Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-18-05, 11:43 PM   #501
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 方塊狂熱
一齊放毒!遲下再post game!

-skip-
以前官方出的透明蓋,
覺得賣得較貴,所以最後沒有買到。

成套透明真係好過癮、好靚。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-05, 11:46 PM   #502
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
方塊熱兄,那套 BleemCast 系列其實還有一個沒發售的版本,
那是在網上流傳著的。

我試過,可以玩到一些早期的 PS 遊戲。

在 BleemCast 發售之初,
還記得官方說過是一隻 BleemCast 是對應 100 隻左右的 DC 遊戲的嗎?
我想那網上流傳著的版本,
正是這隻 BleemCast 了。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
舊 01-18-05, 11:55 PM   #503
八仙果
youtube 頻道

Master System 3 Collection,
為什麼有 Collection 的字眼呢?
因這主機內置了 74 個 (嚴格來說只有 52 個) Sega 自家推出的遊戲。

Master System 3 Collection 是由 SEGA 授權,Tectoy 發售的主機,
不得不提,Tectoy 是一間巴西的公司,
所以 Master System 3 就只有在巴西發售,
它的外型跟美版 Master System 2 差不多,
只是 Master System 2 的主機顏色是黑色,
這是灰藍色。

此外,
這主機只對應 PAL 線電視 (Multi 電視也不對應),
若非 PAL 線電視,畫面會呈黑白,
而且聲音混雜不清。

Master System 3 約在 2002 年發售,
以下是主機的圖片。

Master System 3 之包裝 (前面):

Master System 3 之包裝 (後面):

主機本體:

遊戲說明書及遊戲名字/控制方法是資料:

舊 01-19-05, 02:31 AM   #504
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

XB Ver
還有隻GC Ver1.0..
因為換1.1比SONIC TEAM強制回收了
第時發傻見平或有人平放...我會回收返隻1.0.....
因為藍色碟...靚過隻1.1草色......

嚴格來說..無PC日版PSO....
+我無儲美版(只有DC的美版.)...也不算齊吧

原來那天我遺忘了我還有一隻PSO
放在某角落...搞到無份全家褔
我個時買了隻台版的PC PSO初回
可能比較黑歷史,自己也遺忘了

引用:
作者: 八仙果
嘩!又一套系列收藏。
請問還有什麼版本是未購入的嗎?

舊 01-19-05, 02:59 AM   #505
海龜~
Junior Member

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: KTN
XB Ver
我就有ver1.0版本呢
哥時唔想我細佬煲機煲到痴左線所以冇拎去換
估唔到今時今日竟然有收藏價值
海龜~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-05, 04:06 AM   #506
方塊狂熱
Senior Gamer

引用:
作者: ELT
方塊狂熱好強
我得2x隻dc game咋 
哈....失敬失敬
方塊狂熱 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-05, 04:06 AM   #507
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
XB Ver

嚴格來說..無PC日版PSO....
+我無儲美版(只有DC的美版.)...也不算齊吧

原來那天我遺忘了我還有一隻PSO
放在某角落...搞到無份全家褔
我個時買了隻台版的PC PSO初回
可能比較黑歷史,自己也遺忘了
原來係咁,
我那時就沒有拎去換,
一來知道會收回原有的版本,第時好難會買得返。
二來唔想再浪費金錢 (及時間) 在這個上。

舊 01-19-05, 04:07 AM   #508
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: 海龜~
我就有ver1.0版本呢
哥時唔想我細佬煲機煲到痴左線所以冇拎去換
估唔到今時今日竟然有收藏價值
我都冇拎去換。
呢隻 1.0 仲值錢嗎?(迷)

舊 01-19-05, 04:07 AM   #509
方塊狂熱

引用:
以前官方出的透明蓋,
覺得賣得較貴,所以最後沒有買到。

成套透明真係好過癮、好靚。
的確靚架! 但其實我重想搵埋透明黑....(人心不足蛇.......)
舊 01-19-05, 04:10 AM   #510
方塊狂熱

引用:
方塊熱兄,那套 BleemCast 系列其實還有一個沒發售的版本,
那是在網上流傳著的。

我試過,可以玩到一些早期的 PS 遊戲。

在 BleemCast 發售之初,
還記得官方說過是一隻 BleemCast 是對應 100 隻左右的 DC 遊戲的嗎?
我想那網上流傳著的版本,
正是這隻 BleemCast 了。
您講呢隻網上流傳版我都有呀!但因為唔係"正式"版o既關係所以冇映囉....唔通拎隻cd-r出黎映相咩?

反而唔開心o既就係o個時佢地話會出一個版本for final fantasy 9 o既,但最後無影無蹤呢.......(好想用 dreamcast 玩 final fantasy 呀!)

此篇文章於 01-19-05 04:12 AM 被 方塊狂熱 編輯。
舊 01-19-05, 04:12 AM   #511
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
您講呢隻網上流傳版我都有呀!但因為唔係"正式"版o既關係所以冇映囉....唔通拎隻cd-r出黎映相咩?
哈哈,當然唔係啦。
因為好多人都唔知有呢個版本。

所以如果冇,諗住 send 個 file 俾你自己玩。(笑)

舊 01-19-05, 04:18 AM   #512
方塊狂熱

引用:
Master System 3 Collection,
為什麼有 Collection 的字眼呢?
因這主機內置了 74 個 (嚴格來說只有 52 個) Sega 自家推出的遊戲。

Master System 3 Collection 是由 SEGA 授權,Tectoy 發售的主機,
不得不提,Tectoy 是一間巴西的公司,
所以 Master System 3 就只有在巴西發售,
它的外型跟美版 Master System 2 差不多,
只是 Master System 2 的主機顏色是黑色,
這是灰藍色。

此外,
這主機只對應 PAL 線電視 (Multi 電視也不對應),
若非 PAL 線電視,畫面會呈黑白,
而且聲音混雜不清。

Master System 3 約在 2002 年發售,
以下是主機的圖片。

Master System 3 之包裝 (前面):

Master System 3 之包裝 (後面):

主機本體:

遊戲說明書及遊戲名字/控制方法是資料:
部機的的式式, 好鬼靚呀!!!!!
舊 01-19-05, 04:20 AM   #513
方塊狂熱

引用:
哈哈,當然唔係啦。
因為好多人都唔知有呢個版本。

所以如果冇,諗住 send 個 file 俾你自己玩。(笑)
?唔通我屋企o個隻唔係您而家所指呢隻???咁我就真係好想見識下啦!!!.....講開又講,我都有套超任模擬器, 模擬度都算ok.(只係有小小唔流暢)...重可以用番dreacmast o既save card save....一絕!
舊 01-19-05, 04:21 AM   #514
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
部機的的式式, 好鬼靚呀!!!!!
搵都呢部機真係巧合。
其實部機唔算係細。

最起碼比部 MD3 大。
最衰這些遊戲機現在不在身邊。
這些相片都是一年前左右影的。

所以唔可以影些看到比例的相片。
這主機其實和美版的 Master System 2 一樣,
只是沒有內置的遊戲及主機的顏色由原來的黑色變為現在 MS3 的顏色而已。

舊 01-19-05, 04:23 AM   #515
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
?唔通我屋企o個隻唔係您而家所指呢隻???咁我就真係好想見識下啦!!!.....講開又講,我都有套超任模擬器, 模擬度都算ok.(只係有小小唔流暢)...重可以用番dreacmast o既save card save....一絕!
應該是一樣的。
那 DC 用的 EMU,雖然試過,
但不願多提 ... (笑)

舊 01-19-05, 07:53 PM   #516
八仙果
youtube 頻道

wink

之前有人說了這遊戲,
今日終於購入了這 SGGG 的完壁攻略,
而且找到全新品,找到這攻略本都算是一種緣份。(笑)

購入這遊戲時沒有好好的玩過,
日後一定要好好細味這遊戲!目標是 SEGA 一番!

舊 01-19-05, 08:07 PM   #517
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
引用:
之前有人說了這遊戲,

玩左頭三話就冇玩
唔識升lv...
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-05, 08:41 PM   #518
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: FOKKIT
玩左頭三話就冇玩
唔識升lv...
哈哈,我比你更差,
只玩了一版就沒玩了。(笑)

舊 01-19-05, 09:46 PM   #519
DIO

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: antony chan
嗯...有點難度...因為本野都幾厚下...(好似電擊GC D攻略別冊咁厚...),盡人仕吧...
不過我驚會毒死你...
我冇咁易比你毒到既,只不過未見過想睇下姐,日版攻略我就有幾本

另請收pm

PS2:48 XBOX:47 GC:13 DC:43
DIO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-05, 10:14 PM   #520
DIO

註冊日期: Feb 2003
引用:
之前有人說了這遊戲,

-skip-
好彩我都仲有隻game

PS2:48 XBOX:47 GC:13 DC:43
DIO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-05, 09:40 PM   #521
KTN
~♡

SGGG
這隻直情係為SEGA迷而專設
萬毒中其中一源
不過這麼貴~玩不起呢

Bleemcast正~
當時都用過隻網上版
開過隻天誅~十分不錯~
以前都期待過可以用DC來玩FF9~~
還有甚麼其他的DC無瞄器都用過
DC的無聊能力都好強 "

[off]其實PS上出GAME都幾浪費
當時用過PC無瞄器開FF9
當堂~嘩一聲 [/off]

舊 01-21-05, 12:01 AM   #522
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
SGGG
這隻直情係為SEGA迷而專設
萬毒中其中一源
不過這麼貴~玩不起呢

Bleemcast正~
當時都用過隻網上版
開過隻天誅~十分不錯~
以前都期待過可以用DC來玩FF9~~
還有甚麼其他的DC無瞄器都用過
DC的無聊能力都好強 "

[off]其實PS上出GAME都幾浪費
當時用過PC無瞄器開FF9
當堂~嘩一聲 [/off]
SGGG 限定版真的很貴,
呢一隻遊戲可以買幾隻新遊戲了。

如果想平,可以買普通版。( CD 或 DVD 包裝的都有 )
Bleemcast 的網上版就沒有聽說過,
是怎樣的一回事呢?

話時話,
我部只是行版 DC,
所以都沒有用過它來上網。

以前在 DC 上玩 PS 遊戲,
估都估唔到佢仲靚過在 PS2 上加 texture mapping。

舊 01-21-05, 01:21 AM   #523
方塊狂熱

引用:

如果想平,可以買普通版。( CD 或 DVD 包裝的都有 )
是怎樣的一回事呢?

話時話,
我部只是行版 DC,

估都估唔到佢仲靚過在 PS2 上加 texture mapping。
係呀, ps2 o既補間真係唔太得, 但有得玩已經好好了
舊 01-21-05, 02:54 AM   #524
KTN
~♡

CD/DVD包裝.有甚麼特別

那隻只是網上流傳的Bleemcast
最記得幾mb爆出來5-600百mb
玩起上來真的十分流暢和畫面n倍強化
DC的邪道玩法真是五花百門
看VCD有VCD BOOT機碟...
NEOGEO Pokect等的無瞄器

引用:

是怎樣的一回事呢?

話時話,
我部只是行版 DC,

前日人家送給我的舊投射...
本來一心想著可以莎木再來...
怎料個VGA BOX出的signal部投射不受...
激死我...還一心想用來玩莎木玩其他DC GAME...
SONY你好野,同我部DC作對 (因為部舊東西是SONY出品 )

此篇文章於 01-21-05 03:02 AM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-05, 10:30 AM   #525
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
CD/DVD包裝.有甚麼特別

那隻只是網上流傳的Bleemcast
最記得幾mb爆出來5-600百mb
玩起上來真的十分流暢和畫面n倍強化
DC的邪道玩法真是五花百門
看VCD有VCD BOOT機碟...
NEOGEO Pokect等的無瞄器
兄弟,你有冇?
用DC裝OS D人都試過...
究竟DC仲有咩玩法?

引用:
前日人家送給我的舊投射...
本來一心想著可以莎木再來...
怎料個VGA BOX出的signal部投射不受...
激死我...還一心想用來玩莎木玩其他DC GAME...
SONY你好野,同我部DC作對 (因為部舊東西是SONY出品 )
索尼o野係咁嫁喇...
用S線玩住先啦~

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:15 AM

手機版 | APP版