Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-13-16, 09:14 PM   #326
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
打到RK50後
遇到d 5字尾6字頭的萊因
有時真係唔知點配合
佢下下都會衝上去,又係咁揮棒
打打下又會匿係角落頭偷襲人
佢係殺到人,所以我都唔知點玩

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-16, 10:46 PM   #327
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
咪趁佢飛入去果時你地夾對面
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-16, 05:03 PM   #328
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
如果好似神廟B點咁, 左右兩邊都未有人到位就從正門衝就等佢死算
如果佢識得等你地就位先衝,就吾好跟佢後面,反而去其他進攻路線且戰且退/擾敵住先, 等佢一衝入去就夾擊敵人.

如果佢轉角陰人,你可以同佢一齊陰, or你行出來再退,引人埋佢比佢打

我ranking都多做萊因(因為手殘), 都明明地佢點解咁做,我都經歷過依個係吾係都衝既階段.
無夾過真係齋開盾行入去更無作為,只會連點都踩吾到. 倒不如衝過去搏一鋪,搏下隊友識衝入去, 搶點既話搏到一波就有機會贏.
不過要更進一步就要適時先衝

相薄

此篇文章於 08-14-16 08:01 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-16, 11:10 PM   #329
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

其實衝同打人既萊因先勁 儲氣快
你一夾得好對面好痛苦的 你想理隻萊因佢就開盾然後比你地射
唔理隻萊因又會係咁埋黎仆人 佢仆多幾下就有ult架啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 08-14-16, 11:21 PM   #330
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
但有時都要識衝,有啲係_衝,對住人哋個壁疊咁衝埋去咁真係幾痛苦

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 12:36 PM   #331
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
指扑人??

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 02:50 PM   #332
ZOMA
Crazy Gamer

夾得好就係囉
多排果陣有frd用萊因一講衝其他人都識做,撞死對面坦,打少個就好好打

但有d係唔等人就衝,見到敵人就衝
攻點又衝,守點又衝
開下個盾等下我地d人都好啊

DeviantArt
PIXIV
舊 08-15-16, 11:33 PM   #333
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

solo由50升到上56
上岸了\/

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 08-16-16, 01:48 AM   #334
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

https://www.ptt.cc/bbs/OverWatch/M.1...234.A.905.html

要出現Bronze Genji了

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-16-16, 02:34 AM   #335
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
wa改很大
但只能同上下差距500既人排.....大鑊啦,我d強勁隊友日打夜打肯定好快拋離.....
不過今次吾會再跌,起碼無咁大壓力啦

相薄
舊 08-16-16, 08:04 AM   #336
DigIKo
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDMisuzu_C
XBox Live GamertagMisuzu C
咁即係要迫人長期打? 唔知頭10之後會唔會有機會直升大師OR宗師, 要KEEP住打咁多場升RANK我個人黎講麻麻地, 雖然頭幾RANK唔扣

今季我夾埋都係打左廿幾場, 夠65就收手..

舊 08-17-16, 01:02 AM   #337
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

改返到好似lol咁者, 一早就應該照抄唔好扮野啦

不過solo打rank真係好無力感, 兩分鐘守兩個點都可以輸
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-16, 01:11 AM   #338
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Nicklaus 查看文章
改返到好似lol咁者, 一早就應該照抄唔好扮野啦

不過solo打rank真係好無力感, 兩分鐘守兩個點都可以輸
其實最易輸反而係第一個點超快輸走.....
第一個點都快輸代表對面全部有Ult 而你呢邊全部都無Ult
對面黎all-in就通常都快攻搶埋第二個point

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-17-16, 02:42 AM   #339
ZOMA
Crazy Gamer

用DVA比ANA強化兩次,爽啊
兩次都係駕駛員狀態DVA
瞬間比人溶解
我frd係後面望住話果個位得我一個,唔係比錯人

宜家見到單排ANA都好驚

DeviantArt
PIXIV
舊 08-17-16, 09:20 AM   #340
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
痴線
咁真係等s2個預賽打好啲算
SKill rate 40-45果班都痴根
單排無可能上
除非一打六

舊 08-17-16, 10:20 AM   #341
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: ZOMA 查看文章
瞬間比人溶解

單排ANA

話說解成就果下係見到個76開大招我再強化佢
不過平時都係強化佢姦夫好用啲

先推後佔?

鏟手遊保平安

此篇文章於 08-17-16 03:09 PM 被 LR猫 編輯。
舊 08-17-16, 05:34 PM   #342
大覺屋師真
The One

引用:
作者: ZOMA 查看文章
瞬間比人溶解

有次臨入場有人斷線, 有單排人補左位. 然後我路西歐就比單排ANA強化左
我係咁易行前兩步射兩野交功課就後退 不過對面真係有D驚又後退埋 人地可能心諗, wa依隻路西歐一定超神, 如果唔係唔會揀佢嚟強化
不過果下係我經過佢同萊恩中間先搞錯

引用:
作者: クラウド 查看文章
痴線
咁真係等s2個預賽打好啲算
SKill rate 40-45果班都痴根
單排無可能上
除非一打六
S2都係要一開波就拿拿臨升到上去脫離地獄呀, 否則都係一樣
其實S2係咪都有頭十場預賽?

相薄

此篇文章於 08-17-16 05:38 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 08-17-16, 10:32 PM   #343
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

都係要講多次 我覺得而家隻Ana其實已經好勁

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-18-16, 09:54 AM   #344
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
- Nerf DVA
- 護盾充能延遲從0.5秒改為1秒

- Buff 半藏
- 瞄準減速從40% => 30%
- 弓箭飛行速度增加30%

- Buff 小美
- 暴風雪能穿越障礙物
- 暴風雪半徑8m => 10m

- Nerf 麥卡利
- 大招中斷後不再恢復為50%

- Buff 慈悲
- 治療光束加強20%
- 復活隊友CD時間從3秒 => 2.25秒

- Nerf 忍者
- 爬牆後不能二段跳
- 迅影襲
- 無法拆除陷阱 (炸彈, 夾子)
- 無法通過陷阱
- 無法中斷近身傷害(右鍵普攻後不能接迅影襲)
- 大招
- 從8秒 => 6秒

- Nerf 路西歐
- 加速效果降低30%

- Nerf 攔路豬
- 如果拉回鉤子時目標不在視線中, 目標會歸回原位

- Nerf 和尚
- 增傷 50% => 30%
- 普攻 40 => 46

舊 08-18-16, 10:13 AM   #345
DigIKo
Crazy Gamer

PSN  IDMisuzu_C
XBox Live GamertagMisuzu C
竟然buff mei ult, 等我S2拎番出黎玩先

冇用過成個月係overbuff qp ranking仲有#352

舊 08-18-16, 10:37 AM   #346
LR猫
ˊ_>ˋ

老納對自己無乜影響 40x1.5=60
46x1.3=59.8
都可以接受,因為被上咗珠嘅混戰真係好易比人溶

箭加咗速可能反而少咗隨緣死

鏟手遊保平安

此篇文章於 08-18-16 10:41 AM 被 LR猫 編輯。
舊 08-18-16, 11:04 AM   #347
大覺屋師真
The One

路西歐逃走能力減低

相薄
舊 08-18-16, 11:16 AM   #348
神龍
↘大家比d掌聲

源c 死得好慘, 影級應該全部燉冬菇變晒上忍

舊 08-18-16, 11:35 AM   #349
神龍
↘大家比d掌聲

http://tw.battle.net/forums/zh/overw...pic/3446444768
睇條list個長度都知bz呢鑊完全奈堆外掛唔何

此篇文章於 08-18-16 11:41 AM 被 神龍 編輯。
神龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-16, 12:29 PM   #350
大覺屋師真
The One

一路有跟巴哈d post, 有個咩鬼老公一早就有片睇到明顯係外掛
依家先ban, 做野慢到呢

相薄

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Overwatch | PC, XboxOne, PS4 | Blizzard david 電視遊戲討論版 232 05-24-18 04:33 PM
放ps4 overwatch ~夜云~ 買賣專區 1 06-06-16 04:58 PM
Overwatch - Blizzard 隊制 6對6 FPS (2015 Beta) | 似TF2 ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 1 11-16-14 02:33 PM
牛仔褲 專區 VOL 1! <此post已Closed, 請把問題移到 VOL 2> HuGo_達之礦工 潮流版 924 06-16-08 11:18 PM

現在的時間是 09:19 AM

手機版 | APP版