Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-01-16, 12:59 PM   #101
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: GP03D 查看文章
抽左4次先中到CLOUD把6星野...不過係幾勁...其他武都中哂,係中唔到AERITH把野,好似幾有用咁....
エアリス係完全奶媽,不過評價應該係你上次抽果把夢幻棍勁

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-16, 02:52 PM   #102
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
抽左4次先中到CLOUD把6星野...不過係幾勁...其他武都中哂,係中唔到AERITH把野,好似幾有用咁....
仲未抽到....

舊 05-02-16, 03:00 PM   #103
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Nintendo Switch ID4064 9412 4240
XBox Live GamertagFrancisFantasy
把畫龍點睛要buff先勁
我幾個掛好友試下用打EX都係打1萬幾
咁我寧願佢掛B專...

限突武器loop再完一輪
下個階段突破,應該就多段hit限突超究武神霸斬啦掛?

舊 05-02-16, 03:17 PM   #104
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
打得1萬幾咁少﹖咁我仲刷唔刷首抽呢把野好,定係等佢出把真係勁既6星武先再刷黎打

我記得以前打開果個SAVE D超必都打兇加幾HIT夾埋都打到1萬幾
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-16, 06:17 PM   #105
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

さけぶ+風纏buff畫龍點睛99999

舊 05-02-16, 06:22 PM   #106
ShinDou

1定要風纏左先扣到99999﹖大叫可以靠FD,好多人掛拉冇沙

打兇加扣唔扣到咁多﹖

其實段片係咪升爆晒LV食爆晒加能力,全裝改爆先有咁勁﹖

咁唔止刷劍,仲要抽到件甲,都幾難2件指定
舊 05-03-16, 12:29 AM   #107
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
其實都係勁...剩係睇攻都高其他三,四十...

不過係刷都可能刷AERITH把野好D,有全補有單補,應該幾萬用....
如果2把都刷到就一定OK啦...

講開CLOUD呢把新野同ZIDANE既BSB都幾甲, 風纏+防DEBUFF...

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-16, 12:39 AM   #108
GP03D

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
把畫龍點睛要buff先勁
我幾個掛好友試下用打EX都係打1萬幾
咁我寧願佢掛B專...

限突武器loop再完一輪
下個階段突破,應該就多段hit限突超究武神霸斬啦掛?
唔係仲可以多段hit限突加BURST MODE?
仲有2個LOOP

舊 05-03-16, 10:22 AM   #109
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
6星1% 呀...
佢次次有新type 武器都搵cloud 試水溫,
出埋其他人之後最廢係佢 .... 所以唔追喇

ffbe 呢...講就激氣, 雖然佢係咁送劵, 又每日半額,
但係由出lightning 之後到而家, 抽曬都未中過上到6星既野 (我d上6星既全部之前抽落5星max upgrade)
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-16, 10:23 AM   #110
ShinDou

點解風纏會勁咁多?因為把野風強化?

即係應該刷完呢把再借斯丹招burst黎用?

Ffbe d解放5,6星都勁呀
舊 05-03-16, 12:01 PM   #111
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
個招風屬性嘛
風纏左出風屬攻擊會有加乘
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-16, 01:40 PM   #112
ShinDou

由萬幾變99999好誇張喎,係咪其他屬性強化武都可以好似呢招咁?借個fd屬性纒burst技黎出又下下9999?
舊 05-03-16, 01:45 PM   #113
GP03D

引用:
作者: Gustavi 查看文章
6星1% 呀...
佢次次有新type 武器都搵cloud 試水溫,
出埋其他人之後最廢係佢 .... 所以唔追喇

ffbe 呢...講就激氣, 雖然佢係咁送劵, 又每日半額,
但係由出lightning 之後到而家, 抽曬都未中過上到6星既野 (我d上6星既全部之前抽落5星max upgrade)
CLOUD把BURST點會廢呀....BUFF完一定可以打過30000,我已家都有8,9把b專武,都keep住會用CLOUD....
TIDUS,CECIL個D就真係比較冇咁泛用啦...

原本諗住SEPHIROTH把BURST會好勁,點知一路都好少用得到....

舊 05-03-16, 11:52 PM   #114
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

今次錫生B專招獄炎打凶+正喎靠佢好易過

開埋凶++180難度唔知痴唔痴線第日先試

舊 05-04-16, 01:59 AM   #115
GP03D

有D咁既事...少有D錫生好用喎....

我都未有時間打,之前日日打ORB.....
凶++睇巴哈話唔難打....

舊 05-04-16, 07:34 AM   #116
ShinDou

我之前連兇加都過唔到,其實後期係咪要抽到好多勁裝谷攻先打到?
舊 05-04-16, 03:30 PM   #117
GP03D

其實以前真係最緊要睇技,你精煉夠就一定夠打...
點知到左已家除左精煉夠,仲要睇你有冇勁招...冇全補,全速,全加玫/魔是旦一招或全部你都唔洗諗過兇...
不過已家每代都有呢d人,除非你超黑非洲人...如果唔係抽到下裝都OK...

你快D打多D ORB,係佢深淵EVENT完之前(應該仲有4個月)打哂佢啦...D6星技都幾勁架....

舊 05-04-16, 03:57 PM   #118
ShinDou

我之前個save都有好多野,係冇屬性纒,纒左好似勁多好多

其實而家想刷屬性纏武 or 6星
舊 05-05-16, 12:26 PM   #119
GP03D

我又唔覺屬性纒好勁,我CLOUD已家有新武同件纒杉,又唔覺好勁...你有幾可有2條SUPER BAR又唔出SUPER呢....
加攻+纒=9XXXX
加攻 = 4XXXX
其實一樣....有時不如出機車,話哂有全攻同自己加速....

舊 05-05-16, 06:41 PM   #120
ShinDou

纏靠fd仲好?

機車係咩﹖

1下99999,連出2下應該好多大佬都差唔多秒左﹖

如果冇纏,出2下先99999咋喎

此篇文章於 05-05-16 07:24 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-05-16, 10:01 PM   #121
GP03D

你又要加速又加攻又全補又鐵壁...你加得邊樣...所以纏都唔係咁重要
我意思係99999梗係爽啦,但係如果要靠cloud自己纏完再出,要幾多round先夠...你有第個上纏就唔同講法...所以我話zidane同cloud甲到...

機車即係cloud招burst super

舊 05-08-16, 02:45 PM   #122
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

原來用好友畫龍連BUFF都唔食...

舊 05-08-16, 03:04 PM   #123
ShinDou

其實係咪BUG﹖

調轉自己畫龍借FD風纏就得﹖
舊 05-13-16, 05:05 PM   #124
GP03D

今次ff2 d裝都幾勁,抽左野97中左把burst斧
希望隻180唔好好似上次咁煩...
ff9隻180 s/l左我好多次先搞掂...

舊 05-13-16, 05:34 PM   #125
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
今次ff2 d裝都幾勁,抽左野97中左把burst斧
希望隻180唔好好似上次咁煩...
ff9隻180 s/l左我好多次先搞掂...
次次中點夠你玩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Zoo Keeper 3D (日版 2012/1/26) enishi 手提遊戲機討論版 11 11-22-11 08:47 AM
[Wii] お掃除戰隊 くりーんきーぱー (Clean Keeper) neo 電視遊戲討論版 21 04-16-08 07:43 PM
New record! House ~清談館~ 2 01-17-08 04:24 PM
[NDS]Zoo Keeper (動物方塊) 將移植 NDS neo2046 手提遊戲機討論版 32 12-24-04 11:51 AM
sound record Q頭 手機資訊/電腦軟硬討論 1 07-30-04 01:48 AM

現在的時間是 08:31 AM

手機版 | APP版