Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 17 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 37  ... 最後
日本動漫畫討論版>荒木飛呂彦「ジョジョの奇妙な冒険 スターダストクルセイダース」 丨実写映画8月4日 公開丨 Vol.2
money 11:42 PM 06-12-15

money 11:49 PM 06-12-15

婠婠 12:58 AM 06-13-15
下集完喇
神名レオ 01:27 AM 06-13-15
一集咁多野睇!!
太精彩了!!!!
鐵之侍 10:15 AM 06-13-15
果然是我個人最愛最後一戰之一!

原作感覺也延長的但動畫卻快很多但又不會覺得是濃縮了

下回是最終回了,希望最後會出現「那東西」作為彩蛋吧
dasw123 03:24 PM 06-13-15
話晒都係經典之戰 ~點解比起上一季崩左咁多...
♀宮野真守♀ 08:48 PM 06-13-15
突然話承太郞係時間停止中郁到,好似格硬左D
但打起上來又堅好睇果下吹佢唔漲

用磁石,又係衫入面接子彈,又渣停個心又渣返郁個心
承太郞真係辛苦哂

結果DIO吸完血成隻人妖咁
不過承太郞到底點拎書同走入坑渠?
唔通真係學左時間停止?

同埋想問一動畫有冇cut到D乜
sund 10:40 PM 06-13-15
作者: ♀宮野真守♀:
同埋想問一動畫有冇cut到D乜
今集動畫演了漫畫5話半的內容,
除了幾句不大影響的對白, 冇cut到乜.
因為本身場戰鬥就係咁高速, 漫畫中提到實際只是幾分鐘的事情.
Rv250 10:51 PM 06-13-15
漫畫係咪一樣識飛, 同埋呢樣係the world同白金之星嘅能力?
sund 11:08 PM 06-13-15
作者: Rv250:
漫畫係咪一樣識飛, 同埋呢樣係the world同白金之星嘅能力?
漫畫一樣係空中埸景,
the world 唔知, 反正佢之後就退場了,
承太郎之後再無表現過識飛,
我當只係白金之星托起佢,
或者係借力高跳滯空, 反正實時只是幾秒而已.
wing 10:25 AM 06-15-15
作者: ♀宮野真守♀:
突然話承太郞係時間停止中郁到,好似格硬左D
其實都唔算夾硬, 因為佢地兩個的替身能力好接近, 而且一早講左白金之星係超高速的替身, 枝槍指住自己個頭都開槍, 都仲接得住粒子彈.
T.K. 12:28 PM 06-16-15
作者: wing:
其實都唔算夾硬, 因為佢地兩個的替身能力好接近, 而且一早講左白金之星係超高速的替身, 枝槍指住自己個頭都開槍, 都仲接得住粒子彈.
磁石好夾硬,時間停頓,所有力一離開使用者就停止
承太郎手跟磁石動,dio應該憑此確定承太郎係同一能力者,而唔係相反
鈴蘭 12:55 PM 06-16-15
作者: T.K.:
磁石好夾硬,時間停頓,所有力一離開使用者就停止
承太郎手跟磁石動,dio應該憑此確定承太郎係同一能力者,而唔係相反
咁DIO都係第一次遇到有人可以係自己世界入面有動作 會誤判唔算好出奇
money 12:19 AM 06-20-15

money 12:24 AM 06-20-15
47話、48話のOPで9秒時を止める提案は、最初期に神風動画の水崎さんから頂いたアイディア。改めて、僕は敬意を表するッ!

鈴蘭 01:55 AM 06-15-15
齊齊開盤估下集會唔會見到杜王町
鈴蘭 10:36 AM 06-15-15
無話夾唔夾硬既 畢竟肉體上大家有關聯
不過睇荒木既書唔可以咁在意呢D細節 因為成日都臨時改設定的
就算係DIO都明顯就The World既能力做左好多次暗中改設定
以前既DIO睇得出係想做空間剪接系 或者係進入異空間類既 只係似乎覺得咁樣對當時既讀者太難理解怕讀者思維跟唔上先改做時間停止
(=v=)b 06:24 AM 06-16-15
作者: 鈴蘭:
只係似乎覺得咁樣對當時既讀者太難理解怕讀者思維跟唔上先改做時間停止
依家荒木已經轄出去~第6/7/8我唔係好跟得上~d替身能力好複雜~
鈴蘭 10:48 AM 06-16-15
作者: (=v=)b:
依家荒木已經轄出去~第6/7/8我唔係好跟得上~d替身能力好複雜~
因為讀者同時都進步緊 太多人受JOJO影響,出好多特殊能力戰鬥,好多讀者已經被訓練到個腦對呢D能力既邏輯處理能力有番咁上下
變左荒木係刻畫新能力既時候就可以去得盡D
wing 11:23 AM 06-16-15
大總統的能力我真係睇極唔明.
鈴蘭 11:29 AM 06-16-15
大總統的能力我真係睇極唔明.
D4C初登場果時 果段 應該未定好實際係點 應該又係D空間剪接型既
後黎都係簡化左,簡化左之後既就好易明啦......
wing 11:55 AM 06-16-15
作者: 鈴蘭:
D4C初登場果時 果段 應該未定好實際係點 應該又係D空間剪接型既
後黎都係簡化左,簡化左之後既就好易明啦......
sorry表達得唔好, 應該咁講..,.. 基本能力的 "空間剪接" 同埋 "在不同空間call其他人" 都明, 但最後決戰就睇唔明.........
鐵之侍 12:29 PM 06-16-15
sorry表達得唔好, 應該咁講..,.. 基本能力的 "空間剪接" 同埋 "在不同空間call其他人" 都明, 但最後決戰就睇唔明.........
簡單來說是無敵幸運保護罩,對他的攻擊會彈向其他地方(那些人就遭遇不幸了)

作者: T.K.:
第六部風水龍睇唔明
即是風水位,身在某個位置一定會有血光之災
鈴蘭 12:56 PM 06-16-15
幸福空間
簡單講 無敵
不利於佢既能量會轉移去世界既另一個角落由其他人承擔
因為能量不變法則
dasw123 11:30 AM 06-16-15
我反而調轉,第7部除左大總統dio之外,其他都替身處於半明半吾明狀態
第一 ... 17 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 37  ... 最後

返回主題版面