Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-13-16, 06:44 PM   #126
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
家下唔隔牆掉架喇
一見無來陰下突就即追轉身走個個

舊 07-13-16, 06:47 PM   #127
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
係PTR試左陣 阿婆個Q持續堅長/\
堅係見到隊友源氏開Q就Q落去應該就世界末日/\
Q既射程唔識計M數,大概係17~18步左右
同埋支槍無爆頭判定 射身射頭一樣扣咁多
而個main shoot就算唔入鏡都係直射,仲要一樣遠唔會漂
姐係其實連入鏡既必要性都無,勁到跳舞

睡眠槍亦都係無射程可言

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 07-13-16 06:51 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-16, 06:51 PM   #128
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
而個main shoot就算唔入鏡都係直射,仲要一樣遠唔會漂
姐係其實連入鏡既必要性都無,勁到跳舞
即係當年玩l4d把g3

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-16, 06:52 PM   #129
細路翔
The One

引用:
作者: 神龍 查看文章
家下唔隔牆掉架喇
一見無來陰下突就即追轉身走個個
試過原地爆都有班友自己撞埋黎殺四件

英國說大家抱團死
舊 07-13-16, 06:52 PM   #130
神龍
↘大家比d掌聲

我覺得源c 都未夠死神勁
死神個q 係自動回彈. 8s 我用3s 掃完個大再清場都重得,
keep 個量子化你唔好諗住有得走

舊 07-13-16, 07:11 PM   #131
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 細路翔 查看文章
即係當年玩l4d把g3
不過唔大力 對戰試左一槍60
連射力低,reload亦都耐
補血就望唔到補幾多

其實我覺得最勁係支手槍 如果隊友醒水既你射落隻main盾度唔好搞到佢咁就即係有4秒對面無盾

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-16, 10:56 PM   #132
DigIKo
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDMisuzu_C
XBox Live GamertagMisuzu C
係ptr 150ping既情況下用zenyatta單排埋6場ranking, 輸左2場, 最後果場唔知做咩對面走左4個 結果有56 mmr 用番main角係正式server排話唔定真係可以60

另zenyatta 200血同埋波波飛快左之後十分好用, 可以自保之餘damage都十分之高, 拆tank奇快

此篇文章於 07-13-16 11:01 PM 被 DigIKo 編輯。
DigIKo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-16, 12:21 AM   #133
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
以前個核彈如果隔牆掉, 係自由落體前係唔計時, 其實變相超過4s比你避
家下短1, 如果自由落體不變, 係難避好多
計的吧
唔係點可以見人片段玩空投空中爆

如果沒記錯應該是這片(但我現在一直播不出來...
找到片源
https://imgur.com/gallery/1jME6ry

舊 07-14-16, 01:52 AM   #134
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: knight-philip 查看文章
計的吧
唔係點可以見人片段玩空投空中爆

如果沒記錯應該是這片(但我現在一直播不出來...

找到片源
https://imgur.com/gallery/1jME6ry
又係喎

舊 07-14-16, 03:09 AM   #135
fantast
God of Gamer
↘SSR子宮3♪

註冊日期: Jan 2005
XBox Live GamertagFantasts
zenyatta呢200血我真係有D驚roadhog一套打唔死..........
以前明明一拉就一隻

2014/8/25 4:10am, 2014/9/6 4:30am, 2014/11/28 3:00pm, 2015/4/4 2:30pm, 2015/6/25 4:33am
2015/7/29 6:05pm, 2015/8/12 8:00am, 2015/8/22 12:00pm, 2015/9/4 11:20pm, 2015/9/6 4:29am
2015/9/7 1:16pm, 2016/3/19 3:01pm, 2016/4/18 10:26am, 2016/6/3 10:37am
fantast 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-16, 08:49 AM   #136
細路翔
The One

引用:
作者: fantast 查看文章
zenyatta呢200血我真係有D驚roadhog一套打唔死..........
以前明明一拉就一隻
遲下人地一粒珠補兩三飛就收你皮

英國說大家抱團死
舊 07-14-16, 11:04 AM   #137
神龍
↘大家比d掌聲

琴日搶中間點睇住你換走隻閃光用dva突入敵camp收皮
隻野唔可以打前線遊擊架

天塔搶中間點
呢個map 76個最佳射程同射角會比地型縮窄咗
76係易用, 唔係汎用丫

舊 07-14-16, 11:23 AM   #138
DigIKo
Crazy Gamer

引用:
隻野唔可以打前線遊擊架

天塔搶中間點
天塔係咪麗晶大賓館 用英文版次次見到都起麗晶

76其實真係幾汎用, 有damage有heal有rocketjump (某程度上counter地勢), 如果自隊有個新手, 我希望佢用76當cod玩都好過用其他HERO 當然有d場地型會扣分, 不過自隊有def/atk line既時候76點都做到野, 好過d無限浪射widow, 唔flank既genji咁

麗晶的話如果我係76點都會走二樓先, 睇自隊full rush定想打一波wipe, 如果兩隊都occupy point的話儘量flank, pick up後排同落單, 第一波如果被輕易wipe就睇住對面黎counter pick啦

舊 07-14-16, 11:37 AM   #139
DigIKo
Crazy Gamer

引用:
隻野唔可以打前線遊擊架

天塔搶中間點
係咪換左dva之後仲以為自己用緊tracer有得flashback

dva都係用黎撞下盾佬, 擋下炮台, 衝散戰線咁, 打遊擊有點難度 除非有超高回避+神準小手槍

舊 07-14-16, 11:59 AM   #140
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: DigIKo 查看文章

76其實真係幾汎用, 有damage有heal有rocketjump (某程度上counter地勢), 如果自隊有個新手, 我希望佢用76當cod玩都好過用其他HERO 當然有d場地型會扣分, 不過自隊有def/atk line既時候76點都做到野, 好過d無限浪射widow, 唔flank既genji咁

麗晶的話如果我係76點都會走二樓先, 睇自隊full rush定想打一波wipe, 如果兩隊都occupy point的話儘量flank, pick up後排同落單, 第一波如果被輕易wipe就睇住對面黎counter pick啦
係呢到

舊 07-14-16, 12:34 PM   #141
カガミ

引用:

我日版聽極都是レイコンタワー(REIKON)

BTW其實想問如果是TPS新手,動作game老手的話推薦用哪隻起家?(其實是我自己
雖然我都用慣了DVA和76

舊 07-14-16, 01:58 PM   #142
神龍
↘大家比d掌聲

引用:

BTW其實想問如果是TPS新手,動作game老手的話推薦用哪隻起家?(其實是我自己
bb

舊 07-14-16, 02:05 PM   #143
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
識起一定用三寶

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-16, 03:04 PM   #144
森羅
God of Gamer

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
dj better
由手機版發出
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-16, 03:10 PM   #145
DigIKo
Crazy Gamer

引用:

英文係lijiang tower 所以變左麗晶大賓館

動作game老手應該玩genji好勁 有得跳黎跳去又有得slash

要簡單快捷起手都係76, 練下accuracy同走位就已經可以開波

舊 07-14-16, 03:38 PM   #146
カガミ

引用:
英文係lijiang tower 所以變左麗晶大賓館

動作game老手應該玩genji好勁 有得跳黎跳去又有得slash

要簡單快捷起手都係76, 練下accuracy同走位就已經可以開波
玩過但避到招的時候打不中人
mouse操作太fing了
而且TPS不同動作game的撓左右有一定難度呢....
我用DVA都是因為似AC
尤其開boost有開OB FEEL,可惜不可以開著射
不過當初DVA開booste都成日計漏對腳長度
飛到過去但卡腳上不到高台

想起來如果可以用vr玩就正了~

此篇文章於 07-14-16 03:40 PM 被 knight-philip 編輯。
knight-philip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-16, 05:27 PM   #147
細路翔
The One

引用:
隻野唔可以打前線遊擊架

天塔搶中間點
sorry,我跟得野團多習慣左唔開隻d.va衝埋去犧牲就無人會理對面隻壁壘/炮塔,一開波就唔記得自己有6排

但天塔用76哥真係唔覺有咩問題
都拎左兩銀兩金呀

雖然我都知自己玩左26個鐘閃光係比其他角色熟d既(拖走

英國說大家抱團死
舊 07-15-16, 12:11 AM   #148
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
終於打左300場
main Reaper/Dva K/D有3應該唔算太雷掛

諗住去打下rank
即刻打左場2打6...
我同另外果個單排惺惺相惜

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-16, 12:15 AM   #149
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
76 nerf左好似無乜分別, 可能自己習慣burst fire無大影響
Mccree勁左
Zeyatta鍾於出頭了

sleep dart個時間好長好恐怖

舊 07-15-16, 02:26 AM   #150
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
個ranking system真係多問題到呢
依家d高分人會專登搵d低份一齊排,扯低個平均分就可以加多d.重要係因為平均分低左,就算五六排都大部份時間遇到d真係好平均地低分既team.

今日試過五排,我果team 78 77 65 59 55, 搭個42街客, 平均62.
對面45- 55, 平均50左右,
兩個7x carry住我地, 輕鬆贏. 65分都加倒4x%.
如果之前6x-7x咁六排去打,只會加條毛
睇落係吾止同平均數有關,因為明明我地平均都仲 高d,可能team入面最低分果個都好大影響加幾多分

另一場對住平均66Lv,打得少少吃力, 但贏左加成個Lv,爽到呢

相薄

此篇文章於 07-15-16 02:41 AM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Overwatch | PC, XboxOne, PS4 | Blizzard david 電視遊戲討論版 232 05-24-18 04:33 PM
放ps4 overwatch ~夜云~ 買賣專區 1 06-06-16 04:58 PM
Overwatch - Blizzard 隊制 6對6 FPS (2015 Beta) | 似TF2 ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 1 11-16-14 02:33 PM
牛仔褲 專區 VOL 1! <此post已Closed, 請把問題移到 VOL 2> HuGo_達之礦工 潮流版 924 06-16-08 11:18 PM

現在的時間是 08:46 PM

手機版 | APP版