Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-15-16, 12:07 PM   #326
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Nichiki 查看文章
其實裏設定係講呢個角色就係由12年前RSE版嘅平行世界穿越過嚟,
目的係要阻止呢邊發生同樣災難(即係暗示RSE世界已滅亡)
至於突然失蹤可能係已經穿越返去原本世界
有無source?
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 12:07 PM   #327
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
基本上xy+oras等兩隻重制都可以捉哂所有非限神嘅野
兩部3DS相信呢度好多人都有
引用:
作者: 2009 查看文章
GBA pokemon可單向傳精靈落NDS版
而NDS版要用Pokemon bank傳去3DS版
一部NDS就夠
大概係咁
Thanks, 咁我買xy+oras算

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 02:23 PM   #328
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: HM 查看文章
有無source?
由手機版發出
其實都唔係裡設定,條女對白上講到好白
http://forum8.hkgolden.com/view.aspx...613841&page=23

此篇文章於 08-15-16 02:26 PM 被 catho7 編輯。
catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 12:10 PM   #329
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
話說其實成個GEN6,個人都覺得做得唔好,尤其係二周目同隱藏要素果度,份量非常唔足夠同做得好求其,希望GEN7可以改善下,唔係都幾難支持落去。。。
由手機版發出
難啦...一來進入3d世代成本高左,
二來好多玩家都習慣左快餐化,

佢唔減料就已經算唔錯啦,不過就咁睇sm的表關地圖同內容都好似比以前仲要少
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 12:47 PM   #330
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: lineage19 查看文章

依個真係現時大部份日本廠死症
當初唔努力, 依家無實力
整多少少3D都叫苦連天, 人地外國廠整到慣晒整多多都無問題

希望有奇跡啦, 難得PKMGO了番起我條癮

相薄

此篇文章於 08-16-16 04:50 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 08-16-16, 04:06 PM   #331
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
二來好多玩家都習慣左快餐化,

佢唔減料就已經算唔錯啦,不過就咁睇sm的表關地圖同內容都好似比以前仲要少
四個島,希望可以內容充實d,不過睇怕呢隻似試驗作⋯
暫時新精靈設定都唔錯,幾有新鮮感,

故事的話⋯好吧,pokemon唔會期望太高
其實地圖唔玩3D,精靈圖像實正d都好⋯
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 04:54 PM   #332
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章

依個真係現時大部份日本廠死証
當初唔努力, 依家無實力
整多少少3D都叫苦連天, 人地外國廠整到慣晒整多多都無問題

希望有奇跡啦, 難得PKMGO了番起我條癮
技術係一個問題,
但我覺得最大的問題係收入問題。
睇下呢2年的日本周間銷量表,就算以前周間百萬級的大作,呢家有10萬都偷笑。
Game又唔可以賣得貴,收入又少左咁多,畫面內容(成本)做差小小就比人吊,根本就係dead loop

日本呢個市場比手機課金game食左大部份玩家,亦同質化得好嚴重。
唔似海外家用game同手機game分得好開下。
舊 08-16-16, 06:42 PM   #333
HM

引用:
作者: catho7 查看文章
我指ヒガナ由RSE世界過黎呢個設定,佢只係暗示轉移殞石會破壞RSE世界,無提到佢出身

而且ヒガナ既問題唔係出身,而係佢一路拒絕溝通既做事方式
有破壞無建設,重點係最後證實左佢果套唔work,會成功真係好偶然
仲要結尾無顯示佢有道歉或者贖罪既意願
國民遊戲黎架喎,咁樣算唔算教壞細路?
舊 08-16-16, 08:09 PM   #334
iu fu pig
塵埃...

引用:
我指ヒガナ由RSE世界過黎呢個設定,佢只係暗示轉移殞石會破壞RSE世界,無提到佢出身

而且ヒガナ既問題唔係出身,而係佢一路拒絕溝通既做事方式
有破壞無建設,重點係最後證實左佢果套唔work,會成功真係好偶然
仲要結尾無顯示佢有道歉或者贖罪既意願
國民遊戲黎架喎,咁樣算唔算教壞細路?
放心吧⋯⋯pokemon的成人情節一直都有(唔係性)
洋館毒死全家又有
精靈塔卡拉卡拉⋯

還有一堆非官方的
死小孩佢只係其中一個⋯
不過如果佢可以遊走平行世界⋯遲下再見到佢都唔奇
由手機版發出

此篇文章於 08-16-16 08:12 PM 被 iu fu pig 編輯。
舊 08-16-16, 10:39 PM   #335
lineage19
Crazy Gamer

話說上黎今集仲未見到一隻mega,有可能行返原世界線?
舊 08-16-16, 11:15 PM   #336
iu fu pig
塵埃...

引用:
話說上黎今集仲未見到一隻mega,有可能行返原世界線?
有Z招式,會唔會係另一個平行世界⋯
而且沒了mega,小智忍蛙好難在遊戲出現了
由手機版發出
舊 08-17-16, 07:11 AM   #337
HM

會廢止MEGA唔出奇
MEGA進化本身原意係用黎救濟弱勢PM,結果連強既PM都有MEGA進化,改善唔到環境

特殊形態應該都係用黎救濟弱勢PM,而且睇落比MEGA進化討好,感覺上更加似生物
舊 08-18-16, 07:43 PM   #338
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
會廢止MEGA唔出奇
MEGA進化本身原意係用黎救濟弱勢PM,結果連強既PM都有MEGA進化,改善唔到環境

特殊形態應該都係用黎救濟弱勢PM,而且睇落比MEGA進化討好,感覺上更加似生物
但係mega進化(動畫加成)好hit,而且要應該可以同上代對戰,應該唔會cut ge......
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-16, 09:19 PM   #339
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
但係mega進化(動畫加成)好hit,而且要應該可以同上代對戰,應該唔會cut ge......
不嬲只限同一世代交換、對戰

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-16, 10:21 PM   #340
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: catho7 查看文章
不嬲只限同一世代交換、對戰
Xy同新紅藍寶石已經可以交通換同對戰......
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-16, 10:25 PM   #341
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
ORAS 同 XY 同係第6世代,
SM 應該係第7世代

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者

此篇文章於 08-18-16 10:35 PM 被 怪人怪人 編輯。
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-16, 10:27 PM   #342
HM

咁講啦...
GEN1 四色版
GEN2 金銀版
GEN3 RSE+FRLG
GEN4 DPPt+HGSS
GEN5 BW+BW2
GEN6 XY+ORAS
GEN7應該係日月

XY同新紅藍寶石可以交換對戰,因為大家都係GEN6...
舊 08-20-16, 12:56 PM   #343
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
不如你地去沉左就快成年動漫板個post討論啦.
我對game內容興趣大得多

舊 08-20-16, 01:15 PM   #344
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
New Pokémon Are Ready for Adventure
https://www.youtube.com/watch?v=-1hsh267tUM
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 09:40 PM   #345
Sea
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
有無人知預訂係咪有公價? 390?

舊 08-21-16, 12:52 AM   #346
monkeylove
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDMonKeY_0830
XBox Live GamertagMonkey0830
其實係未日文版都有中文顯示?

XBOX360 GAMER TAG : Monkey0830
monkeylove 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-16, 03:39 AM   #347
Nichiki
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
有Z神同小智娃呢條線,希望仲連到去M進
Nichiki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-16, 10:51 AM   #348
大覺屋師真
The One

引用:
作者: monkeylove 查看文章
其實係未日文版都有中文顯示?
有,姐係好似依家3ds果兩集咁一開始比語言你揀

相薄
舊 08-24-16, 12:18 AM   #349
monkeylove
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDMonKeY_0830
XBox Live GamertagMonkey0830
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
有,姐係好似依家3ds果兩集咁一開始比語言你揀
有中文就支持下啦,睇嚟會係我第一隻買的pokemon^^

XBOX360 GAMER TAG : Monkey0830
monkeylove 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-16, 10:16 PM   #350
B..
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code3497 0569 5211

卡比獸哩期掂丫

Ggen: hkbinbin
Full Bokko: 222223SEW2
B.. 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NDS] 黄金の太陽 -漆黒なる夜明け- / Golden Sun Dark Dawn [日版已售] W!LL 手提遊戲機討論版 132 01-14-24 07:45 AM
[出售] 360 手掣 PC receiver, Pokemon Moon, 幻影異聞錄#FE, Wii Party U, PS FFIX enishi 買賣專區 2 12-18-16 12:31 PM
[宣傳] [同人活動] [TYPE-MOON ONLY] 復闕之月INCOMPLETE MOON Heather123 Cosplay同人MIX討論區 0 07-02-12 04:33 PM
ディアーリオ Rebirth moon Legend(Rebirth Moon加強版) 神祕人1號 電視遊戲討論版 14 05-27-10 11:49 AM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 05:00 AM

手機版 | APP版