Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-31-12, 05:53 PM   #3376
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: bearkat 查看文章
因我未見過,但見過有人攞3ds
由手機版發出
咁只係出左幾日姐~~~
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 05:54 PM   #3377
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: enishi 查看文章
日本頭 2 日 - 3DSLL: 193,441
http://www.famitsu.com/news/201207/31018961.html

New Super Mario Bro. 2 - 430,185
CRAZY!!!
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 06:06 PM   #3378
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
日本頭 2 日 - 3DSLL: 193,441
http://www.famitsu.com/news/201207/31018961.html

New Super Mario Bro. 2 - 430,185
2日over 19萬
老任仍然可以印銀紙多10年

舊 07-31-12, 06:09 PM   #3379
KUTAR#
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: cknjoshua 查看文章
3DSLL本身盒內冇包火牛
要另外買的
美版/行版就唔清楚
下,跟機冇火牛咁慳水

咁都係等行貨出左先算
行貨牛有獨立出售就正

另外,之前有報導行版會鎖區港臺地區,玩唔到日版game是真的嗎

此篇文章於 07-31-12 06:12 PM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 06:11 PM   #3380
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
下,跟機冇火牛咁慳水

咁都係等行貨出左先買
行貨牛有獨立出售就正
不過小心行貨未知SET咩區
收好料先好決定呀

BTW其實出面d鋪路幾十蚊就買到牛

舊 07-31-12, 06:14 PM   #3381
fatboy04
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: Alpha 查看文章
手提機帶出街玩好正常,就算o係屋企玩一樣冇問題
返工返學必備
fatboy04 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 06:16 PM   #3382
KUTAR#

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
不過小心行貨未知SET咩區
收好料先好決定呀

BTW其實出面d鋪路幾十蚊就買到牛
我想買水機加行牛咋
如果行機鎖定港臺地區而玩唔到日版game, 那一定不作考慮

唔太想買第三方的火牛,怕質素參次

此篇文章於 07-31-12 06:18 PM 被 KUTAR# 編輯。
舊 07-31-12, 06:42 PM   #3383
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
好老實我見係街用3DSLL 的人比起咁多年黎用Gameboy micro加起上黎仲要多..... XD
呢幾年香港係Smartphone同Tablet普及既年代
多左好多人係街或搭車用Smartphone同Tablet打機
基本上近代既手提遊戲機香港都少左好多人帶出街玩

不過我多次去金雞Cafe既3DS/MH聚
全場多張檯加埋幾十部3DS都幾壯觀

可惜既係就算我係街玩3DS
好多人唔知剩睇機身
真係以為我玩緊NDS
依家出3DS LL
又實有人以為係玩緊NDSi LL
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 07:02 PM   #3384
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
我想買水機加行牛咋

我有個20蚊三腳牛使用正常
game場賣黎賣去個幾款牛
標價上落可以差幾十蚊

但之前見有人話某D火牛推唔郁右菇pad
我冇買右菇pad
所以冇深究係邊款唔work
舊 07-31-12, 07:29 PM   #3385
Sea
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
引用:
日版特別砌圖 - ANA
http://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bs...A=8287&bpage=1

有無去開日本帶返香港呢?
由手機版發出
我遲d會去日本, 但我係成田機場上落機

舊 07-31-12, 07:41 PM   #3386
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: shodanng2 查看文章
呢幾年香港係Smartphone同Tablet普及既年代
多左好多人係街或搭車用Smartphone同Tablet打機
基本上近代既手提遊戲機香港都少左好多人帶出街玩

不過我多次去金雞Cafe既3DS/MH聚
全場多張檯加埋幾十部3DS都幾壯觀

可惜既係就算我係街玩3DS
好多人唔知剩睇機身
真係以為我玩緊NDS
依家出3DS LL
又實有人以為係玩緊NDSi LL
正如你玩psv人哋都係當你玩psp,仲要係1000機XDD
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 07:55 PM   #3387
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
行機真係夠膽死只對漢化遊戲的話 都有興趣入來留念見證. 不過到時應該好少舖入

舊 07-31-12, 08:00 PM   #3388
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: 如月刃 查看文章
正如你玩psv人哋都係當你玩psp,仲要係1000機XDD
我試過港鐵度PSV玩無雙Next
有D招要用手指狂篤機背
有人可能以為我玩PSP玩到痴左線

只係走在時代尖端買新遊戲機玩
都會比無知既人白眼

此篇文章於 07-31-12 08:03 PM 被 shodanng2 編輯。
舊 07-31-12, 08:00 PM   #3389
DQGUNDAM

Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
引用:
作者: Sea 查看文章
我遲d會去日本, 但我係成田機場上落機
可以揾日得閒去羽田擦機

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 08:33 PM   #3390
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
今日已經到$1800

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 08:37 PM   #3391
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: holsety 查看文章
行機真係夠膽死只對漢化遊戲的話 都有興趣入來留念見證. 不過到時應該好少舖入
到時應該係主要批發比反斗城SOGO果啲為主
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 08:42 PM   #3392
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
我想買水機加行牛咋

買條USB叉線配個好啲既USB香港3腳插,
好過用原裝110V牛配變壓牛.
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 09:10 PM   #3393
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: Suda 查看文章
今日已經到$1800
嘩,去到行貨價就係入手時機!!!

舊 07-31-12, 09:17 PM   #3394
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
就算行機可以讀日版, 所有有關上網/DLC等等都唔會連到去日本server, 更加唔會入到日本預附卡
淨係呢點已經唔使諗行機
第三方牛由DSi開始已經係咁用, 完全無人話過有問題, 唔知用黎煲MH煲左幾多個晚上了

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 09:51 PM   #3395
KUTAR#

引用:
作者: MO 查看文章
買條USB叉線配個好啲既USB香港3腳插,
好過用原裝110V牛配變壓牛.
USB 線? 3DS係唔係support USB 插 PC 傳送檔案? Thanks.
舊 07-31-12, 09:59 PM   #3396
拖羅仔
Senior Gamer
井上卜口

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0645 6102 0458
PSN  IDgeoffrey-toro
引用:
日版特別砌圖 - ANA
http://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bs...A=8287&bpage=1

有無去開日本帶返香港呢?
由手機版發出
羽田喎……真係俾錢特登去好唔抵……
拖羅仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 10:00 PM   #3397
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
USB 線? 3DS係唔係support USB 插 PC 傳送檔案? Thanks.
佢指既係usb充電線 充電口>usb 用外置電都會用到呢d線
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 10:06 PM   #3398
KUTAR#

引用:
作者: tung999 查看文章
佢指既係usb充電線 充電口>usb 用外置電都會用到呢d線
我明,
但我想問3DS係唔係好似smartphone/PSV咁, 一條USB線可以插火牛差電, 又可以傳檔案ma

原來個port係充電only
舊 07-31-12, 10:08 PM   #3399
納豆仔
Junior Member

註冊日期: Jan 2011
Wii U IDEBIIKA
3DS Friend Code5155 2880 9060
PSN  IDEBIIKA
引用:
作者: Suda 查看文章
今日已經到$1800

請問邊到$1800?
納豆仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 10:26 PM   #3400
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: 納豆仔 查看文章
請問邊到$1800?
黃金

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 06:28 AM

手機版 | APP版