Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-27-14, 10:39 PM   #801
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: mok 查看文章
班左膠害夠香港人未?不斷叫人坐低,等警察嚟清場?再一次階段性勝利?
星星之火,起碼已令人睇到共同意志呢樣野
一個唔係只有你一個人孤獨作戰

相信呢場係長期戰

舊 09-27-14, 10:46 PM   #802
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: chitkan 查看文章
而家用咩方式抗爭都無用
根本問題都係在於香港人

大部份香港人都唔在乎有無民主
五毛、盲毛、離地、同埋既得利益者太多
而且香港又未去到比共產黨搞到無飯既地步
有民主既話民生會改變呢個命題又難以令人相信

和理非,只會叫完就算
輕度至中度既衝擊,只會比警犬有藉口"好剋制地用合理武力"屈手噴椒MIT面無影撻,然後仲要比港人話暴力
如果再進一步既武力抗爭,仲比港共用暴力清場然後入示威者數話暴力衝突

到頭來問題都係無大多數民眾站晌示威者果邊
唔同其他有民主歷史既國家,人民會有公義既心態支持抗爭

晌香港就算你放火燒政總定掟炸彈定暗殺689
到頭來咪只會被共產黨同香港人話搞事
如果唔係進一步, 而係進十步呢?

所以香港一定要係香港人(唔係豬)拎個話語權
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-14, 10:49 PM   #803
leo1988
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: chitkan 查看文章
而家用咩方式抗爭都無用
根本問題都係在於香港人

大部份香港人都唔在乎有無民主
五毛、盲毛、離地、同埋既得利益者太多
而且香港又未去到比共產黨搞到無飯既地步
有民主既話民生會改變呢個命題又難以令人相信

和理非,只會叫完就算
輕度至中度既衝擊,只會比警犬有藉口"好剋制地用合理武力"屈手噴椒MIT面無影撻,然後仲要比港人話暴力
如果再進一步既武力抗爭,仲比港共用暴力清場然後入示威者數話暴力衝突

到頭來問題都係無大多數民眾站晌示威者果邊
唔同其他有民主歷史既國家,人民會有公義既心態支持抗爭

晌香港就算你放火燒政總定掟炸彈定暗殺689
到頭來咪只會被共產黨同香港人話搞事
所以我個人一向都好唔鐘意香港人,如果事不關己,己不勞心,冷眼旁觀都算

但好多人奴才性格,個主人其實一直害緊佢,佢地班人盲之餘仲護主心切,仲係言語上打壓其他心水清既人
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-14, 10:56 PM   #804
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: leo1988 查看文章
所以我個人一向都好唔鐘意香港人,如果事不關己,己不勞心,冷眼旁觀都算

但好多人奴才性格,個主人其實一直害緊佢,佢地班人盲之餘仲護主心切,仲係言語上打壓其他心水清既人
有時我反而覺得如果可以變返以前唔關心呢d事個種人,咁個人會過得開心簡單得多……

舊 09-27-14, 10:57 PM   #805
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:

所以我以愚民/港豬黎稱呼佢地
無謂與其他肯抗爭既香港人混為一談
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-14, 11:14 PM   #806
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
俾兩個大男人差佬响地面拖行個女仔搵到未
咁拖行法對腳會唔會損哂...?
仲有個男仔俾差佬掟去幅牆度...
Cctbb影哂

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-14, 11:23 PM   #807
23條
Junior Member

註冊日期: Jan 2013
23條 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-14, 11:30 PM   #808
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
人地成班學生仲喺出面日曬雨淋又俾差佬丙又捱更抵夜既時候,唔好一人一句又和理非又抗爭無用咁得唔得

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-14, 11:33 PM   #809
風萌翔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwing14700
引用:
作者: 23條 查看文章
我覺得邊個上都係一樣
根本特首係唔係689一樣會發生
風萌翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-14, 11:38 PM   #810
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 風萌翔 查看文章
我覺得邊個上都係一樣
根本特首係唔係689一樣會發生
唔好咁講啦,呢個係689唯一有可能對現到的競選承諾

舊 09-28-14, 12:06 AM   #811
assy
Game Master

PSN  IDweh2cat
引用:

十個有八個都係咁
連自由都要人地幫佢爭取埋
定奴性到有錢可以連自由都唔要

每次遊行集會見到得咁少人
返屋企見街上人仲可以好似平日咁行街shopping
點解要幫呢班人爭取任何野

舊 09-28-14, 12:18 AM   #812
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
不安

舊 09-28-14, 12:25 AM   #813
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
睇怕今日要通頂.... 好耐未試過

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-14, 12:28 AM   #814
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
我真係好想睇下香港幾時會出到解放軍

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-14, 01:40 AM   #815
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

佔中了...

大乱闘X
舊 09-28-14, 01:41 AM   #816
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
佔中啟動

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-14, 01:43 AM   #817
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
當聽到尐人撐警察、話尐學生唔啱,真係好心痛!

咁即係他們都認為六四鎮壓學生係啱?尐學生出嚟爭取民主係錯?

此篇文章於 09-28-14 01:48 AM 被 Dangerous-boy 編輯。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-14, 01:46 AM   #818
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章

咁即係你們都認為六四鎮壓學生係啱?尐學生出嚟爭取民主係錯?
面書突然湧現大量五毛, 真係心痛
警方已經搜緊之鋒屋企

大乱闘X
舊 09-28-14, 01:51 AM   #819
輕機恒
Game Master

註冊日期: May 2008
PSN  IDgn00050249
引用:
作者: W!LL 查看文章
面書突然湧現大量五毛, 真係心痛
警方已經搜緊之鋒屋企
其實點解可以搜咩理由
輕機恒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-14, 01:56 AM   #820
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章

咁即係他們都認為六四鎮壓學生係啱?尐學生出嚟爭取民主係錯?
我真係聽過好多粉腸夠膽講到六四都係學生唔岩架
真心覺得果D人已經無得救

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-14, 02:09 AM   #821
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

P佢個K,佔中一話開始,Tanya就話要和理非,衝擊立法會嗰啲唔係同路人(我坐得遠,不過應該冇聽錯),騎劫都唔係咁Q快下話? 而家呢個佔領政總局唔係你三子搞出黎架燒你數簿

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!

此篇文章於 09-28-14 02:11 AM 被 YHW 編輯。
舊 09-28-14, 02:17 AM   #822
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

現場有人大嗌騎劫學運可恥,我都忍唔住叫埋一份

舊 09-28-14, 02:19 AM   #823
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
終於都要佔中, 真係要迫人提早行動!

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-14, 02:22 AM   #824
assy
Game Master

PSN  IDweh2cat
人地三恥要: 安全! 和平! 信任! 希望! 呀嘛
根本就學運攪先,今晚就被騎劫左唱歌叫口號