Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-05-18, 10:16 PM   #101
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: GOGamer 查看文章
你可以試下留save 洗game,然後係內容儲存庫中先下載DLC,然後Cut internet,再裝Game睇下。第一次開可能認唔倒DLC,如果幾次都認唔到就無,另外save亦有可能唔認,一係重玩一係更新。

我覺得呢隻Game唔係受害者,你以及個D真金白銀買呢隻Game既玩家先係真正既受害者,畢竟呢隻閹割Game係你地比原價全費買,生產發行商一個仙都唔會少,最摻就係廣告話有,但係買左之後一個名為更新既閹割左遊戲內容,你地就鋤佢唔入,到時Game又唔好玩又放唔到,欲哭無淚。
多謝建議,會搵時間試下
不過真係俾這件事搞到無咩興致再玩隻GAME,激鬼氣我寧願重玩一次PSV日版第一集好過。唔係話貪圖個幾張清涼圖片,正如樓上有版友講,要玩H GAME都不會在PS4玩啦。只係覺得SONY一個政策就可以改變隻GAME,就感到作為消費者好無保障。舉個極端例子,假如日後歐美槍擊案嚴重,SONY要禁制遊戲內出現槍械,然後一個更新就將所有FPS的槍變哂做桐子用的光劍,咁隻GAME仲係我買返來個隻嗎?

我覺得若隻GAME係賣去歐美,咁遵守當地文化和法規做改動係無可厚非,但而家一刀切,連唔關事的地方都要硬食同一標準,我就覺得好唔合理囉
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 11:23 PM   #102
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
希望日廠去ns出game好了
反正日廠都用唔盡機能
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 11:41 PM   #103
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
其實係規管日系game,因為SIE兩年前將總部搬去美國加州,
而所有censorship都响美國做,加上美國有好多衞道之士唔喜歡日式賣肉嘅內容。

https://nichegamer.com/2018/10/27/ne...lves-in-japan/
咁不如直接退出亞洲市場啦
出成咁搵鬼買咩
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 11:51 PM   #104
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
引用:
作者: harakuma 查看文章
題外話, 咁GOD OF WAR點呀?

又露又F
對於歐美黎講
日系畫風露得多=兒童色情
所以要禁

GOD OF WAR自然冇問題

issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 12:15 AM   #105
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: green 查看文章
多謝建議,會搵時間試下
不過真係俾這件事搞到無咩興致再玩隻GAME,激鬼氣我寧願重玩一次PSV日版第一集好過。唔係話貪圖個幾張清涼圖片,正如樓上有版友講,要玩H GAME都不會在PS4玩啦。只係覺得SONY一個政策就可以改變隻GAME,就感到作為消費者好無保障。舉個極端例子,假如日後歐美槍擊案嚴重,SONY要禁制遊戲內出現槍械,然後一個更新就將所有FPS的槍變哂做桐子用的光劍,咁隻GAME仲係我買返來個隻嗎?

我覺得若隻GAME係賣去歐美,咁遵守當地文化和法規做改動係無可厚非,但而家一刀切,連唔關事的地方都要硬食同一標準,我就覺得好唔合理囉
美國槍會真係勁
間接攪到獨特身心需要比殺人仲大罪咁
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 12:25 AM   #106
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: issac92354 查看文章
對於歐美黎講
日系畫風露得多=兒童色情
所以要禁

GOD OF WAR自然冇問題
哦, 即係兒色就唔得, 成色就OK

誰不知神父專攪小朋友

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 08:43 AM   #107
GOGamer
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2016
引用:
作者: green 查看文章
多謝建議,會搵時間試下

引用:
作者: leungky1 查看文章
美國槍會真係勁
間接攪到獨特身心需要比殺人仲大罪咁
由手機版發出
無錯美國軍/政界議員都同美國槍會有直接或間接既關係,如果唔係個專門殺人,除左自己所有人都要死,及教人拿住支狙爆人頭既遊戲點解唔禁呢?

既然佢地覺得保護兒童,禁呢D 遊戲就可以?個D拿住支槍返學校亂掃既,直頭當學校係battlefield既又應該禁D詳Game呢?

Sorry我都有少少離左題,總言之將來買D美少女Game(例如閃亂等),或遙Game(例如DOA等)千其唔好貪中文或早半年出而衝落去。

此篇文章於 11-06-18 08:50 AM 被 GOGamer 編輯。
GOGamer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 09:38 AM   #108
真!DC
Banned User
奉行我道

用行動反映不滿多平台都唔好買ps版好了
由手機版發出
舊 11-18-18, 10:16 PM   #109
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
http://blog.esuteru.com/archives/9223130.html
その発想はなかったw

舊 11-18-18, 10:21 PM   #110
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
呢鋪真係著返條褲先
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-18, 11:15 PM   #111
david
The One

註冊日期: Mar 2002
加聖光->玩家嘈->刪聖光?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-18, 11:20 PM   #112
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: david 查看文章
加聖光->玩家嘈->刪聖光?
加聖光->玩家嘈->刪聖光 X
加聖光->玩家嘈->刪聖光再著番晒衫 O
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-18, 10:08 AM   #113
1pi

註冊日期: Aug 2013
俾鬼佬揸fit,管尺寸範圍,死梗啦
最好俾返日本仔,自己管返
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-18, 10:18 AM   #114
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 1pi 查看文章
俾鬼佬揸fit,管尺寸範圍,死梗啦
最好俾返日本仔,自己管返
印象中日本對血腥暴力都管得幾嚴。
其實各地自己做自己既規管咪算囉…

舊 11-19-18, 10:27 AM   #115
1pi

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
印象中日本對血腥暴力都管得幾嚴。
其實各地自己做自己既規管咪算囉…
日本仔最鍾意 變做噴石油。
成年人的交配過程,變做著衫zoom in、zoom out,或姐成個刪除咗。

其實,日系作品出口去西方,最好獨立處理,唔應該俾西方價值觀或條例 去閹割日系作品。
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-18, 10:32 AM   #116
真!DC
Banned User
奉行我道

索性唔比出ps版啦
出到咁都唔慌有人買
由手機版發出
舊 11-19-18, 10:51 AM   #117
GOGamer

註冊日期: Mar 2016
真係笑爆咀,著返條褲咪冇聖光囉,
又好合理喎,你要褲明定聖光呀?

今次DOA排球真係可以坐係度等食花生

好彩今次有ns版

此篇文章於 11-19-18 01:50 PM 被 GOGamer 編輯。
GOGamer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-18, 10:53 AM   #118
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
成年人的交配過程,變做著衫zoom in、zoom out,或姐成個刪除咗。

其實,日系作品出口去西方,最好獨立處理,唔應該俾西方價值觀或條例 去閹割日系作品。
血源日版個少血edition

就算有早見配音都好脫力
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-18, 01:04 PM   #119
ralphswng

註冊日期: Feb 2002
引用:
^^^^^^^^^^

當年 Tokyo Jungle 啲成年動物交配過程冇事, 唔知如果出 remaster 會唔會出聖光呢?或者zoom in、zoom out
ralphswng 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 09:54 PM   #120
安安

註冊日期: Jan 2002
https://gnn.gamer.com.tw/6/171386.html
為了擴大亞洲市場,Ubisoft 先前計畫將調整《虹彩六號:圍攻行動》中可能會違反法規的相關內容,
今日官方宣布取消此變化,並會在之後更新恢復原本的美術畫面。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 10:08 PM   #121
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
我諗呢個topic應該無嘢勁得過kingdom heart

http://blog.esuteru.com/archives/9224942.html

此篇文章於 11-21-18 10:12 PM 被 sugihara 編輯。
sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 10:14 PM   #122
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: sugihara 查看文章

http://blog.esuteru.com/archives/9224942.html
佢成個下半身露哂出嚟,當然要聖光加護啦
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 10:58 PM   #123
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:

噴左出黎

舊 11-21-18, 11:31 PM   #124
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:

A9啫...唔關SONY事既

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-18, 12:49 AM   #125
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: 安安 查看文章
https://gnn.gamer.com.tw/6/171386.html
為了擴大亞洲市場,Ubisoft 先前計畫將調整《虹彩六號:圍攻行動》中可能會違反法規的相關內容,
今日官方宣布取消此變化,並會在之後更新恢復原本的美術畫面。
以往 出到 已經係全球化 ,

現在出個簡化亞洲版 又話 因為全球化。

真的可惡可憐,阿門。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:13 PM

手機版 | APP版