Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-25-18, 09:48 AM   #351
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: nomezero 查看文章
開場唔係咁既次序就做唔到
又話說用賊最大原因唔係紫箱要佢開咩?
唔想專登返去行多次個迷宮開個紫箱……
由手機版發出
賊有 Nerf 技
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 10:58 AM   #352
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
劍士副職係咪多數選獵人?
咁賊仔副職係咪劍士方便啲?
大家嘅副職分配係點?

同埋各位會唔會學埋奧義先練副職
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 11:14 AM   #353
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
開場唔係咁既次序就做唔到
又話說用賊最大原因唔係紫箱要佢開咩?
唔想專登返去行多次個迷宮開個紫箱……
由手機版發出
其實兩個都帶(揀啱副職)係可以玩到尾。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 12:24 PM   #354
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
劍士副職係咪多數選獵人?
咁賊仔副職係咪劍士方便啲?
大家嘅副職分配係點?

同埋各位會唔會學埋奧義先練副職
我因為玩到失平衡所以副職都未拎齊四個主力已經學哂奧義

其實點配都係睇個人玩法

初期建議都係要有商人+踊子(輔助專用角色)
俾BP人哋同埋CALL傭兵加防好有用
踊子重要就係個奧義,用嚟俾神官出反魔
同埋最好係全員學哂回復限界突破
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 12:33 PM   #355
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
Octopath Traveler 八方旅人 | SQEX 新作 | 已售

原來隻game有隱藏結局將八個人既故事拉返埋一齊,但睇外國game評又好,本土game評都好,都好少人提到這一點,似乎淺野同高橋都收得好密。

從我的iPad使用Tapatalk 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 12:42 PM   #356
野良猫
肥倫

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
原來隻game有隱藏結局將八個人既故事拉返埋一齊,但睇外國game評又好,本土game評都好,都好少人提到這一點,似乎淺野同高橋都收得好密。

因為哩個要玩到最後先知
每個角色最後BOSS都會提到個隱藏要素
舊 07-25-18, 12:47 PM   #357
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 野良猫 查看文章
因為哩個要玩到最後先知
每個角色最後BOSS都會提到個隱藏要素
見佢Ch2每個角色故事嘅Lv都唔同,估唔到會咁樣分主線⋯
入咗個25lv嘅洞已經比佢秒掃返出標題
由手機版發出
舊 07-25-18, 01:19 PM   #358
nomezero
Game Master

PSN  IDnome0818
奧義優先既應該只有功能性既踊子同神官
道具流就再加埋藥師
其他奧義都係輸出技,冇咁必要

我自己習慣係盡量快過d怪
所以主力係有賊同舞娘
賊(商人)有需要就傭兵break,唔係就俾bp舞娘
舞娘(學者/魔術師)直接bp弱點大魔法

話說你管dunkey個評測真係得啖笑
由手機版發出
nomezero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 01:24 PM   #359
新月
Game Master

提提大家,main 角最後先fin,你個人會開心d
舊 07-25-18, 01:28 PM   #360
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 新月 查看文章
提提大家,main 角最後先fin,你個人會開心d
我反而打算ko main先
貪可以unlock除隊

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 07-25-18, 01:36 PM   #361
野良猫
肥倫

引用:
奧義優先既應該只有功能性既踊子同神官
道具流就再加埋藥師
其他奧義都係輸出技,冇咁必要

我自己習慣係盡量快過d怪
所以主力係有賊同舞娘
賊(商人)有需要就傭兵break,唔係就俾bp舞娘
舞娘(學者/魔術師)直接bp弱點大魔法

話說你管dunkey個評測真係得啖笑
由手機版發出
哩隻GAME主要都係維持自己隊友嘅安全同加能力
物理輸出技真係得武藝家嘅奧義

我自己戰法係磨
一開波儲BP之餘減攻加防搵弱點
一搵到個魔法弱點就加武器屬性

視乎情況睇下有冇需要加魔反
冇就BP俾踊子加能力
加完屬性後基本上全部人都係攻擊手
正常一下普攻+屬性攻擊4-5千
神官我加到佢能力值魔攻近900,扑個BOSS一下扣十幾,但屬性攻擊最高試過26XXX
如果有裝埋おかわり就更爽
舊 07-25-18, 01:38 PM   #362
野良猫
肥倫

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
貪可以unlock除隊

咁想除佢隊做咩揀佢做主人公
舊 07-25-18, 01:43 PM   #363
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
我比較想及早自由組隊
故事就更加,做得主角當然想最先睇晒個故事

舊 07-25-18, 01:43 PM   #364
新月
Game Master

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
貪可以unlock除隊

我都係
但end roll 嗰d render 就小好多
舊 07-25-18, 01:49 PM   #365
nomezero
Game Master

PSN  IDnome0818
引用:
除隊,為左睇晒各人章節中同其他隊友既交流
是說神官第四章,我冇辦法一次睇晒7個party's chat……

我上面個說法係清卒用
魔劍唔適合清卒,但係打王就痴線既
追擊既傷害唔知比一般魔法高左幾多倍
由手機版發出
nomezero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 01:51 PM   #366
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:

1)因了解而分手
2)隔離飯總是比較香
3)放便儲經驗值

AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 02:34 PM   #367
iu fu pig
塵埃...

故事呢,我淨喺覺得劍士大叔同舞女唔錯⋯⋯
反而最R頭喺藥師同神官⋯⋯

神官副職真喺諗唔到比咩佢,呢家出唯一果招全體魔法扣得過百幾
明明藥師輕輕都幾百輸出(因為咁我放咗藥師落雪櫃)
由手機版發出
舊 07-25-18, 03:08 PM   #368
新月
Game Master

引用:

由手機版發出
落多個輔助職比佢
舊 07-25-18, 03:10 PM   #369
野良猫
肥倫

引用:

由手機版發出
神官可以俾佢做埋賊,全職做十扑同回復役
唔夠sp又可以用兩hit小刀技幫手回

帶人帶輔助型,最好係整盲敵人嘅
舊 07-25-18, 03:27 PM   #370
iu fu pig
塵埃...

引用:
神官可以俾佢做埋賊,全職做十扑同回復役
唔夠sp又可以用兩hit小刀技幫手回

帶人帶輔助型,最好係整盲敵人嘅
原來做賊都得⋯⋯又好似幾好玩咁
淨喺副職嘅配搭都可以玩幾日⋯⋯

盲人呢個技能好強,比野怪弄盲要五分鐘先完到一場
由手機版發出
舊 07-25-18, 03:51 PM   #371
野良猫
肥倫

引用:
原來做賊都得⋯⋯又好似幾好玩咁
淨喺副職嘅配搭都可以玩幾日⋯⋯

盲人呢個技能好強,比野怪弄盲要五分鐘先完到一場
由手機版發出
我拎武藝家職個boss都係靠整盲佢先贏到
理念係「更強嘅攻擊打唔中都係冇用」
舊 07-25-18, 03:57 PM   #372
iu fu pig
塵埃...

引用:
我拎武藝家職個boss都係靠整盲佢先贏到
理念係「更強嘅攻擊打唔中都係冇用」
向呢個方向發展先

上次手殘用三萬call咗呀伯出黎打卒,個數值驚人到呢
呢個遊戲唔夠打又可以偷武器call呀伯

因為小弟玩開RPG嘅方式都係物攻系(DQ啦,pokemon啦)

由手機版發出
舊 07-26-18, 12:57 AM   #373
leungky1

註冊日期: Jul 2009
升齊兩位25以上,總算剋制到哂啲二章BOSS
但都要繼續努力帶落後

有啲行去二章條路仲難過二章本身
好似特登唔想你開哂路先
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-18, 11:20 AM   #374
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: leungky1 查看文章
升齊兩位25以上,總算剋制到哂啲二章BOSS
但都要繼續努力帶落後

有啲行去二章條路仲難過二章本身
好似特登唔想你開哂路先
由手機版發出
岩岩打完賊仔第二章
個肥佬食咗劍士兩次大技(加埋攻)都唔死
有成兩萬血⋯⋯又call兵又加攻⋯⋯
由手機版發出
舊 07-26-18, 12:47 PM   #375
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
岩岩打完賊仔第二章
個肥佬食咗劍士兩次大技(加埋攻)都唔死
有成兩萬血⋯⋯又call兵又加攻⋯⋯
由手機版發出
我主要用劍士千矛加盜賊偷SP/HP盡快破盾
再配神官恢復役
小兵搵學者頂住,其他人得閒先幫手同回合破

後面敵方過萬好平常事
所以破盾盡量回合頭爆,等己方有得儲多粒BP輸出
由手機版發出

此篇文章於 07-26-18 12:59 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放全新NS 八方旅人 octopath traveler wayfarer's edition 美版 限定版 外膠盒不完美 深水歩站交收 PORTABLE 買賣專區 1 11-26-18 11:19 PM
[PS4,XB1] [Steam] Forgotton Anne | SQEX ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 1 04-12-18 10:32 PM
[PSV] Chaos Rings | SQEX neo2046 手提遊戲機討論版 4 10-10-14 06:01 PM
[PSP] Lord of Arcana [SQEX] romrom2004 手提遊戲機討論版 75 10-08-10 12:10 PM
其實可以諗諗rpg主角crossover咁出隻rpg/ 燎原-火 電視遊戲討論版 1 07-16-04 04:02 PM

現在的時間是 01:49 PM

手機版 | APP版