Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 239 289 329 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 349 389  ... 最後
手機平板遊戲討論版>[今度は音ゲー]アイドルマスター シンデレラガールズ スターライトステージ偶像灰姑娘im@scg_stage(andriod/ios已上架)
casio 11:14 PM 03-15-18
作者: 亍 ◣:
當一路都係自選ssr時.....有償十抽一ssr算唔算退步左?
印象中自選超得係半年一次
Kinny Riddle 11:20 PM 03-15-18
當一路都係自選ssr時.....有償十抽一ssr算唔算退步左?
對嗰啲唔係好多SSR嘅新手或者係唔錯。

但對我哋呢啲由一開始玩咗成2年半,儲咗成20-30張SSR就唔係好抵囉。

隨機無得揀不特此,而且仲要係舊SSR,抽到重複機會相當大。我都係等自選算。
小光 12:12 AM 03-16-18
黎緊三日應該係TYPE SELECT GASHA, 成個月營收最低既三日
應該係要出呢個必中SSR黎谷營收
話唔定黎緊每個月都有
J+1 02:13 PM 03-16-18
Kilakilakila da

由手機版發出
sd03021 11:17 PM 03-16-18
想問一下少少野

如果而家D中階機/旗艦機用藍芽打會唔會有延遲的問題?
因為有好多機都無左插耳機孔
要充電就唔插得耳機會好煩

如果中階機都唔會延遲的話
我換機就應該唔會買旗艦機
J+1 12:31 AM 03-17-18
一用無線就一定有delay...
由手機版發出
KA版柯柏文 06:13 PM 03-17-18
作者: Kinny Riddle:
對嗰啲唔係好多SSR嘅新手或者係唔錯。

但對我哋呢啲由一開始玩咗成2年半,儲咗成20-30張SSR就唔係好抵囉。

隨機無得揀不特此,而且仲要係舊SSR,抽到重複機會相當大。我都係等自選算。
上次灰祭4x抽連出SSR 心姐第3·4號機,好彩中途跌張灰限十時,否則真正灰祭全軍盡默

冇自選SSR留比油王·新手
J+1 02:16 PM 03-19-18
終於有直版選歌介面

https://twitter.com/imascg_stage/sta...015040512?s=19

仲可以向下落

由手機版發出
KUTAR# 05:31 PM 03-20-18
作者: J+1:
終於有直版選歌介面

https://twitter.com/imascg_stage/sta...015040512?s=19

仲可以向下落

由手機版發出
計分畫面都統一直版就 very good 了
Kinny Riddle 01:01 AM 03-21-18
如果冇記錯,好似2015年動畫版啲歌仲未出晒,咁快就出シン劇ED?

同埋唔知係咪比之前啲神級MV寵壞咗,今次首Event MV感覺有啲嘛嘛哋。
J+1 09:40 AM 03-21-18
以為可以神還原動畫ed
由手機版發出
Chitose1987 10:27 AM 03-21-18
如果冇記錯,好似2015年動畫版啲歌仲未出晒,咁快就出シン劇ED?

同埋唔知係咪比之前啲神級MV寵壞咗,今次首Event MV感覺有啲嘛嘛哋。
2015 動畫只差一首 心もよう 未加
由手機版發出
J+1 10:40 AM 03-21-18
作者: Chitose1987:
由手機版發出
仲有動畫曲印像好似都係直接追加冇落ev...?
由手機版發出
小光 07:17 PM 03-21-18

不要怕,只是季節性的調整

近一年的新歌都好季節性
因為要襯返櫻花季節所以搵呢首歌出嚟啫
KUTAR# 10:30 PM 03-21-18
作者: Chitose1987:
由手機版發出
印象中還有
Nebula Sky
Heart Voice
yorkyork 11:52 PM 03-21-18
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1521643911.A.98C.html

話cgss複雜但係又去玩gbf,
我睇唔透
KUTAR# 12:10 AM 03-22-18
CGSS 唔算難丫, 好難咩...

唔係要打分都唔需要太研究技能
打活動卡亦都唔困難丫
每日login 基本都沒問題
yorkyork 12:21 AM 03-22-18
典型台仔係咁,
成日見遊戲D囡囡順眼就想玩,
玩玩下又話複雜又話唔識日文,
隻隻game都見
J+1 10:34 AM 03-22-18
一日兩個鐘都叫閒....
由手機版發出
yorkyork 12:20 PM 03-22-18
我研究巴哈台仔多年經驗,
只要佢地中意,
就算一日玩十個鐘都可以話係閒
搖搖 03:29 PM 03-22-18
佢地啲休閒定義同我地唔同架

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum
J+1 04:11 PM 03-22-18
佢應該係用精神狀態?? 但咁計bg應該難過灰姑娘喎...?
由手機版發出
KUTAR# 04:16 PM 03-22-18
佢地講到BG好易玩, 幾日就確保到活動卡咁wo
搖搖 04:20 PM 03-22-18
BG係啊
我有玩,就算無每日清體都係event中段就拎哂卡

CGSS差不多 keep住打足先夠萬8

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum
casio 05:15 PM 03-22-18
作者: KUTAR#:
佢地講到BG好易玩, 幾日就確保到活動卡咁wo
咁BG真係keep往打一日打6-7首上下,3,4日左右就攞到活動卡喎
不過玩咗成年我依家都摸唔透佢嗰判定
標籤:デレステ, 千川ちひろ, 戸田めぐみ, 杏仁豆腐, 鷹富士茄子
第一 ... 239 289 329 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 349 389  ... 最後

返回主題版面