Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後
日本動漫畫討論版>兒時卡通結局之迷?
jamsquare 04:42 PM 02-24-15
蜜蜂仔最尾搵唔搵得番老母?
Rance 04:53 PM 02-24-15
作者: jamsquare:
蜜蜂仔最尾搵唔搵得番老母?
搵到
大情大性武大帝 05:00 PM 02-24-15
作者: Rance:
莎拉物語囉,妖
最後有個印度僕人黎搵佢,話佢老豆留左筆遺產比佢,佢咪做返有錢人離開間學校,個好衰O既校長同成日蝦佢個同學見佢做返有錢人就呆哂,最後成班老友送佢坐船走
多謝!!!真係一解迷團…,

作者: Leaf:
你話達爾大冒險有冇可能根據漫畫重製番?
達爾大冒險係咪即是DQ2?
Leaf 05:05 PM 02-24-15
作者: 大情大性武大帝:
多謝!!!真係一解迷團…,

達爾大冒險係咪即是DQ2?
呢套

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%8B%...86%92%E9%9A%AA

動畫的進度巴特拉依然係1件垃圾
真!DC 04:50 PM 02-24-15
超音戰士
亞視播過三次
三次都睇唔倒開頭最後一次先睇到結局
另,近年先知幾個主角設定未夠廿歲
你話達爾大冒險有冇可能根據漫畫重製番?
依家成日食老本真係有可能
由手機版發出
anyone 04:56 PM 02-24-15
細個果陣動畫專門係下晝3點幾播
叫d學生除左錄低放學睇之外都唔知可以點
HIM 05:01 PM 02-24-15
作者: anyone:
三點幾既係重播, 新既響兒童節目同兒童節目後先播, 好多年都係咁喎
anyone 05:31 PM 02-24-15
作者: HIM:
三點幾既係重播, 新既響兒童節目同兒童節目後先播, 好多年都係咁喎
我記得果陣9x年尾d勇者/機械人類動畫都係3點播ge
然後就另一個時段係1705 數碼暴龍/pokemon
teealpha 05:10 PM 02-24-15
作者: 魔璃:
依家諗下伏魔小王子跟本就系一套B級Cult片黎 ..

d囡集集都少布, 唔著都有, 大波, 勾男人
跟住成日有怪獸食人場面, 甩手甩腳, 女人爛面 .........
伏魔小王子幾乎做成我童年陰影…
某敵役殺左隻叫土蟹既怪,之後覺得有D肚餓就順手食埋佢,之後隻土蟹就附身響佢個肚度,仲成鬼日嗌肚餓,搞到敵役成日要食野,後尾好似去左假扮某國國王,開始響王宮食人…再之後就唔記得,只係記得後王同王子打果時敵役已經變到成隻土蟹咁

作者: ayato:
達爾大冒險播左幾次都係去到佢老豆果度就完鬼左勁嬲...
動畫係攸到呢度之嘛,都冇後尾

作者: anyone:
果時好多好野都係亞視度播,包括有套我追左好多集但係去到播結局果日因為罰留堂睇唔到既"羅密歐的天空"…我都係早兩年先見有RAW,不過我都係未補返個尾
jamsquare 05:15 PM 02-24-15
亞記有套純愛動叫同班同學

到最尾男女主角散左, 都有少少陰影
Rance 04:58 PM 02-24-15
返上晝班咪有得睇
ayato 04:58 PM 02-24-15
Rance 05:00 PM 02-24-15
作者: ayato:
因為動畫版真係拍到呢度嘛....
一提到無播結局就一定會有人誤會達爾大冒險同伏魔小王子呢兩套無播結局...
魔璃 05:00 PM 02-24-15
以前我仲系返上晝班小學
返屋企做哂功課就開始睇動

當時會追既系變形金剛隱者戰士同z gundam, 跟住夜晚睇南光太郎
T.K. 12:21 PM 02-25-15
作者: 魔璃:
以前我仲系返上晝班小學
返屋企做哂功課就開始睇動

當時會追既系變形金剛隱者戰士同z gundam, 跟住夜晚睇南光太郎
隱仔戰士星期日播
風雲再起一至五播喎a
魔璃 12:25 PM 02-25-15
作者: T.K.:
隱仔戰士星期日播
風雲再起一至五播喎a
隱者戰士我星期一至五會手動錄架喎

星期日播勝利之鬥爭下話
真!DC 05:04 PM 02-24-15
我中學都係龜宅部一放學就番屋企睇動
由手機版發出
真!DC 05:21 PM 02-24-15
果時d家長唔會同仔女一齊睇卡通?
少女向既作品特別多成人情節
由手機版發出
Leaf 05:23 PM 02-24-15
作者: 真!DC:
果時d家長唔會同仔女一齊睇卡通?
少女向既作品特別多成人情節
由手機版發出
應該唔少cut左; 亂馬1/2 cut晒露點啦; 係噃亞視究竟有冇買齊?
魔璃 05:28 PM 02-24-15
作者: teealpha:
講真如果以現今尺度,應該打眼球怪就已經俾人投訴到爆
動畫最尾果集(香港進度)好SAD
我最有記憶就系眼球怪
唔知點樣嚇暈左條囡之後硬生生咁吞左佢

應該唔少cut左; 亂馬1/2 cut埋露點啦; 係噃亞視究竟有冇買齊?
夜晚時段播既亂馬好似出到右京冇耐就停左, 之後唔知星期六定日上晝斷下斷下咁播, 但有記憶系18定22期既左右
Rance 05:29 PM 02-24-15
應該唔少cut左; 亂馬1/2 cut晒露點啦; 係噃亞視究竟有冇買齊?
有一集女亂馬同良牙打完件衫割開左露點CUT漏左
講開CUT漏露點無線播鋼鐵天使最後一集個ED又係CUT漏左
費比加拿斯 12:01 AM 02-25-15
講起亂馬1/2

當年唔係無記用龍珠還擊,亂馬都唔會走去星期三播.
費比加拿斯 12:01 AM 02-25-15
買齊tv版,不過無ova,ova係有線做過.
ayato 05:25 PM 02-24-15
HAHA!原來真係無

仲有套亞視唔知咩修羅戰記,不過我唔記得係我無睇曬定佢無播曬
魔璃 05:38 PM 02-24-15
可能當年投訴案例多數都系暴力問題, 大家都系集中哂系打動例如星矢

但系唔系真系冇人留意下3點幾檔?
記得以前聽好多囡囡話鍾意睇伏魔小王子架喎, 依家諗起都驚
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後

返回主題版面