #368
charcsc2000
J神哥

引用:
雖然我鍾意玩super turbo多D, 不過都覺得hyper fighting平衡好D, 唔似super turbo 有爪仔同豪鬼呢D超強角.
SUPER TURBO個新人Dee Jay和T. Hawk超勁...唔係好平衡...
ZERO和3.3都未試....
買呢隻真係純為SF2而買...
舊 05-31-18, 11:07 AM   #369
wing
格鬥低手

引用:
而加未可以約朋友玩???
我未試過...仲係街機MODE玩緊...
一聽到音樂就有返FEEL...
依家你開左lobby , 約朋友入, 然後大家點按都ready唔到.

入一D完全唔識的街客lobby反而有機會打到.

如果ranked 同causal打街客, 但好大機會連歐美lag爆.... 去search一D唔識的lobby時反而可以睇到連線品質, 打番亞洲人的機會大好多.

舊 05-31-18, 11:10 AM   #370
wing
格鬥低手

引用:
SUPER TURBO個新人Dee Jay和T. Hawk超勁...唔係好平衡...
ZERO和3.3都未試....
買呢隻真係純為SF2而買...
dee jay都好用, 尤其是打電腦. 但唔算屈.
super turbo最強3隻係豪鬼, 舊版sagat(上下波硬直超短) 同爪仔(下上k撲落來個判定超大, 可投可打背, 而且硬直短, 可以不斷loop)

T.Hawk易俾波昇屈死, 其實唔算強.

我都係為左sf2而買呢隻....sf1同zero都只係打過一陣, sf3直情未掂過, 90%時間係打sf2

此篇文章於 05-31-18 11:12 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-18, 11:28 AM   #371
charcsc2000
J神哥

引用:
dee jay都好用, 尤其是打電腦. 但唔算屈.
super turbo最強3隻係豪鬼, 舊版sagat(上下波硬直超短) 同爪仔(下上k撲落來個判定超大, 可投可打背, 而且硬直短, 可以不斷loop)

T.Hawk易俾波昇屈死, 其實唔算強.

我都係為左sf2而買呢隻....sf1同zero都只係打過一陣, sf3直情未掂過, 90%時間係打sf2
真心豪鬼不應該係對戰MODE出現...
以前見人用豪鬼, 輸左不會續嫁..
即係好似初初SF2沒人用軍佬對戰...禁忌黎...

T.Hawk<-都唔係呀, 識得用係波昇屈不到佢...佢招升超勁, 可攻可守可避波...仲可連HIT出, 基本上一中即暈...出多次就88啦~
近身又有絕招...勁強....
舊 05-31-18, 11:28 AM   #372
Garnet_Crow

註冊日期: Oct 2007
請問於SF2有冇得用軍佬無影撻?
其實指令係點?我由小學雞到而家都未識無影撻點出

舊 05-31-18, 11:33 AM   #373
yuhon

註冊日期: Feb 2005
等緊可以約戰
好LAG
亂入又冇得揀只限本地SERVER
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-18, 11:34 AM   #374
yuhon

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
黐身 熄機
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-18, 11:37 AM   #375
wing
格鬥低手

引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
有無影撻.

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] FIFA 19︱PS4/XB1/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 12 10-18-18 07:38 AM
[多機種] V-Rally 4︱PC/PS4/XB1/NS 安安 電視遊戲討論版 7 09-08-18 03:24 AM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM
[PS2/XB]Street Fighter Anniversary Collection (XB版支援 XboxLive) neo2046 電視遊戲討論版 52 04-19-06 07:36 AM
請問 xbox Street Fighter Anniversary Collection 見街未 ? 何金水 - 阿水 電視遊戲討論版 3 09-28-04 02:27 PM

現在的時間是 12:18 PM

手機版 | APP版