Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-29-19, 02:47 PM   #451
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li

舊 01-29-19, 02:52 PM   #452
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: persona_milk 查看文章
其實呢個改動幾好, 等玩家再返警局時唔會因清曬怪而太輕鬆, 加上可以用火力打停佢, 不過如果可以加d 位可匿埋(如儲物櫃)感覺可能更好
子彈本身已經有限,除左自己玩、朋友玩之外,亦有睇好多玩家既gameplay,
基本上係好難清哂怪,再者有時會因為劇情推進,有新怪出現。
完全唔覺得將暴君弱化之類,會令危機感失色。
反而亦可以俾玩家有少少喘息既地方!

之前亦講左,各個玩家有唔同感受,一部份玩家享受完全無喘息機會既過程,
但同時亦有一部份玩家係好希望可以有喘息既機會。
你覺得好就好,亦無需同我再講落去…大家都改變唔到大家。

此篇文章於 01-29-19 03:00 PM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-19, 02:56 PM   #453
權愛真

我已經開始熟路,所以試過重新去打,
但發覺要咁快通關……即係唔可能拎哂所有野……
如果要咁樣玩,我當然唔係無能力做到,但真係完全唔享受個過程。
(我一向亦特別唔鍾意遊戲強行要玩家限時極速過關呢樣野…
仲要係本身遊戲長度已經偏短,仲要玩家加快速度…想點?
而且通關快,亦完全唔等同技術。)

通關獎勵亦真係過於苛刻!
所以我同朋友都係決定只拎到把無限刀仔就算。

PS. 雖然未睇到全身照,但依家就咁睇相,市長個女既人設應該真係好靚!
期待個The Ghost Survivors模式。
另外都係個句,希望官方會出Ada Wong既DLC啦!真係玩唔夠佢…。

總結,二、四、六代係我最鍾意既集數!(七代係最垃圾、不屬正傳系列。)
希望日後八代,會回歸正傳系列,亦承傳以往雙數代既傳統,
一樣係有重心主角,Ada Wong同Leon。

此篇文章於 01-29-19 03:10 PM 被 權愛真 編輯。
舊 01-29-19, 03:00 PM   #454
ComeLOLoh

講真,有時間整Ghost Survivors,不如整Ada Escape。
不過,個Ghost Survivors可能就係試下如果整Ada篇會點…

舊 01-29-19, 03:07 PM   #455
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
佢應該係預玩家享受完隻game玩熟左之後先再挑戰快速爆機s rank吧
我自己都唔鐘意趕頭趕命玩同所以唔打算理rank
好唔鐘意佢rank淨係計時間,無視殺敵數命中率受damage量等等要素

Ada篇應該會有吧
有料dlc
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-19, 03:07 PM   #456
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
我想知Ada無著風褸、紅色裙個模形點樣攞到?
四個鐘內爆機

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-19, 03:20 PM   #457
ComeLOLoh

有 98% 的玩家都曾盯著市長女兒的屍體看,
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=25&snA=53682

舊 01-29-19, 03:20 PM   #458
權愛真

引用:
講真,有時間整Ghost Survivors,不如整Ada Escape。
不過,個Ghost Survivors可能就係試下如果整Ada篇會點…
好多玩家都一定好期待Ada Wong既DLC。
照常理黎講,Ada整個人設都整哂出黎,官方亦無理由有錢唔賺?

引用:
作者: 真!DC 查看文章
佢應該係預玩家享受完隻game玩熟左之後先再挑戰快速爆機s rank吧
好唔鐘意佢rank淨係計時間,無視殺敵數命中率受damage量等等要素

Ada篇應該會有吧
有料dlc
由手機版發出
我同班朋友都有傾過呢個問題。
有關通關獎勵既要求…

要求玩家好熟個流程先可以夠快,即係要玩家本身有通關經驗。
(唔好同我講,咩玩家可以照住人地gameplay同時玩…呢種智障講法…。)
又要普通或者硬派難度。仲要限時!
最後得出一條問題就係,玩家幾經辛苦拎完獎勵之後,
基本上絕大部份都無哂新鮮感同動力,再重玩…。
難聽點講,如果呢種獎勵係可以用錢買(DLC),我覺得仲有多少價值…

巴打你講既正正係重點,拎評價S,只計時間,
但完全無視殺數、命中率等(我仲好記得六代拎S評,真係技術既表現。)。
所以我上面就講,玩得快真係唔等於有技術!
只要無必要既野,通通skip去過,咁有咩難度?玩黎有咩意思?
問題係好多人都唔想咁樣玩!完全為拎而拎……
(如果佢地調整個通關時間係五小時左右、計埋一定程度既擊殺數、命中率等,
咁樣就合理好多!)

PS. 照官方之前訪問,後續DLC既機會係唔細……
我都預左佢地真係出Ada Wong DLC會係收費,但佢敢出我就敢買。
畢竟佢係我最鍾意既Bio 女主角。(Claire是第二位。)

此篇文章於 01-29-19 03:26 PM 被 權愛真 編輯。
舊 01-29-19, 03:26 PM   #459
ComeLOLoh

連接RE.NET會睇到各樣數據
包括你既射擊準確度,但唔知點計?
係咪中親都算射中?
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=25&snA=53682

舊 01-29-19, 03:28 PM   #460
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
兩主角對怪物更大反應, 但對直昇機眼前墜落毫無感覺
製作組吐糟capcom製直昇機會墜落係常識? a

此篇文章於 01-29-19 03:30 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 01-29-19, 03:50 PM   #461
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
四個鐘內爆機

話時話自從有風褸ada model,每次load game前會開個model睇一段時間才開始玩....感覺很微妙..

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 01-29-19, 04:09 PM   #462
ComeLOLoh

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
兩主角對怪物更大反應, 但對直昇機眼前墜落毫無感覺
製作組吐糟capcom製直昇機會墜落係常識? a

佢地兩個好似隔住道閘談情咁,話知架直升機有無人。
呢Part係全隻game最怪既地方。

舊 01-29-19, 04:20 PM   #463
darkvolver
頹冗

本人覺得出ADA DLC可以間接補充wesker的戲份..

bio沒有wesker....

舊 01-29-19, 04:44 PM   #464
ComeLOLoh

如果我係製作人,我會容許玩家用火藥紛,直接沈落敵人隻眼道,特別係Last Boss。

舊 01-29-19, 04:46 PM   #465
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
琴晚跑左一轉冇無限彈都係個半鐘度(當中仲有勁多次最尾唔夠彈比暴君瘋狂SM)
就算S+都有有好多時間走盞去執子彈

而且Leon好似把手鎗有三連後都好用左好多(之前因為覺得太哂彈都唔裝parts)

舊 01-29-19, 04:49 PM   #466
ComeLOLoh

點樣有PS1版服裝(起晒格多邊形版,唔係爆機就有個兩件)?

舊 01-29-19, 04:56 PM   #467
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

https://www.facebook.com/myTVgames/p...01145376812868

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-19, 04:57 PM   #468
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
點樣有PS1版服裝(起晒格多邊形版,唔係爆機就有個兩件)?
轉自巴哈:
另外,日本地區也將在 1 月 25 日推出《惡靈古堡 2 重製版》特別款式 PS STORE 預付卡(3000 日圓),並附贈購入特典:1998 年的原版「里昂」、「克蕾兒」模組,購買預付卡的玩家可搶先利用此特別造型來遊玩本篇遊戲。此模組將於 3 月 22 日之後以免費 DLC 形式開放下載。
https://m.gamer.com.tw/gnn/detail.php?sn=174423

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-19, 05:00 PM   #469
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
轉自巴哈:
另外,日本地區也將在 1 月 25 日推出《惡靈古堡 2 重製版》特別款式 PS STORE 預付卡(3000 日圓),並附贈購入特典:1998 年的原版「里昂」、「克蕾兒」模組,購買預付卡的玩家可搶先利用此特別造型來遊玩本篇遊戲。此模組將於 3 月 22 日之後以免費 DLC 形式開放下載。
https://m.gamer.com.tw/gnn/detail.php?sn=174423
個DLC好似係日版限定~

舊 01-29-19, 05:04 PM   #470
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
要成四百幾,唔洗咁貴下…

舊 01-29-19, 05:10 PM   #471
persona_milk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDpersona_milk
引用:
作者: 真!DC 查看文章

Ada篇應該會有吧
有料dlc
由手機版發出
因為這次不像bio 6 有大量子彈供應, 除boss 要硬碰外 ,好多時都預你走的吧, 這亦都是bio 1-3的恐怖生存玩法吧

題外話: 巴哈嗰邊都嘈緊點解個無限火箭砲條件SET 咁難 , 又話咁樣會對射擊苦手不公平, 難道個個只想玩喪屍無雙 !??

ADA 個人做左出來點唔會唔用, 不過99 %係有料DLC

此篇文章於 01-29-19 05:14 PM 被 persona_milk 編輯。
persona_milk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-19, 05:18 PM   #472
darkvolver
頹冗

引用:
因為這次不像bio 6 有大量子彈供應, 除boss 要硬碰外 ,好多時都預你走的吧, 這亦都是bio 1-3的恐怖生存玩法吧

題外話: 巴哈嗰邊都嘈緊點解個無限火箭砲條件SET 咁難 , 又話咁樣會對射擊苦手不公平, 難道個個只想玩喪屍無雙 !??

其實我有理由相信C記,會出一個類似 uncharted 4 the lost legacy半大型遊戲出來還好..

舊 01-29-19, 05:21 PM   #473
persona_milk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDpersona_milk
引用:
作者: darkvolver 查看文章
其實我有理由相信C記,會出一個類似 uncharted 4 the lost legacy半大型遊戲出來還好..
等緊佢用呢個地圖來重製 BIO Outbreak
persona_milk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-19, 05:21 PM   #474
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:

收錢唔緊要, 最緊要補完返ADA後半段嘅故事~

舊 01-29-19, 05:40 PM   #475
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

今集刀仔絕對唔係縛play用, 仲勁過麥林

此篇文章於 01-29-19 05:46 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中) 信長 電視遊戲討論版 884 12-20-22 10:22 AM
[PS4,XB1] BIOHAZARD バイオハザード 4、5、6 繁/簡體中文字幕版再炒多一次冷飯 GN00508771 電視遊戲討論版 238 12-09-17 08:06 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM

現在的時間是 04:56 PM

手機版 | APP版