Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-18-12, 09:32 PM   #276
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
斷片的千反田好萌

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-12, 11:12 PM   #277
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
千反田笑死
今集三人努力
佢就掛住食仲要醉埋
兼出埋另一人格

夫婦兩個玩雙聲

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-12, 12:56 AM   #278
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
眼睛一閃以為奉太郎又糟秧
點知就咁瞓低
酒鬼的確係唔會承認自己飲醉
葉老頭 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-12, 12:58 AM   #279
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
如果(不可能)千反田日後真係同奉太郎結左婚 可以想像每天有幾多瑣事消耗能量 所以男主角[不追求]女主角是對的
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-12, 01:31 AM   #280
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
睇番第8集, D棒讀真係笑死

之後睇cv表先知原來全部都係名cv
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-12, 11:34 AM   #281
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
#10 「万人の死角」

入須冬美は思わせぶりな態度で奉太郎をお茶に誘う。あの冷静沈着な入須のいつにない様子に、
奉太郎、まんざらでもない。入須が奉太郎を誘った本当の理由とは!?

脚本賀東招二
絵コンテ・演出坂本一也
作画監督高橋博行

舊 06-25-12, 02:08 AM   #282
money
◆.西野司命.◆

舊 06-25-12, 07:54 AM   #283
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
成集比學姐玩弄在手心中

我靠的是幸運也是罪嗎....不是說這也是實力嗎

還未完個死亡事件??????

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 06-25-12 07:57 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 04:16 PM   #284
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
點樣 fit 條 繩入去呢?
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 08:02 PM   #285
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
這幾集反而似睇推理劇,條繩可以點用……

舊 06-25-12, 10:38 PM   #286
埃及使者
玻璃般的存在

俾學姐讚美幾句就飄飄然
仲要俾人地老婆提出重點

仲要講埋下集....

GGF - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
舊 06-25-12, 11:36 PM   #287
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
俾學姐讚美幾句就飄飄然
仲要俾人地老婆提出重點

仲要講埋下集....
條繩冇出現過,覺得唔可以話係重點,因為前題係 what you see is what you get。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 12:04 AM   #288
埃及使者
玻璃般的存在

所以先唔明點解要咁特別
將條繩係今集ENDING引伸埋去下集

GGF - 棄坑

舊 06-26-12, 01:05 AM   #289
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
我...完全....唔記得條繩囉
葉老頭 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 01:46 AM   #290
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
作為一個外來的幫手
唔記得條繩既事而完成左電影
點睇都好過用戈3個人講既ending
雖然係一個幾重大既miss
不過下集應該會解埋條繩係咩1回事吧
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 06:15 AM   #291
HEERO
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
我看到標題萬人的死角時, 還以為是說寫劇本的人是不是病到連話都說不出來的盲點 "

其實新手拍電影不時會不覺意注視鏡頭, 和用單純跟著人走的拍攝角度新手拍片都很常見, 根本不算能用在是推理上用吧
不正常的盲點實在太多了, 如果是要演員要注視鏡頭的話, 劇本應該是寫有指示的吧
我覺得女帝根本就係想看誰說出的推論有趣, 就用誰說的拍下去而已...
HEERO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 06:28 AM   #292
風無霜
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
條繩唔係重點吧...
完成左條繩等於無用的吧...
點解摩耶要提條繩出黎=.=
風無霜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 09:21 AM   #293
hahahaaaa
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
除左諗唔明條繩點用之外,仲有大小姐想講d咩呢
hahahaaaa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 11:29 AM   #294
Funny
Ultimate Gamer
超平和バスターズ

註冊日期: Dec 2002
睇完今話, 忍唔住都要講句
私、気になります!
Funny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 12:28 PM   #295
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
奉太郎既解答根本唔合理
先前至話本鄉寫劇本守十誡,呢頭就破功
從頭到尾都冇介紹過攝影師你點可以話佢係角色之一?如果呢個就係正解根本已經犯哂規
更加唔洗講望鏡頭呢D小動作提示最多只能建立於有演技既內行人,外行人十有八九都係咁

此篇文章於 06-26-12 12:32 PM 被 qhxu 編輯。
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 12:35 PM   #296
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
學姐要求嘅目的係完成電影
係呢點上, 奉太郎已經完成左佢嘅任務

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 05:26 PM   #297
money
◆.西野司命.◆

舊 06-26-12, 11:08 PM   #298
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
d棒讀睇幾多次都係覺得好正

如果要夾硬用番條繩
會唔會個密室其實係死者自己做成既, 佢係檢查緊間打開左窗既控室既時候比人襲擊,
襲擊佢個個(無口女...?)係2樓走廊利用條繩跳入個間控室, 之後死者逃走. 走左入去房到再反鎖, 點知失血過多死左
不過咁講隻斷手同埋第7人之說又唔知點解決, 都係等佢解話算

btw, yukana把聲真係越聽越有味道
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-12, 02:29 AM   #299
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
入須先輩ゆかな
前面邊睇邊諗:奉太郎你要俾被先輩吃掉了
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-12, 09:22 PM   #300
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
我反而想知三個推薦主角既人當中
其中一個係咪佢家姐(學校外既人)

理由係
最初入須係留意版同一個"先輩"吹水
而呢個人又用女性方式發言

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」総合THREAD丨 二期確定?! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1008 01-14-24 06:11 PM
[動畫] 松本零士 アニメ作品 総合THREAD丨「宇宙海賊キャプテンハーロック」CGアニメ映画化決定 money 日本動漫畫討論版 8 12-19-15 02:18 PM

現在的時間是 07:38 PM

手機版 | APP版