Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-14-14, 12:52 PM   #26
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
出出下又出番去ps3咁奇怪?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 12:59 PM   #27
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
PS2 >>> psp

有幾奇
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 01:09 PM   #28
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 小嘉 查看文章
PS2 >>> psp

有幾奇
9個月後又出隻PSV 加強版(限版跟畫集)
1年後出版PS4 完整版(限版跟泥公仔)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 01:38 PM   #29
鬼怪
Game Master
(=´∇`=)にゃん

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDThe_Yasu
Figure 販売促進Game

黄公覆!生涯現役じゃぁぁぁぁあああああーーー(ノ ゜Д゜)ノ ヤライデカ
鬼怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 02:03 PM   #30
Carmine
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
呢個系列是否大地雷? 好耐之前玩過隻要在囡囡心口拉出把劍, 好似叫shining wind, 覺得唔好玩就無再玩了
Wind我不太記得了
Heart我沒碰
以近兩作(Blade/Arc)來說,大既就Kuso game以上凡作未滿的等級吧

系统:
基本上就劣化版的戰場女武神
Blade的問題是難易度太低玩起來非常催眠
Arc則是出擊人數比Blade少之餘還限制女主角(npc)要強制出擊
這個npc還要經常無視玩家指示,一整個莫名其妙

劇情:
簡單點說,就是在一個大而無當的世界觀不停重覆單調又毫無起伏的劇情
大約就是下面的情況

Blade
角色A遇上死對頭A→死對頭A戰敗逃走→角色B/C/D找理由(eg 戰况不利,陷阱...etc)阻止角色A追擊
角色B遇上死對頭B→死對頭B戰敗逃走→角色A/C/D找理由(eg 戰况不利,陷阱...etc)阻止角色B追擊
Boss戰
角色C遇上死對頭C(ry

Arc
起床食麵包→遺跡調查/找尋物件→上床睡覺
Boss戰
起床食麵包→遺跡調(ry

此篇文章於 05-14-14 02:47 PM 被 Carmine 編輯。
Carmine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 02:23 PM   #31
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
TONY果堆SHINING, 我相信是日本GAME史上最浪費人設系列, 但奇又奇在集集都會去扭下系統, 但扭來扭去都係唔好玩, 故事更加係驚人級, 同人以下再以下水準(SHINING TEAR算比較正常), 一般人諗到都怕比人笑唔敢寫出來, SEGA竟然可以一隻又一隻咁出....

最近玩3DS鬥神都市, 隻GAME雖然頗簡陋, 但故事絕對比好多現今RPG出色, 上一代日本RPG好多玩完你會畢生難忘, 近呢十年, 我只有PERSONA 4可以有D感動
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 03:06 PM   #32
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Carmine 查看文章
Wind我不太記得了
Heart我沒碰
以近兩作(Blade/Arc)來說,大既就Kuso game以上凡作未滿的等級吧

系統:
Arc則是出擊人數比Blade少之餘還限制女主角(npc)要強製出擊

劇情:
簡單點說,就是在一個大而無當的世界觀不停重覆單調又毫無起伏的劇情
大約就是下面的情況

Blade
角色A遇上死對頭A→死對頭A戰敗逃走→角色B/C/D找理由(eg 戰況不利,陷阱...etc)阻止角色A追擊
角色B遇上死對頭B→死對頭B戰敗逃走→角色A/C/D找理由(eg 戰況不利,陷阱...etc)阻止角色B追擊
Boss戰

Arc
起床食麵包→遺蹟調查/找尋物件→上床睡覺
Boss戰
起床食麵包→遺蹟調(ry
麵包之心的價值不是動畫化後的ED嗎 ?
風 我覺得好玩啊
千和炎龍狂噴 \0.0/

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 03:15 PM   #33
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
我自己覺得shining 系列的故事根本唔係SEGA的重點,Game只係用來出figure同周邊商品的1個手段。
SEGA覺得只要人設還是TONY就可以了XDDD[純估計]
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 03:23 PM   #34
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
爛到咁... 我放棄

舊 05-14-14, 05:45 PM   #35
野良猫
肥倫

引用:
作者: flpchoho 查看文章
我自己覺得shining 系列的故事根本唔係SEGA的重點,Game只係用來出figure同周邊商品的1個手段。
SEGA以為有TONY做人設更廢嘅GAME都有人落坑
其實係TONY利用緊SEGA等堆FIGURE同其他周邊好賣啲
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 06:21 PM   #36
flpchoho

引用:
作者: 野良猫 查看文章
SEGA以為有TONY做人設更廢嘅GAME都有人落坑
其實係TONY利用緊SEGA等堆FIGURE同其他周邊好賣啲
互相利用揾大錢
舊 05-14-14, 06:41 PM   #37
clie

註冊日期: Dec 2001
PS2隻WIND雖然仲未開黎玩,但套動畫好好睇,劇情都算緊湊
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 06:43 PM   #38
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: Carmine 查看文章
Wind我不太記得了
Heart我沒碰

系统:
Arc則是出擊人數比Blade少之餘還限制女主角(npc)要強制出擊

劇情:
大約就是下面的情況

Blade
角色A遇上死對頭A→死對頭A戰敗逃走→角色B/C/D找理由(eg 戰况不利,陷阱...etc)阻止角色A追擊
角色B遇上死對頭B→死對頭B戰敗逃走→角色A/C/D找理由(eg 戰况不利,陷阱...etc)阻止角色B追擊
Boss戰

Arc
Boss戰
起床食麵包→遺跡調(ry
戰場女武神得1難玩.......2同3都唔太難
BLADE係D故事太易估....基本上未出都大至講左成個故事.....
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 07:02 PM   #39
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: flpchoho 查看文章
根本不用估計, 我記得之前有個訪問Tony話每個人設都係以可以立體化(figure化)為前題的
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 11:00 PM   #40
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
『シャイニング・レゾナンス』シリーズ最新作は、世界観・システムを一新してPS3で登場! 主人公はなんとドラゴン
ttp://www.famitsu.com/news/201405/15053083.html[/url]

舊 05-15-14, 01:13 PM   #41
武藤遊戲
The One

舊 05-15-14, 05:17 PM   #42
武藤遊戲
The One

公式サイトも早速オープンだピィ!
http://shining-world.jp/resonance/

舊 05-15-14, 05:20 PM   #43
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
『シャイニング・レゾナンス』シリーズ最新作は、世界観・システムを一新してPS3で登場! 主人公はなんとドラゴン
ttp://www.famitsu.com/news/201405/15053083.html[/url]
桶你今次連重口味小本子的題材也幫人想好啦~

舊 05-15-14, 05:57 PM   #44
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
條龍會唔會可以變人架?
如果會咁咪係NNN年前的翡翠龍傳說

舊 05-15-14, 06:57 PM   #45
flpchoho

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
條龍會唔會可以變人架?
如果會咁咪係NNN年前的翡翠龍傳說
我相信會
主角應該唔會真係1條龍,實有計仔令佢變返人形
舊 06-02-14, 09:39 AM   #46
武藤遊戲
The One

発売予定日が12/11に

更新履歴
2014.6.2 NEW
・発売日と価格を掲載
・【お知らせ】ヒロイン・「キリカ」のフィギュアを同梱した特別限定版の発売が決定! 掲載

舊 06-02-14, 09:41 AM   #47
野良猫
肥倫

我可以講粗口嗎?
我可以講粗口嗎?
我可以講粗口嗎?
我可以講粗口嗎?
我可以講粗口嗎?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 12:13 PM   #48
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
想只買GAME的人一定可以跳樓價收到XD
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 12:14 PM   #49
ゆり

引用:
作者: 野良猫 查看文章
我可以講粗口嗎?
我可以講粗口嗎?
我可以講粗口嗎?
我可以講粗口嗎?
我可以講粗口嗎?
比錢啦你m9

隻野alphamax整

如果係alter整就值呢個價既

舊 06-02-14, 04:19 PM   #50
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
等收二手全新淨GAME都得
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] CyberConnect 2 發表復讐三部作系列 (PS4, XB1, NS) neo2046 電視遊戲討論版 16 09-02-23 03:41 PM
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] 戰場女武神 戦場のヴァルキュリア 4 | 已售 | 鐵之侍 電視遊戲討論版 389 10-09-18 11:47 AM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 06:42 AM

手機版 | APP版