Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-19-12, 08:39 PM   #126
nomancow
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2011
我有黑綠地,但我要Tamiyo...

聽日開工黎唔到... 副T2搞掂,只差 Tamiyo
5cc 唯有放住hypersonic dragon 先...
nomancow 目前離線  
舊 10-19-12, 09:28 PM   #127
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: PaladinX 查看文章
我有藍白地 但我要黑綠地....
剛好有一張黑綠地
我又唔想砌黑綠住
明天可以 1 換 1

話時話
有冇人想換 uncommon
我某 d uncommon 太多
某 d 得一兩張

此篇文章於 10-19-12 09:33 PM 被 ammms 編輯。
ammms 目前離線  
舊 10-20-12, 12:07 PM   #128
Insane Gamer
狂氣が唯一の友達さ

註冊日期: Jul 2011
PSN  IDm123654
突然可以出嚟,一陣見。

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
26378669 目前離線  
舊 10-20-12, 07:16 PM   #129
ammms
渣根懦夫

打番 standard
發覺打左好多鋪都仲未到食飯時間
快上快落都幾好
不過太耐冇睇 d standard 牌
攪錯唔少野
原來我一直以為 Abundant Growth 可以拎多一點 mana
當左係 Wild Growth o既強化版
又原來我今日用 Farseek 搵左幾次 Forest

下星期 game day 大家係咪諗住玩 cube draft?
夠時間試下玩 backdraft 啦
可以觀摩一下同一堆牌有咩唔同打法
ammms 目前離線  
舊 10-21-12, 07:14 AM   #130
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008
Modern Masters

下年6月發售. 大小/稀有分配有如Core set, 229張卡. 一盒24包卡. 可Draft. 非T2. 比一般boosters貴, 短印品, 每包卡不會有basic land; basic land會被一張閃卡取代. 只會有英文版.

啊 還有一些沒有印過的TOKEN.

看到這張重印, 肚痛

(碎碎念)

此篇文章於 10-21-12 07:30 AM 被 簡.. 編輯。
簡.. 目前離線  
舊 10-21-12, 08:30 AM   #131
HM

肯定係D貴死人既野...
如果有野岩EDH散收算
HM 目前離線  
舊 10-21-12, 09:19 AM   #132
ammms
渣根懦夫

$6.99 MSRP per pack 唔算貴
如果佢 reprint 哂 modern d 貴咭
其實 modern 有咩貴咭?
ammms 目前離線  
舊 10-21-12, 09:52 AM   #133
孫伯符

引用:
作者: 簡.. 查看文章
Modern Masters

下年6月發售. 大小/稀有分配有如Core set, 229張卡. 一盒24包卡. 可Draft. 非T2. 比一般boosters貴, 短印品, 每包卡不會有basic land; basic land會被一張閃卡取代. 只會有英文版.

啊 還有一些沒有印過的TOKEN.

看到這張重印, 肚痛

core set..?(抖)
不過循例都是看完全卡透才決定要不耍爆盒啦~
孫伯符 目前離線  
舊 10-21-12, 01:00 PM   #134
孤鎗客

註冊日期: Dec 2011
XBox Live GamertagSENTINEL1080
以前同友間的老闆談過,對方說老威想大力推modern,當時都是半信半疑…
孤鎗客 目前離線  
舊 10-21-12, 01:22 PM   #135
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008
引用:
作者: ammms 查看文章
$6.99 MSRP per pack 唔算貴
如果佢 reprint 哂 modern d 貴咭
其實 modern 有咩貴咭?
> 唔算貴
我想重點是在店家會不會賣那個原價/建議價; 單卡(次市場)會否因此降價.

Dark Confidant, Kki, Vendilion Clique, Noble Hierarch
Cryptic Command, Thoughtseize, Spell snare
Mutavault, Aether Vial, Arcbound Ravager

其實除了一些Rare, 一些有用Uncommon例如Kitchen Finks, Remand都應該會印.
這樣想吧 - 他們在T2不能印; 認為在T2太強的卡都會在這裡印. 我想大概是這樣.

引用:
作者: 孤鎗客 查看文章
以前同友間的老闆談過,對方說老威想大力推modern,當時都是半信半疑…
...其實一早就說會推Modern.
只是前一段時間突然靜了, 卡重印沒行動, 終竟都是拿著卡牌; 付得上錢投入的人在玩. 店定沒支援; 單純官方Pro Tour才見有人打.
慢慢開始令人懷疑Wizards究竟有沒有心推也是理所當然.
Modern基本上是給玩不起Legacy的人、不喜歡打T2、不想追牌的玩家. 他們基本上不會動Legacy, Modern則會是主力發展.

不過我仍然很懷疑他這樣重印, 卡價會怎樣跌?
Tarmogoyf Rare變MR. 堆Fetch 9成不重印說到底都要硬吃60-70usd. 令人覺得他們好像只是想重印, 但不想卡價跌....他說短印我已經很懷疑 總令我在想是否FTV booster來著

(碎碎念)

此篇文章於 10-21-12 01:44 PM 被 簡.. 編輯。
簡.. 目前離線  
舊 10-21-12, 01:23 PM   #136
HM

引用:
作者: 孤鎗客 查看文章
一早知會全力推modern,重印shockland更令我確信呢點,係估唔到連重印booster都出埋
另外:估入面有fetchland

最後,有無人今日可以打EDH?成班人叫天不應
無deck我可以借
HM 目前離線  
舊 10-21-12, 09:56 PM   #137
HM

星期二紅日,有無人想星期一玩通頂/星期二出黎玩的?
HM 目前離線  
舊 10-21-12, 10:38 PM   #138
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
modern master 不會重印fetch land 吧
allied-color cycle 係onslaught block print,即係8th 之前
enemy color cycle 係zendikar block print, alara reborn 之後

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線  
舊 10-21-12, 10:51 PM   #139
HM

引用:
作者: Cancer 查看文章
modern master 不會重印fetch land 吧
allied-color cycle 係onslaught block print,即係8th 之前
enemy color cycle 係zendikar block print, alara reborn 之後
睇到了
HM 目前離線  
舊 10-22-12, 12:48 AM   #140
HM

河馬話會去sogo,星期二如果過港島灣仔LC玩有無人反對?地點上好接近
HM 目前離線  
舊 10-22-12, 01:42 AM   #141
Gary_Token
我希望下世係樹妖

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
河馬話會去sogo,星期二如果過港島灣仔LC玩有無人反對?地點上好接近
河馬去?

幾點先?

舊 10-22-12, 04:00 AM   #142
Insane Gamer
狂氣が唯一の友達さ

PSN  IDm123654
遲來的cube dratf deck list
自己

FXXZ

伯符

token

河馬

最後伯符要求的自爆3人組xd

講下t2.新jace真係強到不行.被mgsyfw副uw 控制打到
加到自己有成40命都唔夠一發奇蹟天使秒殺.orz
下次應該會收齊4 jace.打ubg pw 控制.反正mgsyfw砌咗uw
亦會砌rdw.來挑戰a大副rdw.
還有會砌一副fun deck.主題己經諗好.不過我副fun deck可能唔夠a大副combo deck打.不過都試砌一下.

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか

此篇文章於 10-22-12 04:16 AM 被 26378669 編輯。
26378669 目前離線  
舊 10-22-12, 08:08 AM   #143
ammms
渣根懦夫

我都可以打下午時段
不過咭鋪會唔會休息?
ammms 目前離線  
舊 10-22-12, 09:05 AM   #144
HM

星期二灣仔LC開的,不過幾點要等河馬大大決定
應該去完SOGO先去LC吧
HM 目前離線  
舊 10-22-12, 10:27 AM   #145
孫伯符

引用:
作者: 26378669 查看文章

最後伯符要求的自爆3人組xd

講下t2.新jace真係強到不行.被mgsyfw副uw 控制打到
加到自己有成40命都唔夠一發奇蹟天使秒殺.orz
下次應該會收齊4 jace.打ubg pw 控制.反正mgsyfw砌咗uw
亦會砌rdw.來挑戰a大副rdw.
還有會砌一副fun deck.主題己經諗好.不過我副fun deck可能唔夠a大副combo deck打.不過都試砌一下.
自爆三人組什麼的.....明明就超強(ry

RDW我也有打算組,但今個月budget已過sosad,要下個月才能砌到出來。
孫伯符 目前離線  
舊 10-22-12, 11:01 AM   #146
nomancow

我去我去,打T2嗎?
昨天上過去,被RDW修理得淒慘...
舊 10-22-12, 11:17 AM   #147
HM

引用:
作者: nomancow 查看文章
我去我去,打T2嗎?
應該都係EDH,T2或者有人會帶
HM 目前離線  
舊 10-22-12, 11:34 AM   #148
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: nomancow 查看文章
我去我去,打T2嗎?
noman
我呢排砌左 5 副 T2
聽日都會去灣仔打啊

而家 control 頭 3 turn 唔係做到好多野
RDW 頭 3 turn 如果打過一半命
之後應該 win 到

講開 combo
我反而想砌 RUG
Izzet Staticaster + Nightshade Peddler
ammms 目前離線  
舊 10-22-12, 02:08 PM   #149
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
我應該1~2點到sogo
之後就可以去lc la

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線  
舊 10-22-12, 02:28 PM   #150
nomancow

A大:
最快6turn 便死了... orz
我要掃場訝,出隻俾我啦,最好$50以下
俾多隻bonefire 我都冇$買...

數字兄:
三思啊!UBG對賽成績一般 (我的UBR好像更不堪...)
而且你十成十想玩Jace 4.0 加BG pw,好燒$呀!
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 - Magic 2012 7月15日正式發售 簡.. 收藏品討論版 1011 07-17-11 08:18 AM

現在的時間是 10:01 PM

手機版 | APP版