Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-21-17, 06:53 PM   #1501
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: HenryHH 查看文章
買返來發現LENS 上面有指紋,想問下用乜野抺比較好?
佢跟左塊 抹布比你嫁

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 07:00 PM   #1502
Lure
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDHunter_Lure
引用:
作者: rokuna 查看文章
畫面控 電視出 同 VR 出 玩bio 真係差好遠

電視出 高清
VR出 解象得一半都無
正常吖!
V R係大咬graphic card 資源嫁,
Psvr 同pcvr都係,
唔係駛鬼吓吓都話要Gtx1080!
不過如果係畫面控就睇番傳統嘢好啲,
好像3D電影也好V R也好,
細緻度都遠不及傳統2D畫面(註:在相同資源下比較),
但V R同3D體驗又傳統2D比唔到你喎,
所以了解後就係選擇性問題,
只要選擇得宜,就玩得happy.
Lure 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 07:09 PM   #1503
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: rokuna 查看文章
其實 VR 係咪要坐正中間唔可以貼梳化背玩 ?

畫面控 電視出 同 VR 出 玩bio 真係差好遠

電視出 高清
VR出 解象得一半都無
bio算好
暫時玩咁多款最差係夏日
開頭睇哥斯拉,初音都唔覺有大問題
但一試夏日就嚇親(要好近距離至睇到正常畫面)
之前玩batman有d失望可能係買之前見到太多好評所以自己期待值太高
如果ps vr game都係呢個畫質就已經好好
都係個句,希望遊戲生產商努力發揮ps vr機能

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 08:01 PM   #1504
ycyleo
Game Master

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
引用:
作者: Lure 查看文章
正常吖!
V R係大咬graphic card 資源嫁,
Psvr 同pcvr都係,
唔係駛鬼吓吓都話要Gtx1080!

其實唔洗1080既
但PCVR至少講緊display都要970以上
我自己就用R9 390玩好多VR game要降到中至低setting
去保持90fps唔洗咁勁reprojection

至於點解VR game會比傳統game大咬就真係交返比高人解釋了
我只係知至少VR 要reneder左右眼唔同畫面

利伸自己部機配置係 i7 6700k +16 GB + 藍寶nitro r9 390
玩raw data唔可以上medium以上setting

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
bio算好
暫時玩咁多款最差係夏日
開頭睇哥斯拉,初音都唔覺有大問題
但一試夏日就嚇親(要好近距離至睇到正常畫面)
之前玩batman有d失望可能係買之前見到太多好評所以自己期待值太高
如果ps vr game都係呢個畫質就已經好好
都係個句,希望遊戲生產商努力發揮ps vr機能
我覺得以自己部腦配置咁講
其實ps4玩VR game都出到以而家既效果又唔會低fps情況
我覺得已經係合格有餘
同埋psvr其實都只係出返部ps4既畫面訊號姐
發揮psvr機能係指?

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo

此篇文章於 01-21-17 08:15 PM 被 ycyleo 編輯。
ycyleo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 08:20 PM   #1505
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: ycyleo 查看文章

我覺得以自己部腦配置咁講
其實ps4玩VR game都出到以而家既效果又唔會低fps情況
我覺得已經係合格有餘
同埋psvr其實都只係出返部ps4既畫面訊號姐
發揮psvr機能係指?
因為pc 出psvr 比ps4 出psvr 好
證明出psvr 根本唔止現在的實力可以勁好多

所以不知道要幾勁先發陴到psvr 的極限了(最少連1080 都未得

不過未用盡之前應該就已經2代(3年後到?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 01-21-17 08:23 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 09:25 AM   #1506
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
為左RE7 又入番VR
見到有人正價放set 全新機,二話不說入手
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 11:05 AM   #1507
pet3
The One

沙排3 今天免費更新VR模式

不過絕命都市4 的測版幾時先肯出

一月都就完

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 01-24-17, 11:18 AM   #1508
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: pet3 查看文章

不過絕命都市4 的測版幾時先肯出

一月都就完
其實之後有咩大作support VR?
驚玩完RE7 無以為繼
舊 01-24-17, 11:27 AM   #1509
pet3
The One

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
其實之後有咩大作support VR?
驚玩完RE7 無以為繼
FF15支援預定
GT 車
絕命都市
奶排3 剛更新支援
FGO/VR

美系我不玩沒留意\0.0/

FGO 目標預算
舊 01-24-17, 11:30 AM   #1510
Hello MiMi
Game Master

引用:
FF15支援預定
GT 車
絕命都市
奶排3 剛更新支援
FGO/VR

美系我不玩沒留意\0.0/
FF15 拖太耐,已封game
GT 車未有期

其他唔岩
睇黎真係無以為繼
舊 01-24-17, 11:32 AM   #1511
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
剩低留比PC開發啦

舊 01-24-17, 11:37 AM   #1512
stcdavidhk

引用:

係,我好期待佢會否打夏日面

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
舊 01-24-17, 11:41 AM   #1513
pet3
The One

引用:
係,我好期待佢會否打夏日面

免費版有什麼分別 ?
免費版有杯嗎?(不會我一進免費就會有正式版杯表卡著迫人買正式版吧)

這遊戲正式版容易白金嗎?
容易白金的話 我可以玩玩(但我其實只想看其中幾個女生)

中文版未出VR
日文版已有

https://store.playstation.com/#!/ja-...DLC00000000000

免費版加vr

FGO 目標預算

此篇文章於 01-24-17 11:50 AM 被 pet3 編輯。
舊 01-24-17, 11:52 AM   #1514
stcdavidhk

引用:
免費版有什麼分別 ?
免費版有杯嗎?(不會我一進免費就會有正式版杯表卡著迫人買正式版吧)

這遊戲正式版容易白金嗎?
容易白金的話 我可以玩玩(但我其實只想看其中幾個女生)
我返緊正未試到但以官方說法免費版如果冇正式版冇乜意思
呢個更新可以配合免費版但冇記錯免費版得霞一個人可用

白金方面我覺得好花時間囉(特別要返工唔同以前可打全日機

同埋剛剛睇完巴哈post話佢同driveclub畫質差不多,差過batman少少

舊 01-24-17, 11:54 AM   #1515
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: ycyleo 查看文章

至於點解VR game會比傳統game大咬就真係交返比高人解釋了
我只係知至少VR 要reneder左右眼唔同畫面
無ge 最基本
要Render兩個"Mon" (左右眼)
兩邊Mon Framerate要保持90fps+, 最好120
framerate要穩定,唔可以平時120, 大場面得番50/60fps, 唔係玩家有機會不適

比起平時render一個mon, 50/60fps已經足夠, 就算偶然唔夠frame都okay
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 12:08 PM   #1516
pet3
The One

引用:
我返緊正未試到但以官方說法免費版如果冇正式版冇乜意思
呢個更新可以配合免費版但冇記錯免費版得霞一個人可用

白金方面我覺得好花時間囉(特別要返工唔同以前可打全日機

同埋剛剛睇完巴哈post話佢同driveclub畫質差不多,差過batman少少
唔係可以免費版另外比錢買女生嗎

不過中文版未有VR

FGO 目標預算
舊 01-24-17, 12:21 PM   #1517
stcdavidhk

引用:
唔係可以免費版另外比錢買女生嗎

不過中文版未有VR
係可以,但最近好似有特價6幾折

>それだけではございません。1月24日から“VRパラダイス”配信を記念して、PSストアにて製品版のセールを実施します! 通常の約37%OFFでご購入いただけます! このセールは2月13日までですので、お見逃しなく。

http://dengekionline.com/elem/000/001/455/1455069/

此篇文章於 01-24-17 12:23 PM 被 stcdavidhk 編輯。
舊 01-24-17, 12:23 PM   #1518
pet3
The One

引用:
係可以,但最近好似有特價6幾折
正式版6幾折?

不貴我就正式版

日元是否仲跌緊

FGO 目標預算
舊 01-24-17, 12:28 PM   #1519
stcdavidhk

引用:
正式版6幾折?

不貴我就正式版

日元是否仲跌緊
我上2星期元朗買就698=10000yen(不過旺角正路會較平)
我原本買黎買vr game因為hk psn較少選擇

舊 01-24-17, 12:35 PM   #1520
pet3
The One

引用:
我上2星期元朗買就698=10000yen(不過旺角正路會較平)
我原本買黎買vr game因為hk psn較少選擇
我直接用信用卡好了
現在6.8
都係360到

但現在購買有vr 免費更新(2月後要錢

係差在白唔白金到

FGO 目標預算
舊 01-24-17, 12:41 PM   #1521
stcdavidhk

引用:
我直接用信用卡好了
現在6.8
都係360到

但現在購買有vr 免費更新(2月後要錢

係差在白唔白金到
我覺得如果自己有興趣的話而家買左先囉,撞正佢特價加免費vr update

3百幾又唔係貴

舊 01-24-17, 01:01 PM   #1522
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
引用:
正式版6幾折?

不貴我就正式版

日元是否仲跌緊
5184羊

https://store.playstation.com/#!/ja-...AX300000000000

另外 VR mode 暫時只限日板...
https://twitter.com/zack_island/stat...71878392061953
kita 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 01:04 PM   #1523
pet3
The One

中文仲係接近500

咁玩日文好了

又有免費VR
今日仲玩買火影DLC
0口0 我玩唔切啊

FGO 目標預算
舊 01-24-17, 02:28 PM   #1524
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
中文仲係接近500

咁玩日文好了

又有免費VR
今日仲玩買火影DLC
0口0 我玩唔切啊
你好似有兩部PS4嘛,一齊開咪得囉

舊 01-24-17, 05:05 PM   #1525
pet3
The One

VR模式到底怎樣玩奶排
我們在用第一身玩

那我們選喜歡的人物不就反而看不到嗎

FGO 目標預算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
SONY HMZ T3 3D 頭戴式顯示器 nds 買賣專區 0 09-05-16 12:38 PM
[ETC] PlayStation 4 in 3D 神祕人1號 電視遊戲討論版 33 01-15-09 01:19 AM
[爆笑] PlayStation 9 nakakula 電視遊戲討論版 18 05-27-06 12:41 AM
Want Fix the playstation........ Orage 電視遊戲討論版 0 03-22-05 09:12 PM

現在的時間是 12:49 AM

手機版 | APP版