Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-18-13, 09:45 PM   #76
polyu7
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2008
引用:
作者: Echo01 查看文章
你係咪打到有個閘唔俾你過, 閘前有部電腦果度?

最後斬哂D人再斬門過.... 唔識只斬手

另外之後有個option任務打兩架直升機
踩飛彈之後唔識斬....就咁跳過左佢...
polyu7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 09:54 PM   #77
Echo01

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: polyu7 查看文章

最後斬哂D人再斬門過.... 唔識只斬手

另外之後有個option任務打兩架直升機
踩飛彈之後唔識斬....就咁跳過左佢...
有個兵仔你開blade mode個陣好明顯距左手顯示佐一忽出黎俾你斬

踩飛彈之後我都係開blade mode亂斬
Echo01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 10:01 PM   #78
polyu7

引用:
有個兵仔你開blade mode個陣好明顯距左手顯示佐一忽出黎俾你斬

踩飛彈之後我都係開blade mode亂斬
THX~!
舊 02-18-13, 10:04 PM   #79
Echo01

引用:
THX~!
收集左手係其中一個好重要既環節~
舊 02-18-13, 10:08 PM   #80
snakeEdmond
Junior Member

註冊日期: Jun 2008
PSN  IDedmondsnake
I do not know why I cannot see my trophies of the game even I synchronised the trophy list with server.
Does anyone know why?

Thanks.
snakeEdmond 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 10:13 PM   #81
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
從來以來香港絕大部份有一定年資既打機都係無比人寵壞
聽開日文,唔識估好刨書跟住玩,學識日文又有,唔識玩得多GET到語氣又有
再者而家無要求多多架,無人要求隻美廠GAME要配日文
日廠原汁原味一個小小要求都比人話要求多多
聽唔明睇唔明要求多多反而係啲多數唔係打開機又比行貨寵壞既人喎
而家係一批大眾衝入來攻陷左一個原本享受原著既人市場
令到一班肯洗錢支持遊戲既人而家要挨貴貨仲要比人指指點點

跟本行英同行日係兩批唔同市場
要靚埋個盒真係想收隻GAME直接衝左日版啦

引用:
作者: ist 查看文章
其實香港人買game真係幾腌尖

隻game全英文,又話要原聲日文

到時全日文,又話 聽睇 吾明,點解無英文

到時行貸咩文咩字幕都有,又話個18禁Logo 吾好睇

真係吹脹

此篇文章於 02-18-13 10:19 PM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 10:29 PM   #82
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: snakeEdmond 查看文章
I do not know why I cannot see my trophies of the game even I synchronised the trophy list with server.
Does anyone know why?

Thanks.
應該同個CODE情況一樣, 要正日先可以sync, 前排玩隻Darksiders 2又係早好多日偷跑, 當日係sync唔到杯, 要等正日先可以
如果你只係想睇杯, 去trophy collection按三角形揀offline mode, 咁就唔洗sync都睇到部機入面D獎杯

極輕微趣味劇透
打完兩架直昇機入到去一個好多閉路電視既倉庫, 有一個幾隱蔽既道具箱要喺D貨櫃堆中一個窿跌落去, 道具箱隔黎有另一個貨櫃有一堆紙皮箱同雜物, 斬爛個紙皮箱原來有個敵人匿埋喺入面 仲比雷電串佢哩招跟邊個學返黎

幾鍾意戰死果時保留通訊器大叫「Raiden!!? Raaaiiidddeeennn!!!!!!」哩個傳統

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 10:32 PM   #83
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
點只斬手??
自由斬撃mode

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 02-18-13 10:37 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 10:35 PM   #84
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
有BUGS,無限刷BP中

舊 02-18-13, 11:41 PM   #85
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
去到隻狗度, 俾個視點玩死左.

我玩bh6 係完全無問題既, 呢隻 game 個視點真係未見過咁差
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 11:42 PM   #86
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

我玩bh6 係完全無問題既, 呢隻 game 個視點真係未見過咁差
有咩問題...

玩DEMO完全唔覺,..

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 11:46 PM   #87
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: GN00508771 查看文章
有咩問題...

玩DEMO完全唔覺,..
我係DEMO打隻狗都無任何問題,仲覺得好易打..........

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 11:48 PM   #88
nosaj31

註冊日期: May 2012
PSN  IDnosaj31
打完女boss之後,執左佢支武器,但係點解我用唔倒既??我簡武器果度冇得簡??
nosaj31 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 11:51 PM   #89
華倫君島陽平
Crazy Gamer
去打工

註冊日期: May 2002
PSN  IDKENNEDY84BOND
XBox Live GamertagBond XX
引用:
作者: nosaj31 查看文章
打完女boss之後,執左佢支武器,但係點解我用唔倒既??我簡武器果度冇得簡??
要俾10000bp先俾你用

舊 02-18-13, 11:58 PM   #90
nosaj31

註冊日期: May 2012
PSN  IDnosaj31
引用:
作者: 華倫君島陽平 查看文章
要俾10000bp先俾你用
敢我要努力斬了,岩岩岩斬完大猩猩,好鬼勁
nosaj31 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 12:27 AM   #91
wutoms

註冊日期: Jul 2006
引用:

有無用lock?
wutoms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 01:12 AM   #92
polyu7

卡關

george個關完左後市區個關
過左下水道, 一出去打清敵, 三個人加一個機械人係橋上
點先可以打到佢, 無咁多飛彈..
舊 02-19-13, 01:16 AM   #93
polyu7

引用:

視點個郁法有少少似mh
我覺得斬mode時個左右郁好唔慣, 慣左較inverted,但斬mode好似無invert到

另外有無得即時移個畫面去人物面向既方向?
舊 02-19-13, 01:22 AM   #94
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:

你肯定無用lock,
bh6個視點就真係差啦,差到我玩完試版唔買~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 01:24 AM   #95
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
視點個郁法有少少似mh
我覺得斬mode時個左右郁好唔慣, 慣左較inverted,但斬mode好似無invert到

另外有無得即時移個畫面去人物面向既方向?
右菇按落去~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 01:32 AM   #96
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
我卡左係到有部有盾既坦克車頂住條路.....死左N咁多次都唔識過

無事了已過.....
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 01:53 AM   #97
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
我有用 R2 囉

搞左兩個幾鐘, 最後冷靜 d 一次過殺左佢 hard mode.

視點問題有二.
一係戰鬥時換 target時轉唔到視點, 而未起畫面出現既 target 無法 lock.
二係好多時 target 唔係正中間, 行一步視角又會再轉, 令到人parry 時判斷錯左方向.

呢方面AZOE 好過佢, 不過唔知呢度幾多人玩過.

BH6 我係咩事都無. 個人問題啦.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 03:21 AM   #98
Echo01

引用:
卡關

george個關完左後市區個關
過左下水道, 一出去打清敵, 三個人加一個機械人係橋上
點先可以打到佢, 無咁多飛彈..
先清佐下面3個兵仔先, 之後斬斷橋墩部野會跌落黎

PS: 三個兵仔有個可以奪左手
舊 02-19-13, 08:32 AM   #99
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
啱啱打到Ch3,當我見到以下呢幅時
我真係好佩服製作組呀!(連呢樣MGS系列精髓都有)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 09:52 AM   #100
polyu7

引用:
先清佐下面3個兵仔先, 之後斬斷橋墩部野會跌落黎

PS: 三個兵仔有個可以奪左手
THX
琴日無意間斬左隻左手但因為卡關無左。。。
請問係唔係斬mode斬手一定拎到,定係機率??

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Metal Gear Rising: Revengeance 綜合情報 Vol.3 neo2046 電視遊戲討論版 327 03-01-15 05:05 PM
Metal Gear Rising: Revengeance 2013年発売予定 Vol.2 草薙さん 電視遊戲討論版 1007 02-14-13 06:10 PM

現在的時間是 07:47 AM

手機版 | APP版