Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-13-17, 12:15 PM   #1526
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
mk8d玩中文英文都沒所謂, 但有d game點都要轉中文...其實好煩....
沒理由玩一次mk8d轉一次語言...玩返上古5又轉返中文....
冇錯,但有D GAME好似炸彈人咁可以係GAME裡面轉語言,就比較方便。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 01:09 PM   #1527
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 阿聰 查看文章
冇錯,但有D GAME好似炸彈人咁可以係GAME裡面轉語言,就比較方便。
真係好睇隻GAME點搞...
不過有中文已經好好...反正有D GAME如MK車沒咩所謂啦...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 01:12 PM   #1528
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
請問有乜mon保護貼推薦?
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 01:20 PM   #1529
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
真係好睇隻GAME點搞...
不過有中文已經好好...反正有D GAME如MK車沒咩所謂啦...
今次老任對SWITCH真係落咗好多功夫,做咗好多政策上嘅修正,
目的唔係面對我地呢D忠實FANS,而係面對普羅大眾。

依家好多老任GAME都有中文化,加上冇鎖區,有一定程度嘅行銷活動,
令到多D人去接觸任天堂,都係好事。依家就睇下2018年遊戲陣容,
可唔可以繼續好似2017年咁,差唔多每月一本家作作為主打,
再加INDIES同第三方,只要KEEP得到的話,衰極有個譜。

舊 12-13-17, 02:07 PM   #1530
shtam
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDissa0110
XBox Live Gamertagissa0110
好老實講...一開隻 mario odyssey 見有正體中文係幾滾動...期待 zelda 個 patch...投入感會大好多...

引用:
今次老任對SWITCH真係落咗好多功夫,做咗好多政策上嘅修正,

依家好多老任GAME都有中文化,加上冇鎖區,有一定程度嘅行銷活動,
令到多D人去接觸任天堂,都係好事。依家就睇下2018年遊戲陣容,
再加INDIES同第三方,只要KEEP得到的話,衰極有個譜。
shtam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 02:13 PM   #1531
阿聰

引用:
作者: shtam 查看文章
好老實講...一開隻 mario odyssey 見有正體中文係幾滾動...期待 zelda 個 patch...投入感會大好多...
Zelda更新中文後我會再入game睇睇翻譯成點,
我爆咗一次,冇特別儲齊d裝備,但偶然都會係game入面到處走。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 12-13-17, 03:16 PM   #1532
charcsc2000
J神哥

引用:

佢唔玩鎖國和多語言真係好正...
希望佢盡快開放香港eshop啦~
舊 12-13-17, 03:17 PM   #1533
charcsc2000
J神哥

引用:
Zelda更新中文後我會再入game睇睇翻譯成點,
我爆咗一次,冇特別儲齊d裝備,但偶然都會係game入面到處走。

Sent from my iPhone using Gaforum
中文化後就肯定開master mode玩啦...
舊 12-13-17, 03:17 PM   #1534
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: now_loading 查看文章
有$就買hori 9h...
沒就高清貼都得~
舊 12-13-17, 03:43 PM   #1535
阿聰

引用:
佢唔玩鎖國和多語言真係好正...
希望佢盡快開放香港eshop啦~
我都希望盡快開香港ESHOP,方便香港用家。
引用:
中文化後就肯定開master mode玩啦...
哈!冇咁多時間再玩MASTER MODE啦……

舊 12-13-17, 03:54 PM   #1536
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:

Master mode d 廟機關唔同左,
有新怪, 起初始地都有隻人馬,
真係幾有挑戰性的
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 04:22 PM   #1537
charcsc2000
J神哥

引用:

MASTER MODE先係精髓....
舊 12-13-17, 04:26 PM   #1538
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
https://www.biccamera.com/bc/item/3635125/

用緊呢隻,好正

舊 12-13-17, 04:44 PM   #1539
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: lodoss 查看文章
Master mode d 廟機關唔同左,
有新怪, 起初始地都有隻人馬,
真係幾有挑戰性的
好玩左好多...唔再好似normal咁..可以亂咁行...
有d迷宮仲有敵人...怪既血又多...
有時要玩metal gear咁...要搶武器....或夜晚玩潛行...
另外master mode真係好靠amiibo...
除非你超強技術...
舊 12-13-17, 08:53 PM   #1540
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
好玩左好多...唔再好似normal咁..可以亂咁行...
有d迷宮仲有敵人...怪既血又多...
有時要玩metal gear咁...要搶武器....或夜晚玩潛行...
另外master mode真係好靠amiibo...
除非你超強技術...
冇amiibo咁點算...

舊 12-14-17, 10:37 AM   #1541
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
會出wasteland 2...
之前PSN 有送,不過我想手提玩,太好了

此篇文章於 12-14-17 01:32 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 11:26 AM   #1542
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 忍者 查看文章
1. 自己買
2. 朋友借
3. 勤練功
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 11:30 AM   #1543
charcsc2000
J神哥

引用:
買卡囉...但呢度唔比講....
用左AMIIBO難度低左好多...你上YOUTUBE睇好多都係有用AMIIBO...
舊 12-14-17, 01:30 PM   #1544
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
買卡囉...但呢度唔比講....
用左AMIIBO難度低左好多...你上YOUTUBE睇好多都係有用AMIIBO...
amiibo除左隻狼外,
都只係拎item,
難度冇分別

但隻狼打下獵就得,
打怪唔好預佢
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 03:34 PM   #1545
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
有$就買hori 9h...
沒就高清貼都得~
引用:

THANKS!~

下星期去BICCAM 睇晒兩隻
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 03:52 PM   #1546
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: lodoss 查看文章
amiibo除左隻狼外,
都只係拎item,
難度冇分別

但隻狼打下獵就得,
打怪唔好預佢
點會沒分別,無條件刷守護者武器喎~
master最難係點樣捱過初頭嘛,一開波已經係藍色哥布林~
隻狼沒咩用自high多~
舊 12-14-17, 03:55 PM   #1547
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
THANKS!~

下星期去BICCAM 睇晒兩隻
想健保護對眼可以用防藍光,但會有少少偏色
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 12:56 PM   #1548
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
http://www.vgchartz.com/weekly/43037/Global/

Global Top Sellers 28th October 2017
1 NS Super Mario Odyssey 2,148,546

嘩。 好強勁呀! 首週全球已經 214.8 萬隻
我本人都買左2隻已示支持支持。( 計埋出 MARIO SET )
支持 支持 任天堂 任天堂 !

NS GAME 銷售量
http://www.vgchartz.com/platform/83/nintendo-switch/

但是第三廠的銷售量就 …… 大家自己看看。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 12-18-17 07:33 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 01:09 PM   #1549
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
乜Amazon 之前做promote, Sandisk 200GB micro SD 有特價?
見各大forum / 2手區都有人放 $420-$470
咁原本amazon 賣幾錢?
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 04:49 PM   #1550
andyng111
Junior Member

註冊日期: Jun 2005
日nintendo store買野送香港嗎
andyng111 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 05:07 AM

手機版 | APP版