Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 05-21-11, 10:46 PM   #26
麥C
God of Gamer
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
其實我覺得慢慢傾多d見下面先再話係唔係鍾意啦
係你的有時係唔駛追這個動作的

舊 05-22-11, 01:07 AM   #27
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
樓主比人串到潛左水~?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-11, 11:33 AM   #28
zeroorz
Insane Gamer
( ◕ ‿‿ ◕ )

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: sunhikari 查看文章
話說我係一月個陣識左個女仔
學生黎
基本上,除左第一次見面識佢果陣見過佢外,都無見過面(因為撞正佢要應付學期尾考試)
其實我同佢,從嚴格黎講,真係連朋友都扯唔埋,但就係一個好「知音」(邊有朋友真係一次都唔見面?)
我有佢電話,我同佢傾電話,真係乜都傾一餐,但全部都係我搵佢
但我同佢傾,佢有煩惱都會同我商量,有唔開心都會同我講,當然我都會咁
平均都係兩個星期到一個月會聯絡一次(怕煩到佢......)
又比兄弟串我話我找佢比佢找自己女友的次數仲要多
而且傾得多,發覺我同佢性格真係好似
另外,我每次通電話.真係全部人之中佢傾得最多,最多試過真係傾左接近兩個鐘

其實無可否認,我對佢係有意思,我估佢應該係知道我的心意(因為有時我會有意無意咁開玩笑,有時借D意讚佢)
我想找日同佢食飯,但到而家都係真係得過講字
一來我無勇氣去做,二來近日我忙到飛起,而且佢係語氣上,都係好似D唔係咁想咁,唔知有無感覺錯誤........
我都唔知佢對我係好感?定係朋友?定係討厭?
因為我很怕再一次受傷了,而且唔想因為咁,又無左個好知音.......
topic:不知道是不是喜歡,至少不討厭,不會有人和討厭的人談兩小時電話吧XD不過唔討厭亦唔一定代表喜歡,亦可以係感覺一般的啊~

淨係得你打俾佢啊...
講野感覺上,你覺得佢係咪一個好被動既人?~會唔會係因為被動所以冇打俾你~

電話以外(即係msn啦)你幾耐搵個女仔一次?點解你兄弟話佢搵佢仲多過佢搵佢女友既XD

可能直接了當問下佢想唔想出黎囉.如果佢唔想出黎既,你咪放棄追佢囉,有個好傾又傾得私人d既感覺既女仔frd都好~
===
樓主又唔係紙盒,未至於到個要笑既位既.有d回應我覺得冇乜意義啦..

舊 05-24-11, 04:36 PM   #29
Ryokoryoko
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
Schrödinger's cat

有d嘢,你唔去,你永遠都唔會知。你就算問曬全世界人意見咁又點呢?

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-11, 05:07 PM   #30
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Ryokoryoko 查看文章
Schrödinger's cat
學到野, 多謝

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-11, 06:25 PM   #31
殺無赫
Junior Member

註冊日期: May 2011
哇"學到野呀估唔到我路過呢度都學到咁多....真係多謝哂...
殺無赫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-11, 07:18 PM   #32
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
睇到#4

只係諗到

朋友,你應該是哪種有女仔望你一眼就會認為人地對你有意思既人

放鬆D吧啦a
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-11, 12:07 AM   #33
ttchan111
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDTiMike
樓主 how old? he is working right... he should have some EXP of ANY kind... helping him to identified what is imagination and reality.. and he is totally lack of that

Grow up la... be a man.. do something ... talk is cheap...
ttchan111 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-11, 01:00 PM   #34
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
想溝女,簡單,直接打比人,約人食飯
唔洗係度問三問四如何是好~~
唔係玩,認真的,溝女永遠得一個方法,就係膽

舊 05-27-11, 02:30 PM   #35
zeroorz
( ◕ ‿‿ ◕ )

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
溝女永遠得一個方法,就係膽
這樣只能溝到某種類型的女

舊 06-19-11, 04:49 PM   #36
sunhikari
Crazy Gamer

PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
順手埋個尾吧......費事再問人個陣比你地班友亂串
上一個星期,嘗試膽粗粗咁約佢食晚飯,結果佢應承左,但因為佢有事,結果由晚餐變成午餐
昨日係約左佢的日子,咁我提早到食飯的餐廳拿位(間野不設訂位......),等左9個字(我12點半到,約左佢一點鐘,佢一點三個字左右上到黎,預左)
見到佢果陣,明顯係係衣着上有稍為打扮過(上次着褲今次着裙,還載上耳環同抺上一點口紅,這是同第一次見面時略有不同的地方)
食野個陣都算有傾有講(因為我慢熱)但怎麼都傾,很開心
食完野後,就同佢一齊行街睇野,都行左成個半鐘
中途有同佢影相(行街個到做緊電影promotion),佢覺得我影相影得靚(其實佢部機只係傻瓜機)
話一直想找人幫佢私影,但無人得閒,問我可唔可以幫佢,咁我話ok,但要借機(我無單反機)
佢都話ok,咁就暫定左下一次見面活動就是私影了
最後,係臨走個陣,我試探性咁問佢,話我成日咁找佢.佢會唔會覺得我煩
點知比佢一句ko左:「你再咁問就真係覺得煩了」
我即刻無野講,內心有點複雜
最後,佢話仲約左朋友(但未到,但佢想自己行一陣),咁我都唔想比佢d朋友誤會+亂講野,所以我就先回家,問人借機然後期待下一次活動的來臨

唔........算係咁啦,百感交雜中
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-11, 05:02 PM   #37
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
順手埋個尾吧......費事再問人個陣比你地班友亂串
上一個星期,嘗試膽粗粗咁約佢食晚飯,結果佢應承左,但因為佢有事,結果由晚餐變成午餐
昨日係約左佢的日子,咁我提早到食飯的餐廳拿位(間野不設訂位......),等左9個字(我12點半到,約左佢一點鐘,佢一點三個字左右上到黎,預左)
見到佢果陣,明顯係係衣着上有稍為打扮過(上次着褲今次着裙,還載上耳環同抺上一點口紅,這是同第一次見面時略有不同的地方)
食野個陣都算有傾有講(因為我慢熱)但怎麼都傾,很開心
食完野後,就同佢一齊行街睇野,都行左成個半鐘
中途有同佢影相(行街個到做緊電影promotion),佢覺得我影相影得靚(其實佢部機只係傻瓜機)
話一直想找人幫佢私影,但無人得閒,問我可唔可以幫佢,咁我話ok,但要借機(我無單反機)
佢都話ok,咁就暫定左下一次見面活動就是私影了
最後,係臨走個陣,我試探性咁問佢,話我成日咁找佢.佢會唔會覺得我煩
點知比佢一句ko左:「你再咁問就真係覺得煩了
我即刻無野講,內心有點複雜
最後,佢話仲約左朋友(但未到,但佢想自己行一陣),咁我都唔想比佢d朋友誤會+亂講野,所以我就先回家,問人借機然後期待下一次活動的來臨

唔........算係咁啦,百感交雜中
你仲唔明乜野意思?
雷太幫吓佢啦

舊 06-19-11, 05:11 PM   #38
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: >>>>>劉伯<<<<< 查看文章
你仲唔明乜野意思?
雷太幫吓佢啦
真係唔明
我覺得係負面野多
所以暫時唔敢放咁大期望
舊 06-19-11, 05:27 PM   #39
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
真係唔明
我覺得係負面野多
所以暫時唔敢放咁大期望
你再咁問就真係覺得煩了

其實緊係唔會覺得你煩先會叫你私影啦.傻
如果真係覺得你煩,你以為你仲有第二次機會?
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-11, 06:55 PM   #40
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
就算退一萬步唻講,
佢對你果句:「你再咁問就真係覺得煩了」,起碼佢係一直以唻未覺得你煩先至會咁講喇,
如果佢係對你敷衍 D ,大可一句「唔會呀」、但之後就唔聽你電話唔覆你 msg 喇......
再者,
佢都會搵你幫佢私影喇,你估而家要搵人幫自己影相真係咁難咩......
再再者,
我想講,呢個天氣o係街行個半鐘......
如果係室外或一半室外一半室內咁行,我諗就算我女友唔發癲、我都熱鬼死左 ~__~

正面d 諗、繼續去喇

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-11, 08:42 PM   #41
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
哇...點...點....點解D情節咁熟口面架

其他野唔再比意見...因為實在太似,,,唔想加太多個人情感...

如果...樓大有耐性...唔洗做其他野...同佢做住朋友先囉..
等遲D同佢出去"私影"睇下佢真正o既人係點啦...

私影得一個人o既..,.都唔好諗咁多野喇...
始終...佢一日未承認係你女友...你都唔好諗咁多好d...
去到依d場合...最怕就係追求者諗得太多...其實根本對自己一d感覺都冇...
到時只令大家辛苦
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-11, 08:47 PM   #42
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
哇...點...點....點解D情節咁熟口面架

其他野唔再比意見...因為實在太似,,,唔想加太多個人情感...

如果...樓大有耐性...唔洗做其他野...同佢做住朋友先囉..
等遲D同佢出去"私影"睇下佢真正o既人係點啦...

私影得一個人o既..,.都唔好諗咁多野喇...
始終...佢一日未承認係你女友...你都唔好諗咁多好d...
去到依d場合...最怕就係追求者諗得太多...其實根本對自己一d感覺都冇...
到時只令大家辛苦
我都係咁話
我都係諗住慢慢黎,睇下佢點睇我
舊 06-19-11, 11:14 PM   #43
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: >>>>>劉伯<<<<< 查看文章
你仲唔明乜野意思?
雷太幫吓佢啦
你幫唔得既?
你部野仲明明仲勁過我
引用:
真係唔明
我覺得係負面野多
所以暫時唔敢放咁大期望
理得佢呀,借左機返黎約下次先講啦。

BTW,你有冇攝影底先?小心一陣影得唔好,反而仲有反效果=_=

仲有,唔駛再問架啦,再問你就俾人睇穿你想媾佢,兼俾佢知你無好好好無自信架啦
對女孩子,最驟忌係呢樣-.-

舊 06-20-11, 03:11 AM   #44
千野 衛
KY KISKE

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDChino121484
XBox Live GamertagKANDA1214
打親電話都無人聽、約極都約唔到出街、訊息好日都唔回……如是者,請另尋目標。

當然以上都相反的亦唔代表佢喜歡你,可能只係當你朋友,但起碼唔討厭先。

舊 06-20-11, 10:55 AM   #45
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
學到野......
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-11, 07:48 AM   #46
sunhikari
Crazy Gamer

而家個情況可能已經轉差左.......

昨日收到佢的MESSAGE,話星期日突然有野搞唔得閒,想改第二日,咁我昨日話晚上再傾
點知我晚上收工打比佢,佢咁啱返PART-TIME,我同佢講收工打比我,接一接就收線
之後等到晚上12點左右,我FB的聊天室到找佢,我問佢其實你記唔記得打返電話比我,佢話返到屋企太忙唔記得左(看她的樣子真係好似好忙)
咁我同佢講星期日唔得的話最快都要兩個禮拜後的星期6,佢又話唔得閒
最後同佢講如果2號唔怕搞得太晚的話,3點打後都OK,見佢打字的方式好似無奈接受咁

但問題係,佢想去私影的地方,5點鐘就會CLOSE(佢自己都知),當你3點鐘去到影都係得2個鐘
老實講係完全唔夠時間影
但佢好似想好急咁完成呢次私影咁,唉.....心情又再複雜了
舊 06-24-11, 10:38 AM   #47
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
昨日收到佢的MESSAGE,話星期日突然有野搞唔得閒,想改第二日,咁我昨日話晚上再傾
點知我晚上收工打比佢,佢咁啱返PART-TIME,我同佢講收工打比我,接一接就收線
之後等到晚上12點左右,我FB的聊天室到找佢,我問佢其實你記唔記得打返電話比我,佢話返到屋企太忙唔記得左
(
如果我代入個角色去
我會覺得好煩人

認真
佢依家應承左你
但我直覺覺得佢最後都係會cancel

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-11, 10:45 AM   #48
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:

之後等到晚上12點左右,我FB的聊天室到找佢,我問佢其實你記唔記得打返電話比我,佢話返到屋企太忙唔記得左(看她的樣子真係好似好忙)
咁我同佢講星期日唔得的話最快都要兩個禮拜後的星期6,佢又話唔得閒
最後同佢講如果2號唔怕搞得太晚的話,3點打後都OK,見佢打字的方式好似無奈接受咁

但問題係,佢想去私影的地方,5點鐘就會CLOSE(佢自己都知),當你3點鐘去到影都係得2個鐘
老實講係完全唔夠時間影
但佢好似想好急咁完成呢次私影咁,唉.....心情又再複雜了
與其諗太多,不如做多D充足準備仲好!
兩個鐘,係兩個鐘!點樣可以用兩個鐘影到靚相之餘又可以唔令女仔覺得太趕同太辛苦,唔係一件易事
你做到的話就有機會加分囉。

舊 06-24-11, 10:49 AM   #49
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
如果我代入個角色去
我會覺得好煩人

認真
佢依家應承左你
但我直覺覺得佢最後都係會cancel
下?
咁樣都會煩到人?
問題係佢話想改期,咁咁啱我開工,我晚上先同佢傾到
咁都叫煩到人的話我覺得可能過份左D LOR.......
舊 06-24-11, 12:05 PM   #50
古利斯
Senior Gamer
LEVEL0無能力者

註冊日期: Oct 2008
引用:
1)
未有任何關係前專登去問人地係咪唔記得左自己其實都真係…
2)
你失去平常心, 你太執著呢件事令到對方感受到壓力,
(女性對氣氛好敏銳)
你講過平時同佢係輕鬆有講有笑講下心事,
但你以家比另一種心情掩蓋忽略左平常心,
對方感受到壓力會開始有負面情緒,
再加上你都話佢係忙完放工,精神上已經好累
3)
兩個鐘都可以有驚喜
古利斯 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 08:29 PM