Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-30-17, 07:56 PM   #176
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
睇完, 唔覺有咩好睇, 同上集差不多冇咩衝擊, 以為會講REY過埋DARK SIDE, 點知故事都係平平淡淡
主角又係咁出威能, 下下都死唔去, 奸角就一下退場, 你玩曬啦
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 10:43 AM   #177
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
(接前)

Rey 同 Luke 條線大路, 但其實可能成套片最正常嘅發展

不過 LUKE 咁樣「衰咗」有不滿好正常, 本人諗住佢被SNOOKE 搶走BEN, 又唔夠 BEN 打被滅團, 咁樣都夠衰, 但起碼保住個名節, 但咁樣, 完全唔係觀眾認識嘅 LUKE. 唔係話 LUKE 係完人, 佢都衰過唔少, 好似唔聽 YODA 勸去搵 VADAR 搞到無咗隻手。要拉 LUKE 落神壇有好多方法, 但以咁樣做最下下, 其實唔係咁寫, 好似本人以為咁嘅話, 同之後 YODA 現身, 同最後嗰幕一樣都通噃

舊 01-02-18, 12:38 PM   #178
gingq7

Luke在今集前段就算被佢寫到點唔掂, 只要最後出黎1個打9部AT-AT後白日飛升(消失)就可以即時上番神壇,
可惜, 而家就係唔上唔落
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 12:48 PM   #179
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: gingq7 查看文章
可惜, 而家就係唔上唔落
最後段對白似乎留咗一手, 無期望(仲可以有咩?), 睇吓點

舊 01-02-18, 03:27 PM   #180
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
http://bunshun.jp/articles/-/5576
小島秀夫談The Last Jedi

有興趣既睇下

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-18, 12:39 PM   #181
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
強國票房卜直

http://www.twoeggz.com/news/6383969.html
驚動外媒!《星球大戰8》的中國內地票房為何撲成這樣?

2018-01-14 22:43:10來源:口袋電影APP分類:新聞閱讀(29)
今天,隨著《勇敢者遊戲:決戰叢林》(口袋君已看過,78分/100分,週末等我影評)和《無問西東》等新片的大規模上映,《星球大戰8》的內地單日票房已跌到了第6位

貓眼預測《星戰8》最終內地票房僅為2.7億人民幣。
與其目前高達12.2億美元的全球票房比,實在是杯水車薪。
堪稱美國西遊記的《星球大戰》內地票房越來越差,這件事不僅困擾著家大業大的迪士尼,也被廣大主流西方媒體所關注和擔憂。

2015年年底,《星球大戰7:原力覺醒》在北美火爆熱映期間,著名的《華爾街日報》就曾發出一篇特稿《New Star Wars Flick is an Unfamiliar Force in China(在中國,星戰系列新作不被大眾多熟悉)》。
當時,《扣扣熊深夜秀》的脫口秀主持人史蒂芬‧科貝爾,見到自己的心水系列在中國內地即將遇冷,專門在自己的節目中大費周章地給中國觀眾科普《星球大戰》

事實證明,扣扣熊的安利根本沒什麼卵用。因為
1)中國人看不到CBS的節目
2)大多數中國人確實對星戰確實沒興趣

《星戰大戰》系列的內地票房從《星戰7》的8.26億,降到了《俠盜一號》的4.78億,到這次《星戰8》估計只有2.7億。
這樣愈來愈低的票房走勢,吸引了U管自媒體Looper的注意。
今日,他們特地製作了一支視頻來分析,一共提取了4大關鍵詞:
1)It's just not as Popular 星戰系列本來就在中國不太受歡迎
2)The Marketing Fell Short 市場營銷效果欠佳
3)Strong Local Competition 遇上了《前任3》
4)Piracy Problem 盜版問題
未經允許不得轉載:新聞 » 驚動外媒!《星球大戰8》的中國內地票房為何撲成這樣?

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-18, 01:06 PM   #182
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
下集要加多幾個中國佬打功夫大破帝國軍了
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-18, 01:56 PM   #183
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 真!DC 查看文章
下集要加多幾個中國佬打功夫大破帝國軍了
由手機版發出
正頭要改到某中國人識原力至掂...

到時好似超能力咁, 成班傻小朋友响度扮有原力咁至叫賺大錢.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-18, 03:09 PM   #184
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
456嗰陣支那佬重係係蹲在地上吐痰O既原始人,識Q你咩星戰咩

舊 01-15-18, 03:48 PM   #185
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: Rance 查看文章
456嗰陣支那佬重係係蹲在地上吐痰O既原始人,識Q你咩星戰咩
可能某個總統當年講過會搞呢樣野, 上面d人好鍾意拉埋黎講, 自自然然唔收得都唔奇...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-18, 11:08 PM   #186
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
污糟one咪已經有讓子彈飛同宇宙最強, 不過佢地退場方式應該已經傷害咗國民感情鳥,直接反映到第八集票房上

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-18, 12:39 AM   #187
Eking

註冊日期: Feb 2006
其實星戰本身係靠情義結而留到依家, 你講動作本身就唔係好睇.....都唔知幾多人吐嘈過啦~

舊 01-16-18, 09:00 AM   #188
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Eking 查看文章
其實星戰本身係靠情義結而留到依家, 你講動作本身就唔係好睇.....都唔知幾多人吐嘈過啦~
老老實實

EA隻ONLINE GAME D開場片打得仲好睇過EP7.8......

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-18, 05:39 PM   #189
Eking

引用:
作者: 細路翔 查看文章
老老實實

EA隻ONLINE GAME D開場片打得仲好睇過EP7.8......
我連前傳1-3都唔覺打得好睇.....只係因為"STAR WARS"而接受左咁解....XDD

舊 01-16-18, 05:50 PM   #190
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我係睇完前傳123先認真睇番本篇456
覺得本篇的打鬥好虛
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-18, 09:21 PM   #191
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
o個個年代D西片打鬥係咁架啦

舊 01-16-18, 10:36 PM   #192
Eking

456年代西片動作戲一向係咁.....當年年少......XDD

舊 03-13-18, 03:30 PM   #193
肉羊哩咖
griffin611

本人心中極正嘅「結局」

想舖呢個好耐,真正個結局係咁嘅話,真係無投訴:

舊 03-27-18, 06:18 PM   #194
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
睇網絡新聞話星戰8 4K UHD實體版碟,
無論香港版定歐美版都無收錄中文字幕,真的嗎?

最後,我都係用$158係iTunes買HD版睇算,
略略飛嚟睇,可能前兩套星戰片係iTunes多留言投訴,
今次香港版無多餘地改用中文字做開場預告,
用返傳統黃色英文字體,另加中文字幕。
(Rogue One,我自己就係經Google Play電影買的,佢寫係國際英文版)

不過,字幕方邊就只有廣東話中文一種,無英文或其他字幕可以選擇⋯

此篇文章於 03-28-18 08:19 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 03:33 PM   #195
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
想舖呢個好耐,真正個結局係咁嘅話,真係無投訴:
最認同係明明紫髮女領導人有plan,但無理由地唔公佈,怕有內鬼?

套戲我就覺得佢想造就某幾場大場面出現,而唔按實際最可行的方法去做。

LEGO版劇情回顧!

https://youtu.be/-LuYDrzGcMY

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[美劇] Star Wars: The Clone Wars Season 6 (March 7th,2014) IDGAF Neo Entertainment TREND 6 02-28-14 12:42 PM
[多機種] Lego Star Wars 3: The Clone Wars (已售) ahleung 電視遊戲討論版 30 01-18-12 11:09 AM
[3DS] LEGO Star Wars III: The Clone Wars Netnet 手提遊戲機討論版 5 03-26-11 10:39 AM
[PS2,XB]Star Wars: Episode III圖片及影片,美05年5月5日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 1 11-07-04 01:00 PM
[PS2,XB]Star Wars: Episode III確定開發 神祕人1號 電視遊戲討論版 6 04-21-04 06:55 PM

現在的時間是 12:12 PM

手機版 | APP版