Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-20-14, 10:04 AM   #576
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
http://magiccards.info/p3k/en/113.html

漏左佢
U卡黎
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 01:00 PM   #577
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
太騎呢, 戰棋會有貨都唔太想爆...

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 02:20 PM   #578
HM

咁唔玩EDH/legacy的確無必要開
而且最值錢的印象中starter唔會有

話說而家好少聽到人咁評價三國系列了(聽聞當年好多人當垃圾)
另一SET當年當垃圾而家部分卡大家搶住要的應該係神河了...

此篇文章於 05-20-14 02:24 PM 被 HM 編輯。
舊 05-20-14, 04:23 PM   #579
etwithme
Senior Gamer
人們喜歡吃包糖衣的屎

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: keijoey 查看文章
玩deck既野贏輸好閒,一場半場勝負其實唔代表d咩。
可能你朋友真係好勁,但人地都可能係tune緊deck,bad draw,輸都唔出奇。
不過聽完你講,我真係覺得mtg好聖潔,我呢d人太低賤,一眼就被判定為「睇黎唔會想哂錢同心機既玩」既人可能真係唔應該接觸。
先生, 我唔知你係兩位用家用一個acc...定有多重人格......
"搵卡雖然係樂趣,但係放太多時間同精神落去,我又覺得本未倒置。
我去過一次magic farm睇過,見人地用緊dual land已經知唔關我事。"

呢兩句你講既wor..可能我理解能力低啦....... 我既理解係 你唔想放很多精神同時間 , dual land 應該係因為個價所以無興趣............................................我照你的情況講翻者.........你就用到"低賤" 二字??
回正題...贏輸好閒 呢句說話 講易行難.....輸一局..輸兩局...輸三局....或者無問題....但如果你玩100場 100場都輸 咁又點?? 你確定完全唔會影響到你情緒?
我只可以講 要連贏100場 或者連輸100場 你都會好痛苦 , 想問下你有無見過對手輸左發爛渣的?? 如果你係當事人 , 你會點處理?

不過唔講啦 為免講多錯多 , 係度正正經經講負面野睇黎會引發情緒不滿 , 如果令你唔高興就sorry啦
etwithme 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 04:46 PM   #580
keijoey
桐乃 x MIX

高水平玩家, 其實你打咁多野, 又呢個朋友果個朋友,
不如唔好咁虛偽, 簡單d講句「冇錢冇時間就過主啦, 輸死你呀」仲好啦, 簡單又快捷

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

舊 05-20-14, 05:01 PM   #581
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
高水平玩家, 其實你打咁多野, 又呢個朋友果個朋友,
不如唔好咁虛偽, 簡單d講句「冇錢冇時間就過主啦, 輸死你呀」仲好啦, 簡單又快捷
好正wor , 你真係直接 , 不過你同高水平玩家講野 即係唔係同我講啦 , 我無自稱過wor...
不過唔知點解ga呢度大家都係咁...鐘意食包糖衣既屎...一講唔岩聽既說話...對方就會暴走 唔再認真討論而變成單單打打 , 雖然我又唔會嬲既 , 之前講左我鐘意花少錢既玩家比較多 , 雖然我覺得你無認真睇啦 , 不過我不厭其煩講多次啦
呢種對戰遊戲 ,一定會分出贏輸 , 如果你唔花大錢 就一定要比心機研究先有機會贏 , 如果你係天才咁當我無講過囉 ,

當你d對手 個個一係錢deck , 一係好花心機 , 咁你贏面相對變低 , 我真係好想問 你連輸100場之後 , 你仲受得了嗎?

順便係度問下深雪大大 , 有無聽過 先小人後君子 , 你次次都講最美好一面比新人聽 , 的確可能會受人愛戴 , 但當果d人跌左落陷阱之後 你會拯救他們嗎 XDD

講真 , 呢個遊戲要花錢玩 , 如果有新人玩 , 花左錢 先發現得到只有唔開心 , 咁到時真係血本無歸 , 不過都係果句啦 講呢d你地實唔岩聽架啦
舊 05-20-14, 05:07 PM   #582
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

補充 , 我既 果d朋友 , 其實ga既人都知係乜人 , 我地呢班人有一齊出黎玩的 , 所以 唔好以為我fake緊你單打緊你
舊 05-20-14, 05:20 PM   #583
keijoey
桐乃 x MIX

你食蕉要連皮食先叫食哂成隻, 關我鬼事
同道理, 你鐘意贏比賽係你既事, 有人收卡唔打deck都可以好開心,
唔同人有唔同玩法, 唔好將你享受遊戲既方法投射係其他人身上

你話呢度既人鐘意食包糖衣既屎? 你想講自己係舊屎定係包緊糖衣?
map炮開之前諗清楚自己真係咁自命不平凡, 定其實只係神憎鬼厭啦

anyway, 似乎暴走緊果個係你

舊 05-20-14, 05:25 PM   #584
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003

我想用呢張卡埋葬我自己同對手

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 05:44 PM   #585
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
你食蕉要連皮食先叫食哂成隻, 關我鬼事
同道理, 你鐘意贏比賽係你既事, 有人收卡唔打deck都可以好開心,
唔同人有唔同玩法, 唔好將你享受遊戲既方法投射係其他人身上

你話呢度既人鐘意食包糖衣既屎? 你想講自己係舊屎定係包緊糖衣?
map炮開之前諗清楚自己真係咁自命不平凡, 定其實只係神憎鬼厭啦

anyway, 似乎暴走緊果個係你
討論區講出自己既觀念唔得咩? 其實我建議你睇翻上面D post , 我回左你3個 , 都係同你討論緊MTG
問你會點應付情緒問題 , 同講出自己既經驗話你知 無花心機同錢玩會遇到既情況
反之你自己回左我乜??
你根本無針對主題黎討論 , 你只係分別話我虛偽 , 叫我食蕉 , 指責我自命不平凡 , 同神憎鬼厭 , 你自己諗下係米啦

可能第一個post就得罪左你啦 , 不過如果係咁真係好奇怪 , 又係你自己話唔想太花時間同錢玩 , 我配合你情況黎講你又嬲 , 真係溝通唔到
舊 05-20-14, 05:52 PM   #586
HM

唔好擺我上枱,thx
舊 05-20-14, 05:53 PM   #587
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
唔好擺我上枱,thx
問下唔得咩 同你討論者?咁都叫擺上枱?
舊 05-20-14, 06:00 PM   #588
HM

咁我決定唔再回應呢個問題
要講既我一早講左
舊 05-20-14, 06:04 PM   #589
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
咁我決定唔再回應呢個問題
要講既我一早講左
oh...我比河馬大神落封口令了 潛水去~~~
下次見面請務必與我討論 thx
舊 05-21-14, 04:52 AM   #590
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

唔係開火或對任何人有惡意..只係講自己諗法..

雖然我自己成日都會借這個post 約人出聚會或講和mtg 冇直接關係的topic(例如D&D...)
但我其實真係想學下好似salvation
討論下某張卡
貼副 deck 一起研究
或為左一個目的(例如,某人說:"我個playgroup 內好多人玩ramp 我想砌副deck 針ramp的),
一大班人討論去砌副deck

打法(例如:control 完人 冇win con 或 某某鐘意害人不利己)..
casual vs competitive...
貴卡,平卡...
salvation 一樣有討論這些topic的thread
間中會有1,2個攪事,但人地都算和平...

但我地個thread 一係冇人講野
每次多人講野個陣都係因為吵架 圍內人數已經唔多 我想多d人玩..
唔熟我地個d人 睇到我地成日吵架都趕走哂佢地la
就我記得...已經趕走左3個人...

如果人地講左d 咩唔O岩你睇/聽
你大可以唔理或blacklist 左 你覺得煩的人

你當然可以發表意見討論...
但討論唔係插人

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」

此篇文章於 05-21-14 04:23 PM 被 Cancer 編輯。
舊 05-25-14, 10:19 AM   #591
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
https://www.youtube.com/watch?v=RWHlteQrLD8 恕我見識少,開頭見到以為張野係假閃卡 lol
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-14, 02:42 AM   #592
狂氣が唯一の友達さ

註冊日期: Jul 2011
PSN  IDm123654
我地個p9 cube都未玩,老威又係mo出新cube
http://www.wizards.com/Magic/Magazin...2014/cube#cube

今次無p9

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
26378669 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-14, 05:00 AM   #593
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: 26378669 查看文章
我地個p9 cube都未玩,老威又係mo出新cube
http://www.wizards.com/Magic/Magazin...2014/cube#cube

今次無p9
@@
kamigawa block draft 有興趣耶lol
mtgo 見~!

不過要贏到先(頭2名) 先有booster...orz

個cube draft 會唔會係本身就冇p9?
即係之前你砌個個

舊 05-31-14, 07:42 AM   #594
HM

呢排老威做咩事加大左咁多力度谷modern...
甚至有文章叫你唔夠卡都玩住先,相當不負責任
舊 06-01-14, 05:44 AM   #595
狂氣が唯一の友達さ

註冊日期: Jul 2011
PSN  IDm123654
引用:
作者: Cancer 查看文章
@@
kamigawa block draft 有興趣耶lol
mtgo 見~!

不過要贏到先(頭2名) 先有booster...orz

個cube draft 會唔會係本身就冇p9?
即係之前你砌個個
無錯,係我之前砌個個老威一直有update
期間限定kamigawa block draft 值得一試
到4號就轉Innistrad/Dark Ascension block

to:深雪
對你所講果篇文章有性趣,可以post link 嗎??

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
26378669 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-14, 06:15 PM   #596
HM

Cardwalker最新一篇
由手機版發出
舊 06-02-14, 01:00 AM   #597
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
Cardwalker最新一篇
由手機版發出
這篇?

其實推廣modern 好耐,
reprint shockland / 出modern master 都係因為想人玩modern
仲有thoughtseize / mutavault..etc

不過之前已經有朋友說過
shockland reprint 是不夠的...
大量主流卡還是很貴orz

maro 說modern master 少量print 這個策略很成功

我有保留...lol
望望bob 同 Tarmogoyf 個價錢...

reprint fetchland 會更多人加入modern lol
但個reprint 方式要似shockland 咁...

係mm2 或者其他類似的product reprint 跟本沒幫助lol

另外...我在wizards 的官網...找不到cardwalkers 這篇文...
這應該不是官方吧...

舊 06-02-14, 02:08 AM   #598
HM

老威仲係印銀紙同得罪卡商既天秤上搖擺不定嘛...
所以有D重點卡佢唔敢印多

同埋而家個情況似係,我要著齊一套裝先可以入迷宮打怪
老威就俾其中一兩件parts等你入左迷宮先,仲同你講差一兩件parts唔緊要慢慢會齊
剩下欠缺既部件就由你自己搵咁樣,搵唔搵到佢亦唔會理
舊 06-03-14, 10:46 AM   #599
ammms
渣根懦夫

與其一野推冧個市
不如慢慢推冧個市?
其實老威都明白就算 modern hit 番
賺O既都係二手咭商
但唔 keep 住班炒家O係度就齊齊攬炒
結果唔夠咭O既玩家就繼續唔夠咭

舊 06-03-14, 11:48 AM   #600
HM

同埋shockland個例子可以睇得出
重印某D卡亦會間接令某D卡升
分分鐘印完fetchland到filter地升

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn8 ~M14 發售中~ Cancer 收藏品討論版 1001 09-20-13 12:06 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn7 簡.. 收藏品討論版 1002 04-07-13 09:36 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM

現在的時間是 10:31 PM

手機版 | APP版