Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-22-19, 11:09 AM   #901
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
幫FD問....想問問NS版中文版係咪沒日文???
定係多國語言???

如果得中文版, 點樣買DLC???
一定要經港服買嗎???
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-19, 11:28 AM   #902
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
幫FD問....想問問NS版中文版係咪沒日文???
定係多國語言???

如果得中文版, 點樣買DLC???
一定要經港服買嗎???
中文版沒有日文,另外NS版小故事劇情DLC要四月一日先出,但未講要去邊度買,估計都係香港外判的eshop.
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-19, 11:34 AM   #903
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
中文版沒有日文,另外NS版小故事劇情DLC要四月一日先出,但未講要去邊度買,估計都係香港外判的eshop.
由手機版發出
THX, OK, 咁我叫FD買返日文版...不用煩...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-19, 10:05 PM   #904
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
由手機版發出
所以本童子都係入日版算......
反正原有幾隻game都係上返日服......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-19, 09:20 AM   #905
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
隱藏V個4部機有無方法可以keep住用架?
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-19, 01:44 PM   #906
nds
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2013
https://imgur.com/TRlJHxR

nds 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-19, 12:50 PM   #907
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 紫紅豆 查看文章
剛爆機,全五十幾關,最尾一關打了三小時,
打完對故事感想是,胡閙!
http://gaforum.org/showpost.php?p=11...&postcount=209

我回應係攻略區度
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 10:54 PM   #908
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
陰公....而家機戰銷量比起十幾廿年前全盛期來講,真係慘不忍睹....

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 11:00 PM   #909
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
好心涼
機戰已死
出埋隻OG佢將佢入土為安吧,唔好再肉酸落去

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 03-27-19, 11:17 PM   #910
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: シェンムー 查看文章
好心涼
機戰已死

Sent from my iPhone using Gaforum
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 11:39 PM   #911
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
依家D廿歲左右既十幾年前既作品都未必識啦何況廿幾三十年前既機

沒落唔奇

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-19, 06:29 AM   #912
HM

引用:
作者: 雙日 查看文章
陰公....而家機戰銷量比起十幾廿年前全盛期來講,真係慘不忍睹....

咁海外版同下載版無計,仲有變數
V首周日本18万,最終總共過50万
不過T比起X跌左就應該的了(X首周14万,總數無公佈)
舊 03-28-19, 06:33 AM   #913
HM

引用:
好心涼
機戰已死

我明白版主版務繁忙,要逐一檢查討論區留言
亦明白版主有幾咁深惡欲絕
不過我希望版主可以顧及版上既討論氣氛,體諒下其他人,高枱貴手,將句"心涼"留番係個心入面就算

此篇文章於 03-28-19 06:36 AM 被 HM 編輯。
舊 03-28-19, 08:06 AM   #914
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
好心涼
機戰已死

高層:版權作都唔賣得,咁出og仲危險

銷量反映在下一集
X太趕客
不過佢只計日本,海外應該救倒
Btw佢出唔出版權機戰我覺得冇乜所謂
覺得機戰一早應該要完
除非有重大革新而玩家又受
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-19, 08:16 AM   #915
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
其實唔係機戰過氣,而係真係集集都係咁上下玩法

畫面仲要越整越渣,我自己都好幾集買咗未爆
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-19, 08:20 AM   #916
david
The One

註冊日期: Mar 2002
都話手遊先係主力,呢隻係順便出埋咁O者。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-19, 08:36 AM   #917
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: jason 仔 查看文章
其實唔係機戰過氣,而係真係集集都係咁上下玩法

畫面仲要越整越渣,我自己都好幾集買咗未爆
我主要都係難度
有番以前嘅難度出咩機都冇所謂

依家佢都費時搞總之增援同一大堆敵人就算
slg玩到好似無雙咁
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-19, 08:38 AM   #918
yorkyork

註冊日期: May 2010
魔裝3比人插到乜咁,
點敢難..
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-19, 08:56 AM   #919
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
螺旋雙曲砲唔敢再出啦,又遠又p又秒人,ai又識屈高低差企最遠屈最少血既機,又冇得改運動

其實首周銷量暫時都唔算太差,咁1定冇當年百萬大作咁多啦,唔止機戰其實大部份game銷量都跌左好多,而家咁多手遊,d錢去晒果邊啦

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-19, 09:01 AM   #920
風之將

註冊日期: Jan 2005
資源不斷重覆再用想好賣都難啦,就算起新野,睇下隻勇者王演出
上次龍皇丸出鳳龍劍渡個口無郁過,今集女角出大絕又係咁,除左死忠好難叫人再支持喎

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-19, 09:04 AM   #921
真!DC
Banned User
奉行我道

唔覺魔裝3難a
只係正常戰棋game應有難度吧
魔裝F班血牛巨人卒就打到唔想玩

哩兩集選專家mode都有難度有番舊機戰感覺架係冇左SR pt條件好冇癮
<所以玩番普通0改
由手機版發出
舊 03-28-19, 09:08 AM   #922
ShinDou

魔裝f d巨人冇記錯都係絕招1野滿血秒架喎,難咩?魔裝3人1開波已經成堆螺旋雙曲砲卒秒你,開頭又冇錢改機秒佢,基本上係要特登唔改卡因同殺亞人d血,引人打佢,企地形集中,唔反擊淨係避同擋黎打,魔裝f點駛咁打呀?

舊 03-28-19, 09:10 AM   #923
yorkyork

註冊日期: May 2010
魔裝3難打過F下,
F用既機勁咁多
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-19, 09:12 AM   #924
ShinDou

反而覺得最近d exhard易過以前好多,以前係因為og exhard迫你0改0pp,仲要限turn過or殺某d大佬先覺難,而家exhard冇sr條件有得慢慢打已經唔會難得去邊,仲未計系統多左咁多野俾你屈人

舊 03-28-19, 09:15 AM   #925
真!DC
Banned User
奉行我道

我覺得機戰一早集中出og相關作轉營做小眾向死忠作品好過
而家後生唔睇機人
老人又打機既人數只會越來越少

近年蘿白片9成都屎
3DCG化之後又做到冇晒迫力冇打擊感冇戰損
(3D明明可以做到只係唔做/唔識做)
好似谷口監督所講新一代業界都冇晒識畫機人同愛機人既製作者
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] スーパーロボット大戦 X | PS4,PSV | 發售中 chow263 電視遊戲討論版 521 04-19-18 12:04 AM
[多機種] Birthdays the Beginning︱PS4/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 9 01-09-18 07:32 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 01:31 AM

手機版 | APP版