Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 02-19-18, 12:12 AM   #2676
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
早兩日打左過假二上
三騎一弓大喝大水計
不過自己就姜桃打
開波槍全部推上去
馬後面抽水,埋城增援再姜維
叫都無得佢叫,完

就係呢款
計略名記錯以前隻姜維

打軍略桃園除非對面太渣可以領先到多過1格城
唔係真係唔識打
軍略成10C長過個連環3.5C真係好過份
如果對面係速軍根本係12士氣就一定推爆你…
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 10:05 AM   #2677
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: MR.CD-ROM 查看文章
求大喝大水計打陣法桃園方法
如果對面唔ON9
12士氣個下可以點守
引用:

就係呢款
計略名記錯以前隻姜維

唔係真係唔識打
有無落趙娥?
大前提你要壓住條線
大家12士氣時趙娥一定要満血
對面爆姜維你爆趙娥白兵
其他兩騎突擊
趙娥唔夠血就走
對面都唔會夠血落黎
做得到問題不太
當然做唔到好大可能會輸

我自己怕對面爆趙氏多過姜維桃園

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 04:33 PM   #2678
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
近排好像好多人玩

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 02-20-18, 12:15 AM   #2679
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
引用:

就係呢款
計略名記錯以前隻姜維

唔係真係唔識打
姜維係12C, 離撚晒普的!
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 12:29 PM   #2680
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 3headmonkey 查看文章
姜維係12C, 離撚晒普的!
下次下修實搞姜維
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 02:12 PM   #2681
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
10.幾姐,加知就可能12
0知有8c,咪老屈人啦

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 02:56 PM   #2682
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
睇資料係28秒, 11.6c
0知20秒
個計比盡下修2~4秒, 太短無乜用

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 03:04 PM   #2683
twskkw
Junior Member
風之丘

註冊日期: Mar 2012
姜維個計算係咁上下啦..未出桃園果陣有幾多人用??

舊 02-20-18, 03:38 PM   #2684
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: twskkw 查看文章
姜維個計算係咁上下啦..未出桃園果陣有幾多人用??
你覺得世嘉有邊次唔係見多人用就下修,發覺改得太過分又上修返咩
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 10:51 PM   #2685
MR.CD-ROM
Game Master

呢個VER姜桃園真係離譜左些少

對漢嗚榮光個D都話淨係打得一波
可以前面打多D城
又可以火水雷反計

但係姜桃園佢到中段就12士氣打完你一次(姜維門口開可以行到埋城都未散)
尾段仲有1次桃園可以守你
舊 02-20-18, 10:54 PM   #2686
MR.CD-ROM
Game Master

引用:
作者: b_boy 查看文章
睇資料係28秒, 11.6c
0知20秒
個計比盡下修2~4秒, 太短無乜用
改+2或+1
或改6士氣
舊 02-20-18, 11:03 PM   #2687
MR.CD-ROM
Game Master

而家環境我覺得除左呂布可以頂番轉頭
或同佢鬥打城既WARA系個D
姜桃園真係無乜明顯不利DECK
舊 02-21-18, 12:48 AM   #2688
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
所以有得用就好用多d

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-18, 11:06 PM   #2689
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
改+2或+1
或改6士氣
係都改桃園啦, 姜維無辜架

2.5cost同5粒架個計, 如果+2/+1張咭可以撕得
最多係輕微下修, 改細d同短幾秒架者

雖然呢兩條片唔代表D咩, 但證明其實總有方法對應 (利申我都覺得桃園好勁)
https://www.youtube.com/watch?v=uRZ9Rws4zzI
https://www.youtube.com/watch?v=7X1OFCX9jZ4

此篇文章於 02-21-18 11:20 PM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-18, 11:26 PM   #2690
3headmonkey

引用:
而家環境我覺得除左呂布可以頂番轉頭
或同佢鬥打城既WARA系個D
姜桃園真係無乜明顯不利DECK
麻矢應該針到 姜桃 o既!!

武神,EX銀屏 combo 應該都贏到姜桃combo少少掛~

吳礎combo都有得打下~
舊 02-22-18, 09:51 AM   #2691
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
可唔可以將姜維改做灰色OR紫色

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 11:18 AM   #2692
MR.CD-ROM
Game Master

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
係都改桃園啦, 姜維無辜架

2.5cost同5粒架個計, 如果+2/+1張咭可以撕得
最多係輕微下修, 改細d同短幾秒架者

雖然呢兩條片唔代表D咩, 但證明其實總有方法對應 (利申我都覺得桃園好勁)
https://www.youtube.com/watch?v=uRZ9Rws4zzI
https://www.youtube.com/watch?v=7X1OFCX9jZ4
咁改6士氣就最公平啦…
而家無縫對面12士氣真係無野好做
舊 02-22-18, 02:14 PM   #2693
GUSTAV
The One
poor

6氣就+4 架啦

其實11.X c又真係長左D

舊 02-24-18, 05:13 AM   #2694
無題
Game Master

註冊日期: May 2004
想問下大家如果打雄飛wara,大家會點應對漢?
對面開幕盧植真係搶唔倒城血但係又冇可能同佢打中間/尾波

兩個月亮証明了平行線不會有交會點,縱使距離多近依然是沒有交雜。人們天真的傷信幻想只是變成永恆的妄想。

IRiS,mIu與喬的迷思~

IC:霧里ななか
無題 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-18, 03:03 PM   #2695
3headmonkey

雄飛咁大力, 點會唔夠漢鳴打?
加車輪傳授, 簡直襟住漢鳴來打!
係對住王美人有點下風!
舊 02-24-18, 10:47 PM   #2696
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 無題 查看文章
想問下大家如果打雄飛wara,大家會點應對漢?
對面開幕盧植真係搶唔倒城血但係又冇可能同佢打中間/尾波
開先達搞腳, 守城弓+儘量出入城守
最後一波泊車儘打, 應該都係咁上下
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-18, 06:36 PM   #2697
GUSTAV
The One
poor

雄飛得一點大力 其實有守城弓就FING下FING下唔會輸好多姐....

舊 02-25-18, 08:22 PM   #2698
無題
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 3headmonkey 查看文章
雄飛咁大力, 點會唔夠漢鳴打?
加車輪傳授, 簡直襟住漢鳴來打!
係對住王美人有點下風!
佢5士+守弓好克雄飛~
同埋打車輪太慢連油地搶都唔得~

小弟打3騎雄飛的~

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
開先達搞腳, 守城弓+儘量出入城守
最後一波泊車儘打, 應該都係咁上下
完全就係比對面咁應對~佢all in果波完全守唔倒~

兩個月亮証明了平行線不會有交會點,縱使距離多近依然是沒有交雜。人們天真的傷信幻想只是變成永恆的妄想。

IRiS,mIu與喬的迷思~

IC:霧里ななか
無題 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-18, 11:12 PM   #2699
3headmonkey

Unhappy

引用:
作者: 無題 查看文章
佢5士+守弓好克雄飛~
同埋打車輪太慢連油地搶都唔得~
小弟打3騎雄飛的~
完全就係比對面咁應對~佢all in果波完全守唔倒~
我用漢鳴盧植, 遇著對面中場雄飛+車輪/香香 經常捱打!

最後一波對面雄飛+車輪+連環, 要被迫中場開3國力皇甫+放低2隻..
舊 02-26-18, 02:03 PM   #2700
kuraki1028
Junior Member

註冊日期: Feb 2005
新朱然個SKILL都幾特別 @@
kuraki1028 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 08:45 PM

手機版 | APP版