Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-27-14, 11:38 AM   #26
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: frankieccc 查看文章
請問大約觀察左幾耐?
大約有咩蛛絲馬跡?
由認識到走在一起大約用左一年

基本上看對方對自己的態度同埋談吐都會Feel到. 當然有互相試探之類的.

但實際點告白之後一齊, 我個Case應該都幾特殊未必可完全參考, 所以詳細就唔講啦

Rice

舊 03-27-14, 12:46 PM   #27
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: funnyfun 查看文章
你問黎有咩用呢
唔通佢講既野一樣都唔中既話你甘心放棄咩....
橫掂你又未拍過拖
與其向度問幾時表白洗唔洗表白
不如睇多d教人追女仔既技巧例子post,
比多力水真係追下人好過啦
你係追人女仔一定會feel到既
同埋上面講得岩,曖昧係人造出黎
佢唔flit 你你咪試下flit下佢試下水溫囉

Btw我唔建議表白
謝大大意見
其實我有拍過拖,但係係好多年前gei事了
以前段感情係幾次約會表白後得到
不過以前其實都知自己只係運氣好,無lala成功

此篇文章於 04-03-14 06:12 PM 被 半熟蕃茄 編輯。
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-14, 10:34 AM   #28
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2012
識左幾日--->一齊等車--->親熱--->帶左返屋企... 就開始同居--->過多幾年結婚生B

大家鐘意既就點都得,唔鐘意既就乜都唔使諗...
268 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-14, 05:09 PM   #29
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
LKF MODE--->一見一掂一夜企, 即行埋!!!

其實邊有定ka? 有人行左幾年先開始, 有人幾次見面!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-14, 05:19 PM   #30
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
見幾次就一齊既大大不要再說了 ( ´Д`)
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-14, 05:33 PM   #31
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
網上約, 第一次見就咀 goodbye kiss
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-14, 12:34 AM   #32
luna_178
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2010
果陣男朋友識咗我兩個月左右, 單獨出街2次。(前提係同事關係, 所以經常見面)
我認同表白係儀式野黎, 可以說係CONFIRM關係而已。
luna_178 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-14, 12:24 AM   #33
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

去過第三次街,都係無乜進展
唯有嘗試用一段日子互相了解下先,慢慢黎比較好

此篇文章於 04-03-14 06:13 PM 被 半熟蕃茄 編輯。
舊 03-30-14, 06:00 AM   #34
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
話之你單獨出十次街
你唔制造d火花既,出幾多次都冇用
隨非佢對你既興趣好大好大,咁跟本出唔出街都冇關係
有d野,好容易就feel得倒既
我個case係
個環境係完全唔適合表白既
但我feel倒果一刻我開聲既話,九成九得
結果就咁就得左
而之前兩次都一樣
係會有一剎那感覺倒果個moment去的話一定ok

Justine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-14, 05:38 PM   #35
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
作者: Justine 查看文章
話之你單獨出十次街
你唔制造d火花既,出幾多次都冇用
隨非佢對你既興趣好大好大,咁跟本出唔出街都冇關係
有d野,好容易就feel得倒既
我個case係
個環境係完全唔適合表白既
但我feel倒果一刻我開聲既話,九成九得
結果就咁就得左
而之前兩次都一樣
係會有一剎那感覺倒果個moment去的話一定ok
所謂的火花,係咪要去d浪漫地方之類?
我好耐之前個段感情係:太快就同前度女友一齊左,完全無乜做過野,所以而家咩浪漫野都好似唔識咁
舊 03-31-14, 01:32 AM   #36
cyberfox
God of Gamer
凡骨

註冊日期: Nov 2002
上網識, 以前玩YM果陣
傾下個一兩月電話, 出左一兩次街咁
第三次出街串下佢玩玩下乘機令佢係背後攬住我
佢又無反坑咁就一齊左

再過一排入長洲玩(無過夜), 睇日落再補返表白

PAD: ID 236 040 314
SB: ID 150 938 312
Line ID: cyberfox825
cyberfox 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-14, 02:05 PM   #37
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
感情真係好講timing....
第一次拍拖追咗前度六年,大學識嘅,有表白幾次啦,上年年頭一齊咗,但半年後佢想做返朋友,咁就散咗。

過咗個幾月,同一個識咗六年左右的舊同事講起長洲有咩野好食,就係咁日日whatsapp,
其實去到上年十二月中後已經feel到+互相確認鍾意咗對方,
於是大除夕就約佢去睇倒數煙花,一路睇住,直至面貼面,之後kiss埋,咁就一齊咗。
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-14, 11:57 PM   #38
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
facebook識~
約左出黎#唱k睇戲,2個月咁上下,之後送佢去搭mtr表白@@
一齊左2年中..
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-14, 04:56 PM   #39
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
一班網友出黎玩,識左一個月,有似送佢搭車就拖左手就一齊了
我覺得事前準備做得好,擦火花,例如身體接觸咁,最後覺得時機對就拖手,得左
越認識得耐,越不好追,又不是揀老婆,拍拖後才慢慢認識啦
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-14, 11:21 PM   #40
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
同女朋友本身做左一年同學,間中都有出街睇戲,有次唱k突然拖佢,之後就講想一齊咁就一齊三年

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-14, 01:42 AM   #41
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: frankieccc 查看文章
我好耐之前個段感情係:太快就同前度女友一齊左,完全無乜做過野,所以而家咩浪漫野都好似唔識咁
守業比創業難
浪漫都係靠經驗學返黎,只有太快散,無話太快一齊0既...

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-14, 10:00 PM   #42
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
共識/共鳴黎,唔洗講到明既~
表白只係confirmation,有時講到出哂面可能仲無癮

Just enjoy.

舊 04-19-14, 05:36 PM   #43
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 半熟蕃茄 查看文章
有好多既
比較易既係適度既身體接觸
如果你係正常人,你既道德價值觀會話你知點為之"適度"
都見過有人話,表白係雙方都有意思先會做既野
主要係左於正式確立關係
同你用乜方式/手段追佢係無關既

此篇文章於 04-19-14 05:41 PM 被 Justine 編輯。
Justine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-14, 07:45 PM   #44
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
樓主有冇最新發展可以更新下?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
八掛一問: 舊 gundam fix 價錢問題 martinnitram 收藏品討論版 0 03-12-13 11:53 PM

現在的時間是 11:36 PM

手機版 | APP版