Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-09-15, 12:48 AM   #126
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
因為有無聊人去舉報PS4, 3DM, 遊民
百度睇到

站(2024/05/11,05/12)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區

此篇文章於 01-09-15 12:51 AM 被 ALEX CHOW 編輯。
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 01:00 AM   #127
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: HONDA 查看文章
因為有無聊人去舉報PS4, 3DM, 遊民
百度睇到
傳聞話對家舉報GTA?
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 01:14 AM   #128
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
我預期係咁禾。

就算比佢地落到腳,都唔會賣得好,要買的都在香港買左7788

開發隻愛國愛黨game 跟機可能會快d 批到。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 01:39 AM   #129
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
成日掛住中國係大肥豬肉,個個都諗住食,點知一個二個都損手爛腳離場,真係抵死

中國行人治社會,所有嘢朝令夕改,唔識返幾個權貴照住,根本無得玩(其實識都未必有得玩,因為權貴都會畀人鬥落台),中國政府簽晒合約都可以當你放屁,法官由政府操縱,上到法庭都唔夠佢玩,遊戲機銷售禁令呢樣嘢,政府鍾意可以突然間出返,全部PS4唔畀賣,蝕到你入骨都仲得,你日本仔吹咩?

日本係中國政府轉移內部問題嘅重要工具,萬一中國又有咩問題發生,政府又會引導民眾去瘋狂反日,到時名正言順抵制日貨,都咪話唔Funny。
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 01:43 AM   #130
URA
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
傳聞話對家舉報GTA?
PS4行货不锁区?被举报了...
http://news.mydrivers.com/1/365/365085.htm

当事人回应:我为什么举报PS4不锁区?
http://news.mydrivers.com/1/365/365892.htm

所以成蟲大哥真係無話錯,強國人真係需要比人管既

舊 01-09-15, 01:48 AM   #131
ALEX CHOW
AUDI SPORT

PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
傳聞話對家舉報GTA?
唔止GTA(雖然GTA係重點)
嗰條友俾人起左底,連名都起理

GTA貼吧有講

站(2024/05/11,05/12)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 01:58 AM   #132
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
睇完上面感想:
神州福地,珍禽異獸,無奇不有
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 02:22 AM   #133
david
The One

註冊日期: Mar 2002
原來是一身$記主機O既自稱任飯舉報O既...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 02:49 AM   #134
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
嘩~乜咁攪笑既 XD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 09:22 AM   #135
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 烈海王 查看文章
成日掛住中國係大肥豬肉,個個都諗住食,點知一個二個都損手爛腳離場,真係抵死

中國行人治社會,所有嘢朝令夕改,唔識返幾個權貴照住,根本無得玩(其實識都未必有得玩,因為權貴都會畀人鬥落台),中國政府簽晒合約都可以當你放屁,法官由政府操縱,上到法庭都唔夠佢玩,遊戲機銷售禁令呢樣嘢,政府鍾意可以突然間出返,全部PS4唔畀賣,蝕到你入骨都仲得,你日本仔吹咩?

日本係中國政府轉移內部問題嘅重要工具,萬一中國又有咩問題發生,政府又會引導民眾去瘋狂反日,到時名正言順抵制日貨,都咪話唔Funny。
係邊個舉報都冇關係, 棋子一隻.

你估中國政府係呆子, 冇人舉報就咩都唔知咩.

對中國市場存有幻想, 唔係單只呢一兩間公司, 而係全世界企業.

又或者有呢一種情況, 係有D跨國企業高層明知入華做生意或把工作移去內地係大有問題, 但為左自己好處就照搞, 差唔多出事的時候咪跳船囉. 呢D係我有一個在一間全球知名跨國大企業的老友親身經歷.

舊 01-09-15, 10:02 AM   #136
烈海王

引用:
作者: wing 查看文章
係邊個舉報都冇關係, 棋子一隻.

你估中國政府係呆子, 冇人舉報就咩都唔知咩.

對中國市場存有幻想, 唔係單只呢一兩間公司, 而係全世界企業.

又或者有呢一種情況, 係有D跨國企業高層明知入華做生意或把工作移去內地係大有問題, 但為左自己好處就照搞, 差唔多出事的時候咪跳船囉. 呢D係我有一個在一間全球知名跨國大企業的老友親身經歷.
當見到「武則天封胸事件」,已經知道呢個國家文化只會倒退,唔會向前

大部份暢銷遊戲,唔多唔少都涉及暴力同性,或者神話鬼怪元素,要搵理由禁你出,真係易過呼吸
舊 01-09-15, 12:20 PM   #137
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
只能講抵死+恭喜

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 02:21 PM   #138
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: URA 查看文章
PS4行货不锁区?被举报了...
http://news.mydrivers.com/1/365/365085.htm

当事人回应:我为什么举报PS4不锁区?
http://news.mydrivers.com/1/365/365892.htm

所以成蟲大哥真係無話錯,強國人真係需要比人管既
損人不利己,不能理解
由手機版發出
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 02:41 PM   #139
聖鬥士星矢
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDMacao-Seiya
XBox Live GamertagMacaoSeiya
上次XBOX ONE臨發售都試過甩碌, 不過好似都係小意思, 三兩個星期搞返掂, 如果PS4 要鎮區我諗唔係短期內搞得掂, 因為HARDWARE, SOFTWARE全部要調整過晒....
聖鬥士星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 03:01 PM   #140
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
唔止GTA

3DS XBOX 蘋果系列 安桌

全部中槍WWWW

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-15, 12:17 AM   #141
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
殘國算把啦
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-15, 01:53 AM   #142
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
老實,真心想國內多D 人玩到家用機
多少可改善下國內網遊,版權 等情況

臨門一腳,自己踢出界
果然係一個不可思議的民族

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-15, 09:55 AM   #143
烈海王

引用:
作者: 信長 查看文章
老實,真心想國內多D 人玩到家用機
多少可改善下國內網遊,版權 等情況

臨門一腳,自己踢出界
果然係一個不可思議的民族
的確可改善版權意識,如網上電影,中國由從前盜版,到現在會購買正式版權播放,但在人治社會,一個行政命令,已令你全數下架停播,買了正式版權也無用,中國行政主導,在此商業根本不能獲得保障。
舊 01-10-15, 11:10 AM   #144
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
上而乜IP名都比人註冊哂, 突然殺條友出泥, 話PS呀, DQ呀係我名下, 樣樣要你賠都煩Q死你
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-15, 11:33 AM   #145
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
又幾巧合剛出咗部OBox 同 W3D -y( ̄∀ ̄)。o0○

http://news.557.net/zhoubian/11128980o.html

《太極熊貓》閃亮CES展 OBox現場獲外媒青睞

作者:557.net來源:什麼值得玩發表時間:2015-01-09關注:2收藏
國際消費類電子產品展(CES 2015)正在美國拉斯維加斯火熱開展,知名手游企業蝸牛公司,本次也攜OBOX手游主機、W 3D手游手機等硬件新品參展,受到The Verge、Tech Crunch、Slash Gear等全球知名手游、科技媒體的廣泛關注。此外,蝸牛旗下動作手游大作《太極熊貓》大屏版也首次對外曝光,並在現場通過OBox主機提供了試玩!

圖1
蝸牛首款手游主機OBox

相比於PS、Xbox等傳統手游主機, OBox最大的特色就是可更換模塊的設計,美國科技媒體網站The Verge對此做了專門介紹。「OBox是一款搭載了英偉達K1芯片的安卓系統手游主機,含有可更換模塊的設計,用戶可在兩組芯片、兩組HDMI端口和四塊從500GB到4TB容量的硬盤裡,自行選擇配置、升級。」通過這樣的創新設計,未來如果有更高性能的處置器出現,OBox用戶只需更換處置器模塊就可以完成升級!

圖2
The Verge報導

美國知名科技博客Tech Crunch更加偏愛OBox的3D影像輸出功能:「2D手游通過蝸牛自研的3D引擎優化後,手游圖形可以3D化,在OBox上輸出,手游研發商無需為讓手游到達3D效果而去做額外的修改,蝸牛可以幫助他們一步到位。」作為國內著名的老牌手游企業,蝸牛是中國第一個擁有自主知識產權的3D引擎的企業,擁有強大的技術後盾,OBox支持3D和4K畫面的輸出,配合3D眼鏡,即可享受無比逼真的3D立體手游體驗!
圖3

圖4
《太極熊貓》OBox的3D體驗受圍觀

作為國內數一數二的手游研發商,蝸牛自研的多款端游、手游大作都會移植到OBox上,包括動作手游《太極熊貓》。目前,蝸牛正在《太極熊貓》的忠實玩家裡開展 「中國OBox行動」。關注《太極熊貓》的玩家朋友們趕緊前往《太極熊貓》官方網站,進入活動專題提交相關資料後,蝸牛將從中相關玩家裡篩選出一萬人免費領取OBox!

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-15, 01:14 PM   #146
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
知唔知iphone係點
官方鎖晒,然後間間電話舖都基本同你jb左

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-15, 01:47 PM   #147
chokwing

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDchokwing
現在變咗只鎖中國版PS4,
啲水貨佬又肥肥了

NS FC:3102-8090-3650
NS用戶名:hamsubwing
新玩無耐島上還簡陋,請包涵

此篇文章於 01-10-15 01:55 PM 被 chokwing 編輯。
chokwing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-15, 06:10 PM   #148
烈海王

引用:
作者: KA版柯柏文 查看文章
上而乜IP名都比人註冊哂, 突然殺條友出泥, 話PS呀, DQ呀係我名下, 樣樣要你賠都煩Q死你
「俺早已註冊Playstation 4的名字,索尼什麼的現在侵犯了老子的權利,賠償是天公地道的,甚麼叫尊重法治你小日本懂不懂?」
舊 01-10-15, 07:13 PM   #149
luciferdark

引用:
作者: Reishin 查看文章
損人不利己,不能理解
由手機版發出
中國人嘅邏輯
我無嘅野, 我見到第二個有, 我唔係想我都有
我只係想第二個一樣無!

作為香港人, 作為正常人類
理解唔到先正常

舊 01-10-15, 08:18 PM   #150
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
delete

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:12 PM

手機版 | APP版