Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 07-10-03, 11:57 PM   #1
kaworu
Banned

註冊日期: Mar 2002
砌新機

budget $4000~5000
要打機
有冇好意見?
kaworu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-03, 12:17 AM   #2
麥C
God of Gamer
專業R水吹

PSN  IDmaxcmwong
AMD ATHLON XP 2500+(BOX)~$750
GIGABYTE GA-7N400PRO~$950
SAMSUNG PC2700-512~$560
WESTERN WD400JB~$520
GIGABYTE RADEON 9600PRO~$1500
LITEON 16X DVD-ROM~$280
箱+Fluppy~$400

舊 07-12-03, 01:17 AM   #3
Ledyn
Senior Gamer

註冊日期: May 2002
引用:
Originally posted by 麥C :
AMD ATHLON XP 2500+(BOX)~$750
GIGABYTE GA-7N400PRO~$950
SAMSUNG PC2700-512~$560
WESTERN WD400JB~$520
GIGABYTE RADEON 9600PRO~$1500
LITEON 16X DVD-ROM~$280
箱+Fluppy~$400
呢個 config 唔錯,但 display 可以用天揚9700,好過9600pro(用骰仔機或機箱散熱不良則例外)

仲有 hard disk 用 80g,只貴百幾二百,但可以裝多D game
Ledyn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-03, 01:15 PM   #4
kaworu
Banned

引用:
Originally posted by Ledyn :

呢個 config 唔錯,但 display 可以用天揚9700,好過9600pro(用骰仔機或機箱散熱不良則例外)

仲有 hard disk 用 80g,只貴百幾二百,但可以裝多D game
咁9700 貴幾多?
kaworu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-03, 01:43 PM   #5
麥C
專業R水吹

引用:
Originally posted by kaworu :

咁9700 貴幾多?
天楊9700仲平過Giga9600pro喎
$1450左右
不過天楊野用料冇Giga咁好喎

舊 07-12-03, 05:41 PM   #6
billlam
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
其實天楊9700都有機係ATI原廠做的~
好似我張HIS 9500PRO都係ATI原廠做的~
但要睇下你好唔好彩啦~
billlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-03, 06:01 PM   #7
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
Re: 砌新機

唔好
>>>>SAMSUNG PC2700-512~$560

用兩條 256 ddr 行 dual channel
StOnE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-03, 06:38 PM   #8
麥C
專業R水吹

Re: Re: 砌新機

引用:
Originally posted by StOnE :
唔好
>>>>SAMSUNG PC2700-512~$560

用兩條 256 ddr 行 dual channel
行dual0黎做咩
一般打機上網睇碟
一條512點都好過2條256
行dual係個頻寬大0左0者
一般用係上0黎分別唔大

舊 07-12-03, 06:42 PM   #9
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
Re: Re: Re: 砌新機

引用:
Originally posted by 麥C :

行dual0黎做咩
一般打機上網睇碟
一條512點都好過2條256
行dual係個頻寬大0左0者
一般用係上0黎分別唔大
一般打機上網睇碟
咁咪用番一條 512 囉
StOnE 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
砌新機 Terry仔 手機資訊/電腦軟硬討論 13 03-22-04 10:27 AM
砌新機 山治 手機資訊/電腦軟硬討論 20 10-27-03 12:22 AM
砌新機 , 俾D意見 馬沙 手機資訊/電腦軟硬討論 20 04-04-03 01:25 AM
砌新機 林佳樹 手機資訊/電腦軟硬討論 25 11-22-02 08:33 PM

現在的時間是 10:55 AM

手機版 | APP版