Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-06-14, 03:03 PM   #426
Ishimura
Game Master
兼職提督業

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: david 查看文章
第二條如果個教師自我河蟹都仲講得通,第三條錯咩?
用題目答題目

此篇文章於 07-06-14 03:05 PM 被 Ishimura 編輯。
Ishimura 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-14, 11:56 PM   #427
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
第三條緊係錯啦,支那國只可以有一種制度

舊 07-07-14, 03:25 AM   #428
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
跟據梁帝所講,一國兩制呢d咁新穎而又唔存在既學說普通人係唔會理解
所以我有理由相信個題問題一係就漏空佢,一係就即抄梁帝所講既野先會有分
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 08:32 AM   #429
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

耶穌是順民

雲海真的冇講錯........

聖公會大主教全國政協鄺保羅

http://www.post852.com/%E6%96%B0%E8%...0%8C%E6%B2%B3/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 08:41 AM   #430
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
耶穌是順民

http://www.post852.com/%E6%96%B0%E8%...0%8C%E6%B2%B3/
早就收歸國有

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 09:22 AM   #431
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
其實成日聽到哩d低能發言
真正反佔中者(唔想亂驚影響經濟,唔係收order果d人)會有乜感想?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 09:46 AM   #432
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 真!DC 查看文章
真正反佔中者(唔想亂驚影響經濟,唔係收order果d人)會有乜感想?
由手機版發出
咪信到十足十囉
我身邊真係有唔少人係咁(非富有人士但思想同樣離地)
覺得泛民只係阻住政府做野既滋事分子
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 10:06 AM   #433
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
班人會相信唔應該亂
希望安穩過日子可以理解
但“發咩言吖,應該沉默地受死”哩d脫離左一般人羅輯領域喎w
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 10:08 AM   #434
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
中二級

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 10:32 AM   #435
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
咪信到十足十囉
我身邊真係有唔少人係咁(非富有人士但思想同樣離地)
覺得泛民只係阻住政府做野既滋事分子
你問果d人 咁建制派做過d咩 政府又做過d咩係應承左你又有做既
佢地多數都答唔出
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 10:37 AM   #436
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
建制派做過d咩, 呢個一定答到你
"陪班老人家囉, 逗到佢地開心, 呢D係隔離民主派做唔到o既"
我聽得最多就係呢個
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 10:38 AM   #437
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
你問果d人 咁建制派做過d咩 政府又做過d咩係應承左你又有做既
佢地多數都答唔出
由手機版發出
佢哋會答你就係因為你哋阻住晒所以佢哋咩都做唔到
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 12:17 PM   #438
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Thaws 查看文章
建制派做過d咩, 呢個一定答到你
"陪班老人家囉, 逗到佢地開心, 呢D係隔離民主派做唔到o既"
我聽得最多就係呢個
由手機版發出
求得證民主派就無關心老人家
除左無派米、無搞蛇宴之外a

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-08-14, 08:15 PM   #439
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: J+1 查看文章
佢哋會答你就係因為你哋阻住晒所以佢哋咩都做唔到
由手機版發出
呢樣真
尤其主流媒體都有誘導人去得出政府做唔到野係泛民責任呢個結論
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 08:22 PM   #440
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

或者咁講
你問番佢地你覺得議員係議會入面點樣先叫有做野有開工囉
順手記得問佢地有平日有無睇立法會開會:o)

姐係如果佢夠膽答你我無睇立法會架但我覺得建制派既議員入去開會係唔發問訓覺然後投票果時唔理係咩只要係建制派提議既就投贊成咁樣叫有開工有做野
而泛民/長毛坐係度全場狂問問答但人地唔答佢地然後比人趕走但坐係外面睇足全程議會進行就叫無開工既然後仲要覺得自己好岩既
我諗你都無謂花心機同時間同佢傾:o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-08-14, 11:53 PM   #441
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
耶穌是順民

https://www.facebook.com/polar.lau/p...52112959477237
耶穌被釘在十字架上說:
「我渴。」(若19:28)
鄺主教回應:
「不如叫佢帶埋菲傭去囉。」

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
或者咁講
你問番佢地你覺得議員係議會入面點樣先叫有做野有開工囉
順手記得問佢地有平日有無睇立法會開會:o)

姐係如果佢夠膽答你我無睇立法會架但我覺得建制派既議員入去開會係唔發問訓覺然後投票果時唔理係咩只要係建制派提議既就投贊成咁樣叫有開工有做野
而泛民/長毛坐係度全場狂問問答但人地唔答佢地然後比人趕走但坐係外面睇足全程議會進行就叫無開工既然後仲要覺得自己好岩既
我諗你都無謂花心機同時間同佢傾:o)
他們會說"講幾句之後被人趕走就又可以收幾皮野了,長毛毓民d議員真易做"
然後你跟他們說"如果沒有他們頂住,你一早連FB都冇得上啦,大陸最近都封埋LINE了"
他們會說"咁都冇辦法ga,封咪封囉"

舊 07-09-14, 02:07 AM   #442
kcf1201
Game Master

引用:
耶穌是順民

其實係咪可以順手推翻埋聖經呢本故事書?
同一本故事書咁多前後矛盾位既
舊 07-09-14, 02:13 AM   #443
kcf1201
Game Master

引用:
班人會相信唔應該亂
希望安穩過日子可以理解
但“發咩言吖,應該沉默地受死”哩d脫離左一般人羅輯領域喎w
由手機版發出
點解你會有受死呢個慨念?而家強國勃起喎,你搞搞震阿爺唔送大禮落黎先係要死啊
白皮書?咩黎架,唔好阻我搵食啦

引用:
作者: knight-philip 查看文章
https://www.facebook.com/polar.lau/p...52112959477237
耶穌被釘在十字架上說:
「我渴。」(若19:28)
鄺主教回應:
「不如叫佢帶埋菲傭去囉。」

他們會說"講幾句之後被人趕走就又可以收幾皮野了,長毛毓民d議員真易做"
然後你跟他們說"如果沒有他們頂住,你一早連FB都冇得上啦,大陸最近都封埋LINE了"
他們會說"咁都冇辦法ga,封咪封囉"
係會答你:我用開WeChat

此篇文章於 07-09-14 02:16 AM 被 kcf1201 編輯。
舊 07-09-14, 03:06 AM   #444
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
霍啟剛好心弱智小陣
只有XX人反對XXX, 其實仲有XXXXXXX人係支持XXX的
加埋個入魔教主, 未到七月十四就鬼門關大開, 邪魔妖孽隻隻衝閘

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-14, 06:45 AM   #445
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: W!LL 查看文章
霍啟剛好心弱智小陣
只有XX人反對XXX, 其實仲有XXXXXXX人係支持XXX的
加埋個入魔教主, 未到七月十四就鬼門關大開, 邪魔妖孽隻隻衝閘
報應黎架~霍家後代都係豬~天遣去後代個度~見制派後代都是豬~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-14, 11:39 AM   #446
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
詛咒佢地後代係豬同詛咒自己一樣,因為佢地生出黎D豬係用黎統治我地的...

舊 07-09-14, 11:57 AM   #447
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
報應黎架~霍家後代都係豬~天遣去後代個度~見制派後代都是豬~
引用:
作者: Rance 查看文章
詛咒佢地後代係豬同詛咒自己一樣,因為佢地生出黎D豬係用黎統治我地的...
現實就係隻豬豬代表左6百萬人意見
無遊行的人就被滅聲了
相信好快又會話其實另外仲有十四億人是XXX的
真係不禁倒抽一部冷氣

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-14, 12:01 PM   #448
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
由手機版發出
too long didn't read囉
其實好多人接收資訊好少
都係電視摘要最快最簡單
你叫佢地上網搵料又點,佢地睇主場熱血學民講野,同我地睇港人講地警察致敬之流其實一樣,「搵鬼信」
低能發言又點,睇頭睇尾一句「支持」,有幾多人真係會去求證(well,其實大家都係50步,無咩好講)
所以呢排5毛興求其安個人名講野,咩校長呀李純恩呀
睇名,睇題,信左,ok
可以點做?咪唯有搵多d實際資料俾佢地睇,講多d囉
唔通話佢地係敵人係港豬,唔理佢咩,一黎只會多個障礙,二黎你爭取到d乜佢地都唔會走

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-14, 12:18 PM   #449
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
引用:
作者: knight-philip 查看文章
尼句真係成日聽, 4-50歲既阿叔又有,廿幾歲唔睇時事既同事又有

舊 07-09-14, 01:46 PM   #450
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 搖搖 查看文章
尼句真係成日聽, 4-50歲既阿叔又有,廿幾歲唔睇時事既同事又有
講得出呢句可以肯定議會點組成同投票方式都唔知。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 08:02 PM

手機版 | APP版